Záchranný člun

Záchranný člun
https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/242149/bmid_zachranny-cln-TGg-242149.jpg 3 87 87

Grace s manželom Henrym utečie z Ameriky do Londýna v nádeji, že unikne pred nevôľou jeho bohatej rodiny. Keď luxusný zaoceánsky parník, ktorým cestujú naspäť domov, potopí záhadný výbuch, Henry obetuje svoju bezpečnosť, aby dostal Grace do záchranného člna, ktorý je už preplnený. Ak majú aspoň niektorí z pasažierov prežiť, iní musia zomrieť. Ľudia ponechaní napospas moru sa zapletajú do zlovestných mocenských hier medzi bezohľadným skúseným námorníkom, a záhadnou ženou, ktorej presvedčivým argumentom málokto odolá. Grace sa rozhoduje, ku komu sa v tomto súboji pridá. Doteraz sa jej darilo plávať búrlivými vodami života, pretože sa chopila každej príležitosti. Keď Grace spomína na nezvyčajné okolnosti zoznámenia s Henrym, na možnosti, ktoré jej tento bohatý muž ponúkol, musí sa rozhodnúť: Urobí čokoľvek, zaplatí akúkoľvek cenu, aby si tieto privilégiá mohla ponechať?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Fortuna Libri (ČR)

The Lifeboat, 2012

aachilovka
25.04.2015 2 z 5

Začátek velmi dobrý, čekala jsem rozluštění velkého tajemství - důvod potopení lodi, co tam tak střežili a pod.. Konec trochu nudný ale dočetla jsem

marasaj
23.03.2015 3 z 5

"Kdyz jsme nemluvnata, potrebujeme autoritu, aby nas vedla a starala se o nas. Nepochybujeme o teto autorite a predstavujeme si, ze maly okruh naseho rodinneho zivota je hranici vesmiru a ze to, co vidime kolem sebe, existuje vsude a take ze to je, jak ma byt. Jak dospivame., nas obzor se rozsiruje a zaciname pochybovat. To trva az do te doby, kdy bud svrhneme sve stvoritele - rodice - nadobro a zaujmeme jejich misto jako tvurci sila ve vlastnim zivote, anebo si za ne najdeme nahradu, protoze strach a odpovednost jsou prilis velije. Lide se ubiraji tam ci onam a tomu lze pricist vsechny velke osobni i politicke rozepre napric dejinami."

Mistama trochu nuda, takove prumerne cteni

knihomilka
21.03.2015 5 z 5

Presvedčivé, zrozumiteľné, múdre pravdivé myšlienky, hodné zamyslenia. Napísané klasickým štýlom so značnou dávkou poetiky. Charakter hlavnej hrdinky sa mi páčil a najviac sa vydaril.

Jitush
17.01.2015 3 z 5

Kniha nenadchne ani neurazí. Místy jsem se k jejímu čtení musela nutit. Čekala jsem alespoň na konci nějaké překvapivé odhalení, které se ale nekonalo. Pro mě je to takový průměr.

Henriette
16.11.2014 3 z 5

Zpočátku zajímavá kniha slibující velké dobrodružství. S pasivním přístupem vypravěčky a hlavní hrdinky se však děj stal poněkud fádní a nudný. Ke konci už jsem si přála knihu rychle dočíst. Škoda, námět byl velmi dobrý, jen autorka zcela nevychytala styl vyprávění...

antonio22
15.07.2014 2 z 5

Začátek nadějný, ale nedostavuje se v podstatě žádné dobrodružství, zvrat - nedávno jsem četl podruhé Pí a jeho život a to je tedy uplně o něčem jiném. I když téma je hodně podobné.

Edite
03.01.2014 1 z 5

Hlavní hrdinka byla obžalována za hrůzný čin a já doufala alespoň v kanibalismus.. jaké bylo mé zklamání když jsem zjistila že "jen" pomohla někoho hodit přes palubu..
Knihu jsem nedočetla a ani mě to nijak nemrzí

Lenny33
30.12.2013 1 z 5

Od knihy jsem vlastně nic moc nečekala a nic se mi ani nedostalo. Kniha se mi strašně špatně a pomalu četla - nesmyslně dlouhá krkolomná souvětí...
První polovina ještě šla, ale pak už jsem hlavní hrdinku absolutně nemohla snést. A nejhorší na tom bylo, že už tak od sté stránky mi bylo absolutně jedno, jak ta kniha skončí, chtěla jsem jí mít prostě jen za sebou a nemít kniha tak málo stránek, ani bych jí nedočítala.
Celkově je příběh o ničem. Autorka se snažila sice o zásah do psychiky postav, aby se děj posunul, tam kam potřebovala, ale podle mého se jí to moc nepovedlo.
Knihu bych hodnotila 1,5*. Nebyla to úplná hrůza, dalo se to přečíst, ale to je asi tak všechno.

soukroma
09.11.2013 5 z 5

Líbila se mi. Nešlo o žádný akční příběh, potopení lodi se (v rámci knihy) nekonalo, zato se rozvíjela psychologie několika jednotlivců v nečekané situaci (natlačeni v záchranném člunu), která nakonec hraničila se strachem o vlastní život. V podstatě se drama odehrávalo v jakoby poklidném duchu patřícím k příběhům sto let starým, ale psychologie postav je povědomá i dnes.

Jajullka
09.09.2013 2 z 5

Kniha mě zklamala a nevtáhla mě do děje. Neustále jsem čekala nějaké napětí či akci a nic. Zdá se mi, že jde na knize znát, že autorka je samouk, co se psaní týče a že je toto její první román.