Zimní lidé

Zimní lidé
https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/353125/bmid_zimni-lide-6ol-353125.jpg 4 1165 1165

West Hall ve Vermontu bylo vždy město podivných zmizení a starých legend. Nejzáhadnější z nich je smrt Sary Harrison Shey, která byla v roce 1908 nalezena mrtvá na poli za jejím domem, jen několik měsíců po tragické smrti své dcery. Nyní, v současnosti, žije devatenáctiletá Ruthie na tomtéž statku se svou matkou Alicí a mladší sestrou. Jednoho rána Ruthie zjistí, že její matka zmizela. Ve snaze najít nějakou stopu prohledává matčinu ložnici a pod podlahou nalézá starý deník Sary Harrison Shey. Ruthie je náhle vtažena do prastarého tajemství a zjistí, že není zdaleka jediná, kdo na tomto statku hledá někoho zmizelého. Ale může být jediná, která tuto stále se opakující historii zastaví...... celý text

Literatura světová Horory Thrillery
Vydáno: , Omega

The Winter People, 2016

oolinkaa
14.01.2019 5 z 5

Kdybych mohla, dala bych 10*..po dlouhé době opravdu kniha, kterou bych četla znova a znova.. myslím, že tuto knihu jen tak něco nepřebije a bude pro mě top pro rok 2018 a 2019

holcickajanicka
12.01.2019 3 z 5

Slátanina,i když místy vcelku napínavá

annettka1098
12.01.2019 4 z 5

Začátek nebyl úplně to, na co jsem měla chuť. Připomínalo mi to ságu o uhranuté rodině, navíc mi vadilo přeskakování v čase i vypravěčích. Postupně ale stoupalo napětí, vypravěči se prolínali, záhad bylo čím dál víc a vtáhlo mě to. Zajímavý a celkem děsivý příběh.

Alex.rrr
11.01.2019 5 z 5

Málo kdy ohodnotím pěti hvězdami, ale toto bylo něco. Nprosto skvělé duchařské čtení. Přenesete se na maloměsto, a prolíná se zde příběh z počátku 20. století a současnosti. Postupem knihy rozpletete záhadu Sáry a její rodiny a co číhá u místa zvaném Ďáblův pařát. Bála jsem se komického zakončení,ale vůbec nic takového. Kniha končí nádherně, a jak jinak, i trochu strašidelně :)

Obuvník
06.01.2019 5 z 5

Ježíšek nezklamal, ale to byla pouze polovina úspěchu. Druhý dílek do skládačky s názvem "spokojenost" musela přidat samotná autorka. A světe, div se... nezklamala :-)
Zimní lidé mě paradoxně zahřáli na duši. Minulost se pěkně snoubí se současností a stránky příjemně ubíhají. Parádní čtení ke krbu, kdy je člověk zakutaný pod dekou a naslouchá praskání polínek. Škoda, že žádný krb nemám :-)
Jedná se o duchařinu, která netlačí na pilu. Je krásně tajemná a obejde se bez větších nechutností. Hlavní devízou je atmosféra - zejména linka z počátku dvacátého století se vskutku upekla dozlatova.
Hororovému žánru se věnují zejména muži. O to více byl v tomto případě ženský rukopis osvěžující. Je cítit z každé kapitoly a já si to skutečně užíval.
Pár mušek by se našlo, ale nemám náladu po nich pátrat. Strašidelné příběhy se stejně velkou porci času odehrávají ve tmě a v ní žádné mušky vidět nejsou :-)
No nic... jdu prozkoumat skříň v ložnici.

knihomolkadorfa
03.01.2019 5 z 5

Super příběh ! Mysteriozní, mrazivé, napínavé a velmi čtivé. A skoro jako vždy se mi více líbila linka z minulosti.

Luciane
01.01.2019 5 z 5

užasná kniha ,napěti do konce :-)fakt jsem spokojená :-)

Dela111
01.01.2019 5 z 5

Vynikající kniha na pomezí hororu, thrilleru a mysteriózního duchařského příběhu!
Autorka vytvořila patřičnou mrazivou atmosféru - dům na samotě, obklopený lesy, krutá zima, všude plno sněhu... V příběhu je spousta starých tajemství, minulost se prolíná s přítomností, jednotlivé indicie se postupně spojují až do konečného rozuzlení.
Příběh je strašidelný a výborně promyšlený. Tato kniha mě naprosto pohltila, četla jsem, nevnímala okolí... Doporučuji!

KSamara
15.12.2018 4 z 5

Děsivý příběh na zimní večery :-)

Olous1
14.12.2018 5 z 5

Knihu jsem stále odkládala.Ale musím říct,že to bylo zajímavé čtení...tajemno...napětí. Kniha se mi moc líbila a doporučuji všem.

MíšaS.
13.12.2018 2 z 5

Příběh se mi moc nelíbil. Zezačátku jsem se nemohla zorientovat v postavách a hlavně, čí kapitolu zrovna čtu. Bylo to hodně přitažené za vlasy.

nanana
12.12.2018 3 z 5

"A co je tak skvělého na tom, být normalní?"

martunka
06.12.2018 4 z 5

Určitě je to zajímavé čtení. Dobrý příběh a zajímavé postavy.

orinka3
04.12.2018 5 z 5

Četla jsem dlouho do noci i přes riziko, že budu mít strašidelné sny. Přece jenom jsem trochu doufala, že se to nakonec nějak střízlivě vysvětlí....a ne. Je to opravdu tísnivý příběh. Každá kapitola přidá další kapku tísně, sama příroda a nezvyklé jevy dobarvují atmosféru. Záhadná úmrtí, záhadné nálezy a ztráty lidí. Spisovatelce se povedl moc pěkný, kultivovaný knižní horor.

NymphMaeve
22.11.2018 5 z 5

Dokonalé, děsivé, neuvěřitelné a naprosto úžasné. Nemohla jsem se odtrhnout, moc se mi to líbilo. Potenciál naplno využitý a nevím o ničem, co by mohlo být lepší. Běhal mi mráz po zádech, bála jsem se i kousala nervozitou. Zpracování bravurní, stejně tak grafická úprava a řazení kapitol. Kniha má vše, co se od ní očekává a vševysvětlující závěr byl třešničkou na konec. Autorka je mistryní v navození hrůzy aniž by používala silná slova či krvavé masakry. Těším se na další její díla a děkuji čtenářské výzvě, bez ní bych na tuto knihu nejspíš nenarazila.

lenuskav
21.11.2018 5 z 5

musím se přiznat, že mě to hodně překvapilo. na začátku sem se bála,že se to zvrhne do fantasy,ale celkem mě to chytlo,až sem byla sama překvapená a fakt se mi to líbilo. doporučuju přečíst..

veselaa
08.11.2018 3 z 5

Z této knihy jsem docela taková rozpačitá...v podstatě je ten příběh hodně smutnej,tajemnej a docela drsně mrazivej,ale jinak než detektivka,toto je jako by ze života. ???? Já mám bohužel velkou představivost,tak to bylo náročné čtení,ale jinak se kniha pěkně čte je to poutavý příbeh,závěr knihy je pěký...není to můj žánr četby,ale jsem ráda,že jsem si knihu přečetla.

anibeni
06.11.2018 5 z 5

Horor, nebo mysteriózní thriller.... ať to či ono, kniha nabídla od každého něco... nebylo to vyloženě strašidelné, ani hrůzostrašné, ale něco divného a zvláštního tam bylo.... četlo se mi to dobře a byla jsem zvědavá, co za tím vším vlastně je... Doporučuji přečíst.

coppacabana
06.11.2018 5 z 5

Člověk je rád, že takové výzvy jako ta naše čtenářská tady na databázi knih existují, když se jim díky tomu naskytne příležitost si přečíst takové poklady, jako je tahle kniha. Už dlouho jsem totiž nečetla žádný horor, a vždycky se mi tají dech, když se prodírám příběhy tohoto rázu a odkrývám další a další tajemství. A že těch tajemství v této knížce na odkrytí bylo! Kdyby to autorka nedokázala tak skvěle podat, pravděpodobně by se mi z těch všech zvratů a jmen a prolínání dějových linek točila hlava. Naštěstí to ale do sebe všechno krásně zapadalo a já se nestačila divit.

Anushka1
06.11.2018 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Příběh není vyloženě děsivý, že byste se báli po dočtení zhasnout lampičku. Ale mrazivý určitě ano. A ne kvůli tomu, že se celý děj (jak současný, tak v minulosti) odehrává v zimě. Přesně popsáno, co znamená láska až za hrob. Rozhodně zajímavě pojaté zombie/duchařská téma.