Život, na který metr nestačí
Karolina Mikšíková
Zakladatelka úspěšného blogu Karolina: Život, na který metr nestačí přichází se stejnojmennou knihou, ve které s nadsázkou úspěšně demonstruje rčení: „Může-li se něco pokazit, pokazí se to.“ Knížka vás provede humornými příběhy z malé vesnice, kam se Karolina nedobrovolně i s rodinou jako malá přestěhovala z Prahy. Prvotní plán vybudovat si na vesnici klidné bydlení, se rozpadl poměrně brzy – ve chvíli, kdy se její máma Daniela rozhodla pro chov koz, ovcí, koní a mnoha dalších zvířat. Společně se zbytkem rodiny se tak Karolina vydala na cestu pravého chovatele a zemědělce v jednom, na cestu, ze které není úniku.... celý text
Kniha mě dostala svým provedením, ilustracemi a krátkými vtipnými kapitolami.
Vhodné jako čtení na hřiště s dětmi, kdy vyrušení vůbec nevadí. Kniha pobaví, a čte se jedním dechem.
Knihu jsem objevila na pultu knihkupectví a ihned jsem se zamilovala do obálky. Nic jsem od ní tudíž neočekávala, dokonce jsem na o ní do té doby neslyšela. Musím říct, že mě mile překvapila. Vynikající četba do MHD, pokud vám nevadí, když na sebe hlasitým smíchem upozorňujete spolucestující!
Karolinu ani její blog jsem doteď vůbec neznala,proto jsem nevěděla,co mám od knihy čekat,jen podle recenzí. A rozhodně nelituji. Je to asi nejvtipnější kniha,co jsem zatím kdy četla,asi je psaná s velkou nadsázkou,ale to na věci nic nemění. Až mi bylo líto,že jsem ji během chvilky přečetla,brala bych klidně dalších pár set stránek navíc :)
Některé příběhy mi přišly až moc nadsazené, mám ráda tenhle humor, ale někdy toho už bylo moc. Navíc se toho spoustu opakovalo z FB profilu Káji, což mi přišlo celkem na nic.
Karle, podle mě, supr počin. Ale zklamalo mě, že jsi ve své knize nedala svým fanouškům nic navíc než máš na svém FB profilu. Tedy kromě ilustrací, ty ale nejsou tvoje. Doufám tedy, že svým fanouškům nabídneš v další knize něco víc, protože jinak nebudu mít důvod si ji koupit.
Tak se musím přiznat - velké zklamání. Knihu jsem si vybrala podle obálky, přečetla si hodnocení tady a poté si ji celá natěšená koupila. A opravdu katastrofa! Příběhy byly kýčovité, divné, nereálné, s celkem trapným humorem....až mi bylo občas divně za autorku...tohle se fakt vůůůůbec nepovedlo :( Škoda...
Možná úplně nejlepší blogerská kniha, kterou jsem kdy četla. Autorka nejen dobře píše, ale nic se nevyrovná tématům, které jí přináší sám život. U většiny kapitol jsem se smála nahlas a některé hlášky si budu pamatovat ještě dlouho. Téma městské holky na vesnici zde bylo zpracováno naprosto originálním způsobem.
Karolinu sleduji na fb a musím říct, že tam mě její příspěvky rozesmějí vždy.. A i když jsem ten typ člověka, kterého opravdu nahlas rozesměje jen málokterá kniha, tato byla jednou z těch skvělých, u kterých jsem se smála a musela jsem různé vtipné pasáže předčítat i doma, aby se pobavili i ostatní (myslím, že jsem mamku i nalákala na to, aby si knihu přečetla - mamka bude zhruba ve věku Daniely :-D ) .. doporučuji a doufám, že se můžeme těšit na další knihu, která mi zlepší pár dní .. (škoda, že byla tak rychle přečtená, ale určitě je to jedna z těch knih, ke které se vrátím a myslím, že to nebude jen jednou :-) )
Vetsi blbost jsem nikdy necetla,ta holka uz nevi co si ma vymyslet :-)
Doufam,ze nebude druhy dil.
Rozhodně dopuručuji pokud se chcete pořádně zasmát. A rozhodně nedoporučuji ji číst na veřejnosti, já ji četla ve vlaku a byla jsem za magora protože jsem se musela smát i nahlas :-)
Kája vtipně glosuje život svůj a své svérázné rodiny obklopené stádem zvířátek. U některých kapitol jsem se hodně nasmála. Milá odpočinkovka.
Moc příjemná knižní jednohubka, ideální na dovolenou nebo cestu vlakem. Karolínu sleduju na fcb a je to moc sympatická slečna.
Hezká, usměvavá a odpočinková kniha. U které se nasmějete. Jelikož život Káji je jedna velká tragedie
Smích od začátku do konce. Konečně povedená kniha 'blogerky', která si zkrátka na nic nehraje. Samozřejmě, pokud čtete 'fejsbukové' příspěvky, pak pro vás kniha asi nebyla ničím novým, mně se však celé zpracování knihy líbilo moc. Držím Káji palce a těším se na další pokračování.
Kdy knihu Život, na který metr nestačí rozhodně číst
- máte smysl pro humor
- baví vás zvířecí historky
- zbožňujete Takovou normální rodinku
Kdy knihu Život, na který metr nestačí rozhodně nečíst
- milujete život na vesnici a máte pocit, že nic lepšího na světě není
- při zmínce o bahně, zvracení, kálení a čmelících dostáváte tik
- nesnášíte zvířata
Moc milá oddechovka. Nedoporučuji číst na veřejnosti, u některých kapitol hrozí výbuchy smíchu.