Za pět let
Rebecca Serle
Kde se vidíte za pět let? Když je ambiciózní newyorské právničce Dannie Cohanové položena tato otázka při nejdůležitějším pohovoru její kariéry, má Dannie připravenou pečlivou odpověď. Později - poté, co při pohovoru excelovala a přijala od svého přítele nabídku k sňatku, jde Dannie spát s vědomím, že je na správné cestě k dosažení svého pětiletého plánu. Ale když se probudí, je najednou v jiném bytě, s jiným prstenem na prstu a vedle úplně jiného muže. V televizních zprávách postřehne datum - je to stejná noc - 15. prosince - ale 2025, za pět let v budoucnosti. Po velmi intenzivní a šokující hodině se Dannie probudí znovu, na pokraji půlnoci, zpět v roce 2020. Nemůže strávit to, co se stalo. Určitě to bylo mnohem víc než jen sen, ale Dannie není typ člověka věřícího ve vidiny. Ten nesmysl může být okouzlující pouze pro svobodomyslné typy jako je její celoživotní nejlepší kamarádka Bella. Dannie je odhodlána tento zvláštní zážitek ignorovat a rozhodne se na něj nemyslet. Ale jen do té doby, než uplyne čtyři a půl roku a Dannie se náhodou setká se stejným mužem ze své dávné vidiny.... Za pět let je nezapomenutelným příběhem nejen o lásce, ale hlavně o síle loajality, přátelství a nepředvídatelné cesty osudu.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2021 , Ikar (ČR)Originální název:
In Five Years, 2020
3,5 hvězdičky... Knížka je úplně jiná než jsem po prvních pár stránkách čekala. Tak nějak to vypadalo jako prvoplánová romantika se skákáním v čase, ale ono ne... O romantiku tady vůbec nejde.
Hodnoty, život, přátelství, ztráta.
Byla jsem hodně natěšena po obsahu co kniha nabízí ale po komentářích jsem se do toho nechtěla pustit a měla jsem pravdu. Napad byl určitě lepší než to autorka napsala mam stoho hodně divné pocity nechápu proč toto je zařezeno v romatice měloby to byt někde u sci-fi. jeji sen je hodne zajimavi doufala jsem že to štastně končí vše se ale prevratilo to byl velky zvrat. co mě zahřana u srdička a jedine co bylo romantika tak posledni 2listy. Jako odechovka to ušlo trochu smutne ale nezaživne
Kniha má krásnou obálku, která zaujme jako první, samotná anotace láká na skvělé, romantické čtení a musím říct, že se mi to četlo velmi dobře. Konec je dost předvídatelný, čekala jsem, že to nedopadne dobře ale i poslední kapitola hodně překvapila. Můžu jen doporučit.
(audiokniha) Ideální poslechová oddechovka, i když hlas narátorky mi byl dost nesympatický. Příběh je pro poslech jednoduchý a není potřeba žádné velké soustředění.
Za pět let na vás v poslední době odněkud vykouklo, i pokud jste nechtěli. A pravděpodobně vás zaujala minimálně ta krásná obálka. Ovšem není všechno zlato, co se třpytí.
Námět zněl podle anotace skvěle a zajímavě. To taky byl a mělo to podle mě super potenciál, nicméně to zpracování za tím námětem trochu pokulhává.
Od knihy jsem čekala čtivou oddechovku. A čtivý příběh to určitě byl, pro těžké téma sice ne moc oddechový, ale mě se bohužel i přesto těžké téma vůbec nedotkl.
Postavy v knize mi přišly hrozně povrchní, nedokázala jsem si k nim během čtení vytvořit vztah. Hlavní postava Dannie na mě působila skoro jako robot, a to nemám nic proti plánování a organizování, ale tohle už na mě bylo trochu moc. Bylo potom těžké jí vůbec nějaké ty emoce uvěřit. Taky mi hrozně vadilo to protlačování konzumu v podobě zmínky značky oblečení nebo kávy v každé druhé větě. Myslím, že kdyby někdo zvlášť vypsal nekonečné popisy oblečení a značek, zabralo by to třetinu knihy a to mě prostě nebaví.
No, asi mě mělo odradit už to doporučení pro fanoušky Jojo Moyes, s tou jsme si taky úplně nesedly, ale já prostě neodolala té obálce.
Knihám pro ženy se obvykle vyhýbám. Jsem ráda, že tentokrát jsem udělala výjimku. Je to citlivě napsaná současná kniha o skutečném životě. O přátelství, lásce, životních prioritách,o cílech, nepředvídatelných situacích. A především o citech, o rozdílu mezi přežíváním a prožíváním. Krásný příběh, který přináší i poučení.
Krásný příběh o přátelství a lásce dvou kamarádek. Hezké letní oddechové čtení.
Anotace je opravdu zavádějící, ještě že jsem ji nečetla před čtením knihy. Jinak jsem si příběh užila a líbil se mi.
Silný příběh, na který jen tak nezapomenu.
Anotace je hodně zavádějící, kdybych věděla, o čem kniha skutečně bude, asi bych si ji vůbec nepůjčila. Do odpočinkové knihy to má opravdu daleko.
Kniha se mi moc líbila. Celou dobu co jsem jí četla, tak se mi v hlavě promítal film. Tohle chci vidět na filmovém plátně!
Anotace skutečně neodpovídá obsahu. Místo fantaskna se čtenářům dostane nálož emocí. Druhá polovina je skutečně čtivější, než první. Stojí za to vydržet.
Ze začátku mi přišla kniha nudná, takový typický ženský jemný román. Donutila jsem se číst a číst a začal se odkrývat příběh plný přátelství, selhání, odhodlání, kdy ke konci dopadl, tak jak bych nečekala. Je to fajn oddechovka na klidné večery.
Začátek mě přiliš nenadchl. Vypadalo to jako další plytký ženský román, ale pak se rozvinul hezký příběh obrovského přátelství.
Při čtení anotace jsem si říkala, že se jedná o typickou romantickou knihu. Chyba lávky. Anotace knihy neodpovídá ději. Romantická linka se svým způsobem odehrává na okraji příběhu. Přišlo mi zbytečné neustálé vyjmenovávání módních značek, názvů restaurací a ulic. Co se knize musí nechat - zaujme svou krásnou obálkou. Hlavním tématem knihy je síla pravého přátelství, ale také ohromné bolesti.
Příběh se mi líbil, když jsem si přečetla o čem kniha je, tak jsem se těšila, jak to bude plynout, a co se bude dít. Nakonec jsem dostala úplně jiný příběh, který měl jinou tématiku . Co bude za 5 let, se vlastně vyjádřila jen v pár kapitolách, což je škoda. Myslela jsem, že se to rozvine jinak, nakonec to byla kniha o přátelství na život a na smrt. Takové odpočinkové čtení.
(SPOILER) Anotace super. Začátek super, ale pak se to někde zvrtlo. Není to špatná kniha jen jsem očekávala jiný příběh, jiný konec. Člověk se těší na to NĚCO za pět let a ono přijde velké NIC. Nicméně dočíst se to dalo.
Hezké odpočinkové čtení, i když se musím přiznat, že jsem čekala, že bude ještě víc odpočinkovější, že to bude čistý romantický příběh. Byla jsem proto příjemě překvapená, že to zas tak jednoduché není. Kniha se dobře četla, ale připadalo mi, že vyprávění nějak tok lapidární, jako by se autorce nechtělo moc rozepisovat... Byl to ale příjemně strávený čas s touto knihou.
(SPOILER) Knížka mě velmi zklamala. Kdybych věděla, že bude půlka knihy o rakovině, nikdy bych si ji nekoupila. Podle anotace jsem čekala něco úplně jiného.
Knížka Za pět let mě na první pohled zaujala svou nádhernou obálkou, při čtení jsem ale zjistila, že i vevnitř je skvělá!
Sledujeme příběh hlavní hrdinky Dannie, která je ambiciózní právnička, která má celý svůj život tak nějak dopředu naplánovaný. Jedné noci se ji ale zdá živý sen, kde vidí samu sebe za pět let a vůbec to není podle jejích plánů a představ. Tenhle námět mě hrozně zaujal, knížka se četla dobře a rychle. Jako jediný mínus bych hodnotila ten konec knížky, který mi nesedl. Byl to konec toho typu, že každý čtenář si to může domyslet jak chce, což se moc nemusím. Možná bych ocenila, kdyby knížka byla o malinko delší a konec lepší, potom by to bylo dokonalý. I tak vám chci knížku hrozně moc doporučit, protože se jedná o skvěle napsaný silný příběh!