Žena v kleci
Jussi Adler-Olsen
Případy oddělení Q série
1. díl >
První případ detektiva Carla Mørcka a jeho asistenta Asada od dánského spisovatele Jussiho Adler-Olsena vychází v interpretaci Igora Bareše. Z pultů knihkupectví se dostal také do našich kin a teď i do uší posluchačů. „Na rozdíl od jiných kolegů severské vlny nechybí u Olsena potřebná dávka nadhledu a humoru. Výborně funguje v audioknize, kde si sarkasmy Igor Bareš patřičně vychutnal, ale hlavně odlehčuje jinak hodně temný příběh.“ Oddělení Q dánského spisovatele Jussiho Adler-Olsena by se mohlo stát kultovní záležitostí. Ústy Igora Bareše se představí v kolektivu neoblíbený a neustále zamračený komisař Carl Mørck, který je po neúspěšném zásahu „povýšen“ do čela na nově vzniklém oddělení pro řešení odložených případů. Jeho pozornost se vrací k pět let staré složce týkající se zmizení političky Merete Lynggaardové. Díky stylistickému členění knihy – a nyní i audioknihy – v níž se střídá pohled Carla s perspektivou Merete má posluchač před policisty náskok, neboť ví, že oběť byla unesena a je dosud vězněna na neznámém místě. Jenže kým a proč?... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2013 , OneHotBookOriginální název:
Kvinden i buret, 2007
Interpreti: Igor Bareš
Už dlouho jsem se na knihu chystala a přiznávám se, že mě totálně dostala. Pro mě je to nejlepší severské krimi, co jsem zatím četla. Od samého začátku mi Carl přirostl k srdci. Jeho asistent Asad mě neskutečně bavil, bez něj by to nebylo ono. Moc se těším na další díl. Rozhodně doporučuji.
Skvelá kniha. Dúfam, že séria s Morckom nesklame, ale v tejto časti nechýbalo napätie, zvraty, tiež humor, zaujímavý koniec, jednoducho všetko, čo má mať dobrá detektívka. Určite odporúčam.
Rodinná tragédie, láska, msta, politika, zpackané vyšetřování...toho všeho je v téhle knížce vrchovatě. O napětí a zvraty není nouze, čte se to dobře, i když konec mi už přišel trochu přehnaný, ale Carl mě bavil a tajemný Asad ještě víc. A Merete prostě nejde nefandit.
První kniha od tohoto autora a vřele doporučuji. Možná pomalejší rozjezd na začátku, ale musí být aby mohlo být nové oddělení A. Carl se svým parťákem Asadem byl super dvojka. Jojo znám kávu kterou vaří a celý den jste po ní k spánku daleko a sladolep mám ráda...:) Za mě super...jdu na další. Kniha vtáhne a nepustí....musela jsem vědět jak to dopadne s ženou v kleci betonové...i když jsem od půlky tušila kdo je tím veznitelem.
Manžel mi pořídil Selfies, ale nechci jí číst, dokud si nepřečtu všechny předešlé knihy. Jsem moc ráda, že mi jí manžel pořídil, protože pokud budou všechny jako Žena v kleci, tak mám o zábavu na pár týdnů postaráno.
Velmi čtivá knížka se strhujícím dějem. Vůbec jsem se nemohla odtrhnout. Hodně zajímavý příběh oběti. Můžu jenom doporučit.
Asad je naprosto úchvatný, tolik vtipných komentářů a sarkasmu jsem v detektivce ještě nezažila, výborně se s Carlem doplňují. Občas je i dobré malé odlehčení v knize plné brutality a lidské tragédie. Děj je vyprávěný ve dvou rovinách, jedna je příběh vyšetřování a druhá příběh oběti. Představa o tom být 5 let zavřená v jakési díře byla děsivá a nepředstavitelná. Vynikající kniha!
I když jsem bohužel viděla prvně film, tak i přesto kniha byla skvělá. Moc se mi líbila.
Tak toto byla moje první "severská" detektivka a určitě jsem nebyl zklamaný. Knížka se mi velmi dobře četla a na závěr i oko zvlhlo... Určitě budou následovat další ;)
I přes trošku "pomalejší" začátek naprosto skvělá knížka, která vás strhne. Od půlky knížky, jsem opravdu měla problém ji odložit. Carl mi svým způsobem hrozně učaroval. Doporučuji přečíst.
Příběh sám o sobě je dobrý a skvěle promyšlený. Ovšem ten začátek, než se konečně k něčemu zajímavému dostaneme, je nekonečný. Téměř sto stran naprosto o ničem, utahané a prokousat se přes ně je skutečně zkouškou vytrvalosti. Poté ovšem příběh ubíhá skutečně vražedným tempem a nelze se od knihy odtrhnout. Hlavní hrdina i jeho asistent byli velmi sympatičtí. Uvidíme, jak se příběh bude dále vyvíjet v dalších dílech.
Nemám co bych vytkla. Super. Carl Morck se hravě vyšplhnul na nejvyšší příčku k mému zbožňovanému Joonovi Linnovi. Nutně potřebuji další díl.
Na to, že detektivky vůbec nečtu, mě překvapilo, jak dobře se kniha četla :) Děj byl pěkně napínavý a rychle ubíhal. Akorát teda většina těch dánských jmen se docela blbě pamatuje :)
První díl série a mé první setkání s tímto autorem. Knížka byla napínavá, dobře se mi četla, jen v závěru jsem si říkala .... to je blbost, to bys asi nepřežil ..... Ale to byla jen taková malá vada na kráse. Knížka mě prostě zaujala natolik, že jsem se pustila do dalších dílů a nelituji.
Tohle bylo rychlé. Prostě jsem tu knihu musela přečíst skoro v kuse. Tak moc jsem chtěla vědět, jak to dopadne a nemohla jsem se odtrhnout. Skvěle vystavěný příběh, skvělé hlavní postavy. Tak hurá do dalších knih od Olsena.
Kniha čtivá, místy vtipná, ale.... něco mi v ní chybělo, nebylo to úplně ono jako u jiných knih tohoto žánru.
Kniha rozhodně stála za přečtení a Carl mi tu lezl na nervy o poznání méně, než v dalších dílech.
Moje druhá knížka ze serie. To bude unosce mi došlo tak v půlce knížky. Vzkaz v lahvi se mi líbil víc. Žena v kleci byla taky dobrá,ale příjde mi,že ne tak propracovaná jako ostatní knížky
zfilmováno Dánsko dánská literatura tajemství severské krimi politici krimi zmizení lidí dánské detektivky v kleciAutorovy další knížky
2012 | Vzkaz v láhvi |
2012 | Žena v kleci |
2013 | Složka 64 |
2012 | Zabijáci |
2015 | Nesmírný |
Moje pprvní setkání s tímto autorem a jsem z něj našená. Příběh je svižný, neustále mě udržoval v napětí pomocí vyprávění dvou postav...povedl se. Těším se na další setkání s Carlem a snad se podíváme Asadovi více na zoubek.