Zločin pro slečnu Poirotovou
Jana Moravcová
Jak obtížné je dát dohromady kloudný příběh v dnešní přetechnizovaném světě? Přezdívá se jí slečna Poirotová, protože vydává detektivní příběhy, která jsou tak skvělé a jako by z oka vypadly příběhům o slavných detektivech Herculovi Poirotovi a slečně Marplové.
Ani to nestojí za komentář. Donutila jsem se to dočíst, ale fskt to nestalo za ten čas.
Probojovat se k závěru této knihy není vůbec snadné. Stále se hovoří, dedukuje z vody, vražedná zápletka se konala před mnoha a mnoha lety a má šíleně malinký vliv na současný děj. Vyšpekulovaně nepravděpodobný motiv, jak děje v minulosti, tak současnosti, tomu dává korunu. Snad se to alespoň, vzhledem k hlavní postavě redaktorky a jiným zaměstnancům z oboru, líbilo nakladatelům a tak jim to s poťouchlým úsměvem ze srdce přeji.
Rozečetl jsem tuto detektivku, ale nedočetl, vyprávění autorky románu mě neuchvátilo. Bohužel.
hory a pohoří chalupy a chaty české detektivky a krimi
2004 | Vražda v lázních Luhačovicích |
2005 | Nevěry |
1987 | Klub neomylných i omylných |
1981 | Eva s modrým snem |
1976 | Vzkazy |
Dost jalový text, redaktorka v roli "soukpmého" vyšetřovatele se vrací k události na horské chatě jednoho nakladatelství. Stále omílané dedukce, možné varianty dšj neposunují a závěr vyznívá naprázdno