Zabudni na minulosť
Katarína Gillerová
Nový, v poradí už ôsmy román našej najpopulárnejšej autorky prináša pútavý príbeh dvadsaťsedemročnej Saše a jej mamy, ktoré sa musia vyrovnať so stratou otca a sestry, resp. manžela a dcéry. A hoci sa zdá, že o nešťastnej udalosti vedia všetko, po rokoch vyjdú najavo isté skutočnosti a odrazu je všetko inak...
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2010 , Slovenský spisovateľOriginální název:
Zabudni na minulosť, 2010
Kniha od zacatku dokonce nabizi nove a nove vzpominky a diky tomu ma kniha porad spad a donuti vas ji docist o pul 2 rano
Spisovatelka mě opět nezklamala. Kniha se mi moc líbila a už se těším na další knihu od této autorky.
Další skvělá kniha autorky. Opět dobře vymyšlený příběh s bolestnými rodinnými tajemstvími, na které je lépe zapomenout. Knížka je napsaná poutavě i vtipně příběh je věrohodný a velice dobře se čte.
Můžu jen doporučit.
Tak tohle klidně ano. První seznámení s autorkou a velké překvapení. Nenudila jsem se ani chvilku, malinko jsem byla zmatená v rodinném rodokmenu, ale ani to mi kupodivu nevadilo. Velmi příjemné, oddechové čtení.
P.s. : humor Saši ( a tedy i autorky) je excelentní, po dlouhé době mi zase něco sedlo...
Pro mě další z knih této autorky, na kterou nezapomenu a kterou řadím na vrchol její tvorby... Kniha o dávném tajemství, které svazuje životy těch, co přežili... Které jim nedovoluje zapomenout a dusí v nich veškeré city, naději, touhu po štěstí. Jenže někdy věci vypadají jinak, než jak se opravdu staly. Člověk by neměl dávat přednost vzpomínkám, které někdy mohou mást, před lidmi. Zvláště před těmi, kteří nás milují...
Tuto autorku jsem doposud vůbec neznala (ani jsem netušila, že kupuji slovenskou tvorbu), pro koupi titulu mě přesvědčila anotace, která slibuje zajímavou zápletku a mnohá překvapení.
A ano, je to tak. Kniha se četla naprosto výborně, je skvěle vypravěčsky zpracována. Má mnoho zápletek, překvapení, až jsem byla mnohdy "velmi překvapená i já sama", neboť příběh je důkladně propracován od začátku až do konce. Vše má v knize své opodstatnění.
Byla jsem dále mile překvapena, že je kniha i velmi vtipná. Pokud je někdo naladěn na stejný styl humoru jako já (ironie), bude mu hlavní hrdinka velmi sympatická.
Titul rozhodně doporučuji k přečtení a hodnotím samozřejmě na pět hvězdiček. :-)
Moje první kniha od této autorky.Tak trochu připomíná stylem psaní autorku Vasilkovou Keleovou. Příjemné čtení, které vás pohltí a čtete pomalu na jeden zátah. Určitě si ještě přečtu další knihy této spisovatelky.
Hezky napsané, čtivé, trochu jsem měla zmatek v těch příbuzenských vztazích a opravdu dost překombinované. Ale jinak velká spokojenost, vyhledám i další ještě nečtené.....
Byla to moje první kniha od této autorky, takže jsem žádnou velkou pecku neočekávala. Opak je ale pravdou, nemohla jsem se od ní odtrhnout, za den jsem ji měla přečtenou a určitě se k ní někdy vrátím:-)
Nejraděj čtu životní příběhy ,dočetla jsem ,ale v této knize jsem se též nějak ztrácela, přesně ,jak píše Aleh -příliš mnoho zápletek.
Mám moc ráda knížky ze života. Hltám jeden životní příběh za druhým I tak jsem se někdy ztrácela, příliš mnoho zápletek a nic nebylo tak, jak to původně vypadalo. Ale takový konec konců reálný život je. Určitě sáhnu i po dalších románech od této spisovatelky.
tuhle spisovatelku jsem objevil nedávno a jsem z ní nadšená, píše super, není kniha, která by se mě nelíbila....
Čtivý ženský příběh o minulosti,která ovlivňuje hrdinčin současný život i život její matky - smrt otce i sestry, narušené vztahy s blízkými příbuznými, nezodpovězené otázky..to vše je třeba postupně vyjasnit,aby mohla pokračovat dál smířená a vyrovnaná s tím, co se stalo.
příběh byl velmi pěkný. Byla tu romantika, napětí, záhadnost. Moc se mi to líbilo. Nejvíc se mi z celého příběhu zamlouval Lukáš. Dominik byl totální idiot.
V Gillerovej príbehoch, ktoré som doteraz prečítala autorka v hojnej miere navštevuje minulosť. Kým v iných príbehoch mi to vadilo, k názvu a zámeru tejto knihy to sedelo. Príbeh je zaujímavý, ale predsa len som musela stiahnuť hviezdičky. Jednu za to, že ak si autor zvolí námet spojený s minulosťou viacerých literárnych postáv, potom nechápem, prečo si zvolí písanie v prvej osobe. Druhú za to, že charakteristiky postáv boli úplne rovnaké, žiadna z postáv, či už mužská alebo ženská nevybočovala z rovnakého rámca. Markantne to vidieť na humore, ktorý postavy používajú. Takže u mňa len za tri.
pro ženy slovenská literatura thrillery rodina tajemství pravda a lež pátrání v minulosti rodinná tajemství
2020 | Dubnové slunce |
2020 | Šťastné náhody |
2022 | Mlha mezi námi |
2004 | Láska si nevyberá |
2008 | Záhada zadnej izby |
Byla to moje první kniha od této autorky a to jen díky čtenářské výzvě - závěr - číst se to dá. Není to špatně napsáno, ale hodně mě překvapil styl, že to není ani červená knihovna, ani román pro ženy, ani historický román a ani detektivka a přitom to tam autorka napcala všechno. No asi se nemohla rozhodnout co psát dřív :) Nebo takhle píše pořád? no možná se někdy přesvědčím u jiné knihy ;)