Zberateľ detí

Zberateľ detí
https://www.databazeknih.cz/img/books/14_/149990/zberatel-deti-149990.jpg 4 177 177

Alfred Heinrich, 40-ročný mlčanlivý muž, má i svoju druhú tvár. Pod ňou sa skrýva psychicky narušený jedinec, ktorého krvavé hobby spočíva v únose malých detí a končí smrťou nevinnej obete...

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)

Der Kindersammler, 2006

Mišulenka
24.03.2014 3 z 5

Dávám s obrovským zklamáním tři hvězdičky.
Příběh začal jako brutální darda na nejcitlivější strunu mého vědomí i podvědomí, bála jsem se číst, když jsem doma byla sama a s hrůzou očekávala, co bude na dalších stránkách. A pak se to všechno nějak divně rozvolnilo, jako čtenář jsem se dostala do téměř romantického kraje Toskánka, který je tak netečný ke krutému osudu Anny, všechno kvete, ptáčci zpívají...
Ačkoliv se autorka nebála pustit do několika retrospekcí naráz a rozvíjela v nich osudy více postav, závěr mě velice zklamal. Čekala bych větší pecku, než je zakomponování rodiny poslední oběti do celé skládačky příběhu.
Jsem ráda, že jsem se nechala zlákat anotací, ale četla jsem o dost lepší psycho-thrillery.

janka7078
17.03.2014

Skvela kniha, talentovana spisovatelka, aj ked som sa trošku strácala v jednotlivých striedaniach rokov.

Neri
15.03.2014 4 z 5

Téma děsivé až depresivní, ale oceňuji, že se autorka zbytečně nevyžívala v nechutnostech. Děj plynul svižně, moc se mi líbilo psychologické ladění. Propříště si ale knihy s podobným tématem budu muset odpustit, některé momenty se mi stále vracejí a pocit bezmoci zůstává.

Melaanie
02.03.2014 5 z 5

Velmi hezky napsaný příběh, i když téma dost děsivé, ale bohužel i ze života. Střídání časových pásem mi nijak nevadilo, neztrácela jsem se při čtení. Musím říct, že mě z této knihy občas i mrazilo.

Martias
15.11.2013 5 z 5

Knihu mi půjčila kamarádka. Nejdřív ji přečetl jedním dechem manžel, hned po něm já.
Výborná detektivka s psychologickým laděním, velmi pochmurná až děsivá, ale napsána tak, že člověk má pocit, že nemůže přestat číst, dokud se nedozví, jak vše dopadne...

Lucka385
03.09.2013 5 z 5

Jedna z nejlepších detektivek - thrillerů jaká jsem kdy četla. I když je příběh na téma, které mě jako mámu děsí, opravdu stojí za přečtení. Střídání časového pásma mi nevadilo, je to srozumitelné, dobře napsané a napínavé.

stirek.p.18
11.08.2013

Skvělá knížka, škoda, že autorka nevydala další. Pedofil mi totálně lezl na nervy, poslední vražda byla fakt hnusná. Střídání přítomnosti s minulostí mi ani v nejmenším nevadilo.

macer1991
11.02.2013 5 z 5

Jedna z najdesivejsich knih .

missa85
02.12.2012 4 z 5

Knížka špatná nebyla, ale četla jsem už lepší :-) Ze začátku jsme byla trochu z matená, ve kterém se to vlastně odehrávám roce (minulost, najednou současnost a pak zase minulost) ... ale docela se to dalo sledovat :-)

Selinute
27.09.2012 4 z 5

Od začátku do konce napínavá místy až děsivá. Budu se opakovat. Nádherný popis toskánské krajiny.

oolinkaa
17.08.2012 5 z 5

lehce psychologické.. četla mamka, a je z děje unešená.. hltala jedním douškem, a všem doporučuje

Miisha
29.10.2011 2 z 5

Knížku jsem si přečetla na doporučení. Příběh je hezky napsaný, dobře a rychle se čte. Místy byly ovšem pasáže, které mě dost nudily. Bohužel i když bylo posledních několik desítek stran nejnapínavějších, konec příběhu mě prostě zklamal. Možná jsem čekala nějaké pořádně krvavé lynčování, nebo tak něco... a nebo jen knihy o masových vrazích nejsou mým šálkem kávy.

dalimoni
02.07.2011 4 z 5

Opravdu děsivý příběh, pěkný popis reálii Toskánska. Posledních 50 stran je napínavých, konec uspokojí čtenáře, stojí to za přečtení, ale na 100% to nevidím.

Sabine Thiesler
německá, 1957