Zlobilky
Martina Drijverová , Markéta Vydrová
Byly jednou holčičky a ty moc a moc zlobily. Jedna si pořád vymýšlela, že ji něco kousne, druhá se nechtěla mýt, jiná stále na někoho neslušně ukazovala. Další se toulaly, bály se a byly strašné nepořádnice. A co teprve ty ostatní! S takovými zlobilkami si ani rodiče nevěděli rady, ale jak se říká, na každého jednou dojde. A cože se s těmi holčičkami nakonec stalo? Přečtěte si sami - zlobit se opravdu nevyplácí!... celý text
knížku si půjčila moje devítiletá sestra, přečetla jsem si ji však taky a musím přiznat, že mě fakt bavila!
Opravdu zajímavé téma :-) Přečteno za tři večery a moc se nám to se synem líbilo. Ilustrace Markéty Vydrové tomu opět dodávají život. Ke knize se určitě vrátíme. :-)
Velmi příjemná a jemně poučná knížka. Jen je škoda, že rozuzlení příběhu Holčičky den a noc nelze uvést do praxe. Použila bych to na moje zlobidla :-)
Příběhy o holčičkách, které neposlouchaly nebo měly nějaký zlozvyk a pak byly potrestány. Tak tohle se mi opravdu líbilo. Je fakt, že některá potrestání byla krutá. Přesto doporučuji přečíst jako motivující knihu.
Milovaná kniha mé sedmileté "zlobilky', musíme ji číst stále dokola ... asi jí nikdy nepřestane bavit a to je moc dobře :)
Různé příběhy o zlobivých holčičkách byly dobré a vtipné. Jsem ve druhé třídě a knížka je pro mě tak akorát.
Kniha je členěná do několika příběhů o různých holčičkách, které se vždy něčím proviní, pak je čeká trest, který však občas netrvá věčně. Nějak se s tím musí vyrovnat. Stejně se mi nejvíce líbila povídka o holčičce, která se všem a všemu posmívala. Jednou se posmívala mraku, že vypadá jako koňský zadek a mrak se na holčičku naštval. Poslal na holčičku blesk a ten si rovna našel místo na hlavě holčičky a úplně rozvířil holčičce vlasy. Holčička z toho byla nešťastná, ale když se na ty vlasy napatlalo trochu gelu, přišlo to i do módy :-).
Velmi povedená kniha. Líbí se mi děj většiny příběhů a také samozřejmě trest. U některých povídek se mi zdá potrestání konkrétní zlobilky příliš krutý, nicméně jsem ji přečetla jedním dechem a velmi mě bavila. Ráda se k ní vrátím znovu a těším se na Nezbedníky.
Taková milá a příjemná knížečka pro malinké dětičky;)