Zloději hedvábí
Dirk Husemann
Byzanc, léta Páně 552 Z císařského pověření se zvědové Taurus a Olympiodoros vydávají do daleké Asie, aby tam odhalili tajemství výroby hedvábí. Skutečně se jim podaří ukrást housenky bource morušového a ukrýt je v dutých poutnických holích. V převleku za buddhistické mnichy se pokoušejí dopravit vzácnou kořist bez úhony do Byzance – osm tisíc mil po Hedvábné stezce. Vědomosti o drahocenné látce drží při životě celé národy, jejichž panovníci bleskově zahajují stíhání. Zanedlouho visí život obou Byzantinců a jejich tajuplné průvodkyně Che-lien Cchuej na hedvábné niti...... celý text
Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: 2017 , Knižní klubOriginální název:
Die Seidendiebe, 2016
Krásný příběh, který mě zavedl zase do jiného prostředí a něco naučil. Příjemné čtení na dlouhé večery. Dostala jsem chuť si od autora přečíst i něco jiného.
Mě se už , líbil od autora Slon, tak že tuhle knihu jsem netrpělivě vyhlížel. U slona jsem nepochopil ty negativní komentáře. Tohle je ještě lepší, nádherný příběh, .Doufám že od autora v dohledné době zase něco vyjde. Dobrých historických románu je málo tenhle byl výborný ,proto plný počet hvězd.
Napínavý a velmi čtivě napsaný historický román. Po Slonu pro Karla Velikého druhá autorova kniha a neméně úspěšná. Skvěle propracovaná dějová linie, jednoduchý, a přesto zajímavý příběh, okořeněný historickými souvislostmi. Nechybí prvky dobrodružství i napětí. Za mě velmi povedená kniha.
Byzantská říše 6. století historické romány Hedvábná stezka hedvábí
2019 | Lovci knih |
2017 | Slon pro Karla Velikého |
2018 | Ledoví piráti |
2017 | Zloději hedvábí |
2020 | Černý oheň z Byzance |
Už se těším, až v létě vyjde další autorův román Ledoví piráti.