Zloději zelených koní

Zloději zelených koní
https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12935/bmid_zlodeji-zelenych-koni-gpz-12935.jpg 4 677 677

Pavel zběhne ze studií geologie a stěhuje se za svou dívkou Karolínou do Hradce. S partou hledačů vltavínů občas vyráží kopat a bere s sebou i kamaráda Kačmara. Postupem času však zcela propadá sběratelské a zlatokopecké vášni a s Kačmarem se pouští do stále větších dobrodružství. Ta brzy začnou ohrožovat jeho vztah s Karolínou a Pavel nakonec za svou umanutost a touhu žít jinak platí vším, co má, málem i životem…... celý text

ivzu77
31.07.2014 4 z 5

Tato kniha se mi moc líbila....díky
Nyní se těším na filmové zpracování této knihy. Natáčení se začalo v létě 2015 v okolí Českého Krumlova.

Ricchie
16.04.2014

Kurnik, musím říct, že se mi to líbilo. Aj na vltavíny bych vyrazil, nebýt ze Severní Moravy :-) Hajíček píše kvalitně, postavy jsou uvěřitelné a kniha se čte opravdu dobře. Mezi českými autory je jeden z mých oblíbených. Jen tak dále...

fruitbueno
10.03.2014 4 z 5

Jiří Hájíček je výborný vypravěč: věcný a výstižný. To je dar, rozpliznout děj do nezměrných rozměrů umí každý, zůstat umírněný pak jen málokdo. Román o šutrech (podtitul, kterému jsem souboru dala) mě bavil právě díky svižnému tempu, zvládla jsem ho nadvakrát a možná trošku chyběla více propracovaná postava Pavla (jeho "jasnozřivý" dar atd.). Ale tento způsob vyprávění zdá se mi i přesto velmi šťastný :)

Helushka
07.11.2013 4 z 5

Knížka se mi líbila o trochu víc než Fotbalové deníky. Jen na mě opět po jejím přečtení padla deprese, že žádný partnerský vztah neskončí šťastně a životní sen člověka zůstane navždy nesplněn, ať se snaží sebevíc. Štastných konců se asi v současné české literatuře nedočkám. ;)

MagdaS
06.08.2013

Po Selském baroku a Rybí krvi jsem si půjčila i Zloděje zelených koní. Zajímavé téma, jako vždy v případě Jiřího Hájíčka, a naprosto uvěřitelný příběh. Pan Hájíček se opravdu velmi dobře čte a jsem ráda, že se věnuje českým tématům.