Žízeň
Jo Nesbø
Harry Hole série
Harry Hole si chce užívat spokojený život s Ráchel a poklidně vyučovat na policejní akademii. Jenže v Oslu dojde k vraždám několika žen, které si daly schůzku přes Tinder. Vyšetřovacímu týmu v čele s Katrin Brattovou zůstává rozum stát nad tím, že obětem vždy zmizelo určité množství krve. A tak je Harry povolán zpět do služby. Dopátrat se pravdy není ani pro něj jednoduché. Navíc je postaven před zásadní dilema: dát přednost rodině, nebo vyšetřování.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: 2019 , Kniha ZlínOriginální název:
Tørst, 2017
Interpreti: David Matásek
Žízeň se rozhodně staví mezi pětici nejlepších dílů ze série,ale nemohu se zbavit malé vtíravé myšlenky, jestli už to nebylo moc překombinované.
Přeci jenom i tady tak jako u Sněhuláka a Policie, tahá za nitky někdo u koho to vůbec nečekáme, a já si kladu otázku jestli jsou opravdu vždy hlavní aktéři tak perfektními herci.
Jinak oproti jiným severským detektivkám,prostě musím dát 5 hvězdiček, protože ty Žízni nesahají ani po kotníky.
Už jsem takový asi "přenesboovaný". Nebyla to špatná kniha, ale už mi vadilo, jak všichni tápou, přešlapují na místě a čekají "co Harry", který je vyvede z temných tunelů na světlo. Musím si dát od něj na chvíli pokoj. :)
Dle mého názoru je Žízeň mnohem solidnější než Policie. Přemýšlel jsem dokonce o čtyřech hvězdách - ale! - co ta poslední strana??? Mohlo to být ještě levnější? Za poslední stranu tedy minimálně o jednu hvězdu méně.
Klasika, Nesbův standardní výkon. Skvěle propracované, výborně odvyprávěné a perfektně zamotané. Prostě jako vždy :-)
Knihy od tohoto autora mám ráda, nicméně předchozí kniha Policie byla mnohem lepší. Tato kniha mě tak moc nezaujala, byla místy i nudná. To ovšem nemění fakt, že Nesbo je vynikající autor a i přes některé nudné pasáže, doporučuji těm, co jeho tvorbu mají rádi, tuto knihu přečíst.
Napínavý příběh od začátku do konce. Opět překvapivé rozuzlení, jak už to u knih s Harrym Holem bývá. SUPER počteníčko.
vzhledem k navaznosti na predchozi dil, ktery jsem cetla dva roky zpet, jsem se trochu ztracela v pribehu, ale nebyla to zas takova prekazka.
SPOILERUJU:
nicmene me trochu zamrzela harryho neznicitelnost a jeho posedlost praci mi byla chvilema protivna, klise v podobe pachatele mezi vysetrovateli uz me taky moc nebavi. posledni strany byly vylozene telenovela. cele to bylo takove ponatahovane, ale cetlo se dobre.
Strašně jsem se bála, že 11. díl s Harrym Holem bude působit jako nastavovaná kaše. A jsem ráda, že se mé obavy nepotvrdily. Naopak. Nesbo zbavil Harryho všech superschopností z minulých dílů a tomu to rozhodně neubralo na zajímavosti. Děj výborně graduje a přestože se v případu objevují stále nové důkazy a podivné okolnosti vyžadující vysvětlení, nakonec je vše dovedeno do zdárného konce, kdy vše souvisí se vším. Určitě jedna z nejlepších detektivek série.
Tak konečně! Pro mě po dlouhé době opět setkání s Harry Holem a co k tomu napsat..... prostě perfektní a super!!! Skvělý, napínavý děj, konec opět překvapení a tentokrát to nebylo ani moc překombinované a že by ani tentokrát nebyl úplný konec? Žízeň byla poslední ze série s Harry Holem, která mi chyběla k přečtení a teď se vrhnu na další díla od Nesba!
.....není potřeba číst takové pindání, jakým je kniha pro někoho zklamáním ....tohle je Nesbova tutovka.
Unikátní a napínavý děj .....návrat Holeho k "řemeslu", román plný psychologických fíglů, zvratů a chytáků na čtenáře .....
Zaslouží si mých oblíbených 321%
Pro mně perfektní kniha. Jo Nesbø nezklamal ani po jedenacté. Chtěla bych pokračování, prosím!
Navzdory faktu, že Jo Nesba a jeho báječně napínavé příběhy s Hary Holem mám ráda, tato kniha pro mě byla zklamáním - až zbytečně popisná, napětí ani akce nebyly dostatečné, tak jako v jiných jeho knihách a celkový příběh mě nijak neoslovil. Škoda, na čtení jsem se těšila a spíš jsem těch téměř 600 stran přetrpěla.
Výborná, skvěle do detailu vypilovaná psychologická detektivka. Příběh psychopata ,který má rád krev a zabíjí zvláštním způsobem ženy ,které si vyhlédne na seznamce Tinder - děsivé. Od tohoto autora čtu druhou knihu a tato mi přišla velmi čtivá, Sněhulák ,který byl spíše horor se mi tolik nelíbila.
Jednoduše skvělá kniha, kterou jsem zhltla za víkend. Každá jeho kniha je čím dál lepší a lepší a mně nezbývá nic jiného, než dát plný počet *. Myslím, že příběh Harryho Holea se blíží ke konci a já mohu jen doufat, že se dočkám alespoň ještě jednoho dílu.
norská literatura severská krimi norské detektivky Oslo (Norsko)
Od asi 4 té knihy už brak. Nesbo může být výborný autor, ale... Když čtenář pochopí styl psaní a v půlce knihy si řekne, tenhle sedí, je nejméně nápadný, velice nic k němu nesměřuje, bude to vrah a po dalších 100 stranách už je to naprosto jasné... Prostě už jen oddychové čtení kde málo co překvapí. A HH? Nový Chuck Norris kriminálek a detektivek. Za mě ještě že je poslední.