Zišli sa v Bagdade

Zišli sa v Bagdade
https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276948/zisli-sa-v-bagdade-SHY-276948.jpg 4 250 250

Farbistý, hlučný a omamný Bagdad je miestom tajného stretnutia zástupcov svetových veľmocí, ktoré proti sebe postavila studená vojna. Do Bagdadu mieri mnoho ľudí, ktorých osudy sa vzájomne prepletajú. Medzi nimi je aj britský agent Carmichael, ktorý sem prichádza na konferenciu, kde by mal predložiť dôkazy o existencii doteraz nevídaných smrtiacich zbraní. Tajná zločinecká organizácia, ktorá chce pokoriť celý svet a nezastaví sa pred ničím, sa ho usiluje zniesť zo sveta. Ranený agent vpadne do hotelovej izby Victorie Jonesovej a skôr než skoná, vyriekne tri tajomné slová: „Lucifer... Basra... Lefarge...“ Victoria, romantické dievča túžiace po dobrodružstve, sa tak ocitá na stope medzinárodného sprisahania. Nachádza spojencov, ktorí si uvedomujú hroziace nebezpečenstvo a zažíva divoké príhody, o akých sa jej ani nesnívalo.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Liber Novus (Srbsko)

They Came To Baghdad, 1951

Asterionela
09.01.2016 3 z 5

V období mé fascinace knížkami Agathy Christie byla tato jedna z mých oblíbených.

sarka45
27.10.2014 4 z 5

V knize sice nevystupuje ani jeden z mých oblíbených detektivů, přesto se mi moc líbila, četla se dobře. Paní Agatha Christie je prostě mistr zápletky. Všem doporučuji :-)

wooloong
16.07.2014 5 z 5

Trochu jsem se téhle knize vyhýbala. Špionážní romány od Agathy nemám zrovna v lásce. Především díky zoufalé naivitě zápletky, smyšleným východním Absurdistánům a nepřesvědčivým jménům tamních postav. Paní Christie v zeměpise zřejmě nijak zvlášť nevynikala, kam se na ni hrabe Shakespeare se svou Zimní pohádkou. Ale nakonec musím uznat, že tahle detektivka se špionážní zápletkou je opravdu svěží, příjemná, vtipná, a díky dokonalé znalosti Iráku, kde strávila autorka několik let se svým druhým manželem, a ze které čiší i láska k této zemi, je i velmi poučná a zajímavá.

Lemurka
09.05.2014 2 z 5

Moje první kniha od Agathy. Ze začátku chaotické, moc jmen a dějů, do čtení jsem se musela nutit. Po polovině kniha dostala spád a přečtění až do konce stálo za to.

Kubíííína
04.06.2013 5 z 5

Tato kniha se mi moc líbila, lady Agatha opět nezklamala.

astroweb
03.04.2013 2 z 5

Místy chaotické, místy napínavé, přece jen jsou její lepší příběhy coby detektivky.

evickakyticka
07.04.2011 1 z 5

Nemám ráda lidi, co lžou a vymýšlejí si. A to hlavní postava dělá. Ke konci mě dovedla jen zvědavost, jak vše dopadne. Jinak pro mě ztráta času....

LenaBil
23.03.2011 4 z 5

Ačkoli špionážní romány nepatří mezi mé nejoblíbenější, kniha Sešli se v Bagdádu byla zajímavě napsaná a četla se dobře.

Trina1
12.03.2011 3 z 5

Tak tahle knížka mě moc nechytla - pro mě jedna z těch horších...

Skokan44
30.11.-0001 5 z 5

Velice zajímavá knížka. Vymyká se běžnému stylu Agathy, protože v této knize nevystupuje žádný detektiv.