Ži, kým sa dá
Camille Pagán
Neúspešný spisovateľ James Hernandez sa zoznámi s poetkou Louisou „Lou“ Bellovou a je presvedčený, že stretol lásku svojho života. Má to však háčik: Lou je zasnúbená s jeho najlepším priateľom Robom. James teda nemá na výber, iba si pripiť na ich manželstvo a prehltnúť sklamanie. Roky plynú a Jamesovi sa nedarí plniť si sny – nie je schopný dopísať jediný román, nedokáže napraviť svoj vzťah s otcom a najmä nevie zabudnúť na ženu svojho najlepšieho priateľa. Jednoducho mu to v živote nevychádza. Až raz Louino manželstvo zničí zrada a ona vyhľadá útechu u Jamesa... Lou a James sa poddajú vášni, no dôsledky sú zdrvujúcejšie, než očakávali. Život však prihrá Jamesovi ešte jednu šancu a spolu s Robom a Lou sú nútení zmieriť sa s tým, že láska niekedy kráča ruka v ruke so stratou.... celý text
Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: 2018 , Ikar (SK)Originální název:
Forever Is the Worst Long Time, 2017
Tahle knížka se mi vážně líbila...a i když jsem dle anotace předpokládala, jak se bude děj vyvíjet, tak to vlastně nebylo až tak předvídatelné (až na ten konec). Doporučuji.
Nějak mi neseděl styl vyprávění, knížka se hůř četla a teprve v závěru mě víc chytila. Čekala jsem něco jiného a tak celkový dojem je spíš rozpačitý.
Tak jak je psáno pode mnou, nečekala jsem až tak mnoho, ale kniha mne příjemně překvapila. Dokonce mi dost připomínala stylem psaní knihu Poslední kabriolet a to je velká pochvala. Je to příběh. který by klidně mohl napsat sám život.
Čekala jsem romantiku, ale takovou lehkou, odpočinkovou, tento příběh je jiný, má hloubku, není vůbec povrchní, a už vůbec ne předvídatelný. Je to román o lásce, přátelství, zradě, odpuštění i smrti. Příběh tří mladých lidí, je vzájemným životním propletencem ztrát, vítězství a naděje.
Skutečně nádherná knížka, u které se asi bez balíčku kapesníků neobejdete, ale v tom množství, ve svém žánru podobných, nezapomenutelná. Aspoň já ji tak vidím....
Nečekaně krásný příběh, nepředvídatelný. Překvapil, dojal, líbil se. Pro mě úplně nová autorka a moc ráda si od ní ještě něco přečtu.