Záhadná oběť
Robert Bryndza
Kate Marshallová série
< 5. díl
V roce 1988 zmizela z chudinské londýnské čtvrti školačka Janey Macklinová. Její tělo se nikdy nenašlo a případ zůstal nevyřešený. Nyní, o třicet let později, se na soukromou detektivní kancelář Kate Marshallové a Tristana Harpera obrátí kreativní agentura, která chce Janeyino zmizení zpracovat mimo jiné do podcastu o skutečných zločinech, a položí Kate a Tristanovi zajímavou otázku: Je možné, že Janey zabil Peter Conway, známý jako Kanibal z Nine Elms? Starý, otevřený případ s mediálním ohlasem by pro Kate znamenal mimořádně lukrativní zakázku, zároveň se ale na světlo opět vytáhne komplikovaná minulost, na kterou by Kate nejraději zapomněla. Přesto se do pátrání po osudu mladé Janey vrhnou. Stopy je ale nezavedou moc daleko: Poslední člověk, který viděl Janey živou, byl nejprve odsouzen, ale poté zproštěn obvinění z její vraždy, Peter Conway je ve špatném zdravotním stavu a rychle chřadne, a navíc Kate a Tristana stále víc znervózňuje motivace a záměry jejich klientů a jejich vazby na zločin. Dokážou Kate a Tristan zjistit, co se nebohé Janey stalo, nebo zůstane navždy ztracená v čase?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2024 , CosmopolisOriginální název:
The Lost Victim, 2024
Od tohoto autora můžu všechno. Jen je otázka, zda po 30 letech dokáží víc než policie a zda si svědci vzpomenou...no dejme tomu:-)
Velmi dobrý díl oblíbené série. Opět si připomeneme minulost hlavní hrdinky, přičemž tentokrát ji i uzavřeme. Velmi čtivé, napínavé, uvěřitelné. Četla jsem jedním dechem.
Takové malé Keitino uzavření své,,osobní minulosti,, a vyřešení smrti mladé dívky po 30 letech...
Pro mě takový lepší průměr z knih Roberta Bryndzy. Mám raději sérii s Erikou, ale ze série s hrdinkou Kate se mi tento díl docela líbil. Ale také mi chybělo vysvětlení, kdo byla jedna nalezená dívka. Snad bude pokračování a dozvíme se to.
Asi jsem nevěřící Tomáš - mám přečtenou celou sérii, ale u tohoto dílu mi přišlo tak nějak málo uvěřitelné, že by policie tolik dala na názory soukromých detektivů (nehledě na minulost Kate). Četlo se to jako vždy rychle, ale některé věci mi přišly přehnané, nelogické, nedotažené, žádné wow se nekonalo. No... Prostě takový další díl večerní seriálové kriminálky, neurazí, nenadchne, za týden už si skoro nevzpomenu, o čem byl... Asi jsem moc náročná. V dopise na závěr žádá autor čtenáře o námět na další případy, které by měli Kate a Tristan řešit. To na mě působí jako prosba - pomoc, dochází mi nápady. Snad se pletu :-)
Další dobře napsaná kniha od Roberta Bryndzy…
…jen mě napadá…. čí bylo nalezené tělo-záhadná oběť Petera a Thomase…ale snad nám to Kate a Tristan objasní na začátku dalšího dílu této série …
Další z knih, které se čtou velmi dobře. Ale přece jenom má pan Bryndza lepší příběhy. Přesto určitě stojí za přečtení.
Pan spisovatel Bryndza opět nezklamal a Kate Marshallová si jede své pohodové tempo. Tento díl vyvolává otázku, zda je tímto série Kate Marshallové ukončena, nebo zda nás čeká nějaká další výrazná etapa jejího života a toto bylo jen ticho před bouří.. Moc bych si přála, aby její život vzal nějaký prudký obrat... co kdyby se v Jakeovi přece jen trochu probudily tatínkovy geny..? Anebo co kdyby kanibal z Nine Elms měl ještě někde nějakého zamlčeného potomka, který jeho zvrácené geny naplno využije...? Kdo ví... :-)
Knihy od Bryndzu sa dobre čítajú, napriek tomu je na môj vkus seria s Kate o jednu hviezdu slabšia ako séria s Erikou. Príliš staré prípady, je nepravdepodobné vyšetrovanie po 30 rokoch..niekto si naozaj pamätá o čom a kedy a kde sa rozprával pred 30 rokmi? A v poslednej dobe sa pribehy z minulosti nejako tozmohli...musel som dat"len" 4 hviezdy. A poznámka pre prekladateľa , je smiešne, keď si postavy , ktoré roky spolupracujú v knihe vykajú..
Nebyla špatná, ale mívá lepší.
Ježíšek to popletl a přinesl slovenskou verzi, tak to bylo zajímavější číst.
Bryndza umí psát lépe. Kniha se sice četla dobře, ale chybělo mi zde více napětí a akčnosti, děj byl chvílemi takový nijaký. Nejčtivější byla až poslední část, i když rozluštění případu nebylo žádné wow a dalo se celkem lehce předpokládat.
Již pátý případ s Kate Marshallovou.Tentokrát je pověřená soukromá detektivní kancelář Kate Marshallové a jejího kolegy Tristana Harpera,aby se pustili do 30 let starého případu-zmizelé školačky.
Tentokrát byla kniha do poloviny docela rozvlačná ,bez napětí,pak se teprve příběh rozjel.
V tomto příběhu se Kate dočkala konce Kanibala z Nine Elms -Petera Conwaye.Pro jistotu se zůčastnila ve wakefieldské věznici jeho pohřbu .Kate doufala ,že ho žár dostatečně připraví na peklo.
Podle mě zatím nejslabší kniha této série.
Jeden z dalších příběhů, který mě od Bryndzy zaujal. Je to trochu něco jiného, než jsem zvyklá, ale kniha byla napínavá a přečtená během tří dnů :-)
Možná si u někoho najde své fanoušky, u jiných možná ne, já ji ale rozhodně ke čtení doporučuji :-)
Je to poprvé, co mne kniha od Bryndzy nebavila. Byla taková nijaká, nenapínavá, nezáživná. Za pár dní nebudu vědět, o čem byla.
Zhruba první půlka byla dost rozvláčná, pak už to fičelo, ale je škoda, že se to rozjelo fakt až později. Trochu mi přišlo, jak kdyby autorovi docházel dech a teprve cca v půli ho zase našel a pak už teda jel.
Celá recenze v záložkách recenzí od Knižních střípků.
Další skvělé pokračování s Kate s Tristanem.
Přečteno opět během pár dní...
Téma smutné, ale výborně zpracované.
Propletení s Kateinou minulostí bylo zajímavé. Jsem zvědavá, jak bude její život a kancelář s Tristanem pokračovat.
Přesto, že kniha nebyla tolik napínavá, jako autorovy jiné knihy, bavila mě a děj krásně běžel. Pro mě jsou knihy autora sázkou na jistotu.
2016 | Dívka v ledu |
2017 | Noční lov |
2019 | Kanibal z Nine Elms |
2018 | Do posledního dechu |
2017 | Temné hlubiny |
Robert Bryndza opět nezklamal a číst další díl z jedné z jeho sérií je jako vracet se na staré známé místo, které máte rádi. Trvalo mi chvilku ho přečíst, protože píše opravdu návykově a lehce, až nestihnete vnímat, jakou rychlostí knížku proletíte. Příběh mě chytil od začátku a děj odsýpal. Nenudila jsem se a napětí mě ve čtení popohánělo dál. Kate a Tristana jsem zase ráda viděla a líbí se mi sledovat, jak se ve svých životech posouvají. Došlo tu i na nějaké zvraty a překvapivá odhalení. Finální rozuzlení se mi zamlouvalo. Už teď se těším na pokračování a pokud jste vy s autorem ještě neměli tu čest, tak to určitě napravte.