Zapomnění

Zapomnění
https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/138190/zapomneni-138190.jpg 4 132 132

Jmenuji se London Laneová. Až na pár týpků si o mně všichni myslí, že jsem normální, obyčejná holka. Moc o sobě nemluvím a pečlivě se schovávám za svou masku. Lidi by totiž asi stěží pochopili, že si nevzpomínám na nic, co se kdy v minulosti stalo. Zato ale znám budoucnost – svoji i všech okolo mě. Od té doby, co znám Lukea, lépe řečeno – co se s ním každý den znovu seznamuju –, vidím ve svých vizích pohřeb. Jenže nedokážu zjistit, kdo umřel. A mám strach, aby to nějak nesouviselo s Lukem. Každé ráno v 4:33 se Londonin mozek restartuje a všechny její vzpomínky na uplynulých 24 hodin nenávratně zmizí. Hrdinka si proto den co den píše poznámky, aby např. věděla, co měla včera na sobě, co se stalo, co probírali ve škole. Občas se jí taky náramně hodí, že může využít svoje znalosti o budoucnosti. Zkrátka: London si události pamatuje tak dlouho, dokud se nestanou... A jediný, koho ve svých budoucích vzpomínkách nevidí, je její kluk Luke.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Argo

Forgotten, 2011

todilka
30.06.2015 2 z 5

Čekala jsem asi o něco víc...přesto příjemná oddechovka, pěkně se čte...

LilianaFalcon
28.05.2015 3 z 5

Možná jsou 3 hvězdičky málo, ale čekala jsem víc.
Četlo se to hezky, mělo to zajímavý nápad, sem tam tam byl nějaký hezký zlom nebo nečekaný vývoj, se kterým si autorka doopravdy šplhla, ale něco tomu chybělo.
Tu knihu jsem přečetla, nic se mnou neudělala a obávám se, že u mě upadne v "zapomnění".

anibeni
02.05.2015 4 z 5

Velice zvláštní námět, velice zvláštní kniha... příjemná, oddychová, člověk se od ní nemůže odtrhnout, ale přitom to zas neni žádná vyložená bomba... mě kniha sedla, donutila mě tak trochu popřemýšlet o vzpomínkách, myšlenkách a lidech kolem mně..

Aléda
16.04.2015 4 z 5

Super oddechovka. London si pamatuje budoucnost, ale každý den zapomíná na minulost (bezva námět :D) Nebyla to žádná bomba, ale mně se to líbilo...takové nenáročné čtení, spíš pro odpočinek. 4*

Always a reader
13.02.2015 5 z 5

Chtěla jsem si od autorky přečíst co nejdříve jinou knížku, ale zjistila jsem, že zatím napsala jen tuto. Knížka je skvělá, takové téma se často nevidí.

Shai
01.11.2014 5 z 5

Od knihy jsem čekala úplně něco jiného - čekala jsem, že celou knihu bude řešit to, že Lukea nevidí ve svých vzpomínkách (jako to je v anotaci). Nakonec se ale řešilo hodně jiných a zajímavějších věcí a to mě právě příjemně překvapilo.

Nevím jestli to je tím, že jsem předtím četla naprostý propadák, nebo prostě tím, že byla kniha úžasná, ale podle mě si zaslouží plný počet hvězdiček. :-)

mimon20
11.08.2014 5 z 5

Zajímavý obal a krásný příběh :)

Mon12
09.01.2014 4 z 5

Moc tento žánr nevyhledávám, ale tato kniha na mě zapůsobila obsahem a příjemnou obálkou. Nesáhla jsem vedle, opravdu se mi líbila, zajímavý námět, autorka postupně vysvětluje důvod zapomínání. Příjemně se čte.

vaili
28.11.2013 3 z 5

No tak takový lepší průměr, ale hlavně pro trochu mladší čtenáře než jsem já :) chvilkami jsem byla zmatená jestli mluví o budoucnosti nebo minulosti a úplně jem nepochopila na konci co si pamatuje a co ne :)

Ulrika
02.09.2013 5 z 5

Kniha se mi opravdu líbila, především svým neotřelým námětem. Opravdu se to četlo samo, i když musím souhlasit s uživatelkou Verrrunkou, že se jedná o poměrně pubertální zpracování, ale ani to mi nezabránilo dát plný počet hvězdiček:) Už se moc těším na další díl.

Verrrunka
12.08.2013 3 z 5

Vcelku zajímavý námět, ale trochu mě odradilo takové to pubertální zpracování. Vzhledem k tomu, že jsem našla knihu v oddělení pro dospělé, čekala jsem prostě něco trochu propracovanějšího.

Pokud to mám brát jako literaturu YA, tak je příjemné zpestření, že jsme se tentokrát vyhnuli všem upírům, milostným trojúhelníkům a rozpolcenosti hlavní hrdinky. Náběh na detektivní zápletku mě mile překvapil, ale nakonec tomu nebyl věnován dostatečný prostor a kniha se tak pomalu stává nudnou.

Napsána je velmi jednoduchým stylem, takže se vcelku svižně čte. Pro letní počtení u vody dokonalé!

Cat-Ance
02.07.2013 4 z 5

Líbilo se mi vědět víc než London.Ze začátku jsem sice to její zapomínání úplně nechápala ,ale autorka to po kouskách objasnila.Pěkná knížka.

ciniminisek
27.03.2013 5 z 5

Velmi zajímaví příběh. Opět něco nového. Psáno stylem, který se čte úplně sám. Přečteno jsem měla za pár hodin. Na to, že to jsou puberťáci, se mi vážně líbilo. Z dětské romanťárny se pomalu přechází až skoro k detektivce. Příběh byl nerozluštitelný a nepředvídatelný. K tomu všemu, pěkná obálka navíc.

kamise
14.03.2013 4 z 5

Svěží, příjemně čtivý, lehce plynoucí příběh se sympatickými hlavními postavami a vyváženým množstvím romantiky i napětí. Najdeme zde i lehce naznačenou detektivní zápletku, jejíž dořešení se - přepokládám - objeví ve druhém díle. Já jsem celkem příjemně překvapená a druhý díl příběhu budu netrpělivě očekávat, snad se ho dočkáme brzy.

Maybee
21.02.2013 5 z 5

Čtivá a oddechová kniha. A nenašla jsem žádná nezáživná místa, u kterých bych měla nutkání pár stránek přeskočit, takže jsem nadšená o to víc. London i Luke byli fajn, autorčin styl mi sedl a navíc - upíři, víly, vlkodlaci a andělé se tam nikde nevyskytovali, což byla příjemná změna.
Pokud se Cat Patrickové povedou i další knihy jako tahle, nebudu dlouho váhat a určitě si je přečtu. :)

Autorovy knížky

2012  76%Zapomnění