Zombie z Marvelu
Robert Kirkman
Ultimátní komiksový komplet série
V alternativním světě – na Zemi, která se šokujícím způsobem podobá marvelovskému vesmíru – proměnil mimozemský virus všechny největší superhrdiny v lidožravá monstra! Zničit život, jak ho známe, jim trvalo jen několik hodin. Co se ale stane, až jim dojde potrava... to jest lidi?! Nečekaně krvavý a nekompromisně brutální příběh scenáristy Roberta Kirkmana (Živí mrtví) a kreslíře Seana Phillipse (Criminal) vás vezme do marvelovského světa, jaký jste si nedokázali představit ani v těch nejhorších nočních můrách! Kniha obsahuje sešity Zombie z Marvelu č. 1–5 doplněné bohatou galerií alternativních obálek Arthura Suydama.... celý text
Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: 2024 , CrewOriginální název:
Marvel Zombies, 2006
Nemůžu říct, že bych se vyloženě řehtal, ale pobavil jsem se u této zběsilůstky perfektně. Mělo to spád, vtip, skvělou kresbu a hlavně se ti normálně supervážní superhrdinové chovali k jejich situaci zcela přirozeně - jediné co je zajímalo bylo kde co sežrat a neřešili furt nějaké trapné zachraňování světa, morálku a podobné nesmysly. Tak má vypadat dokonalá jednohubka, tleskám.
"Zombie z Marvelu" je pro mě osobně nevyrovnaný komiks, který disponuje skvělou kresbou, která je ale tak trochu v kontrastu se scénářem. Kresba by mohla být celkem vážná, a stejně tak i scénář, ale aby to bylo snesitelné pro masy, bylo třeba to odlehčit. Ten humor není špatný, sám jsem se zasmál, ale z tohoto komiksu se pak stává naprosto běžná záležitost, která je ozvláštněna jen tím, že jsou zde zombie. Někomu to může stačit, mně asi úplně ne. Chtěl bych malinko něco víc, něco, z čeho tolik nečiší touha využít zajímavou možnost a vytřískat z ní peníze. Zábavné ano, výjimečné nikoli. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/10/336-ultimatni-komiksovy-komplet-41.html
komiksy zombie superhrdinové Marvel alternativní vesmír sci-fi světová literatura Hulk Kapitán Amerika Iron ManAutorovy další knížky
2009 | Staré dobré časy |
2012 | Vzestup Guvernéra |
2013 | Cesta do Woodbury |
2010 | Míle a míle |
2011 | Bezpečí za mřížemi |
Veselé dílko, které si netradičním způsobem utahuje z kánonu Marvelovského univerza. Jistě, logika jde stranou v mnoha ohledech, ale na tom tenhle komiks prostě nestojí. Je znát, že si Robert Kirkman užíval možnost oblíbené hrdiny předvést v dosti morbidním světle. A funguje mu to skvěle, třeba ufňukaný Peter Parker je vážně k nakousnutí - doslova. Což podtrhuje kresba Seana Phillipse, která se k této hororové úchylárně geniálně hodí.
Navíc dějová linie je funkční, a přestože se z valné většiny skládá z brzy otřepaného „sežer, nebo budeš sežrán“, je nápaditá i zábavná. Snad jen ke konci už to začne být trochu moc divoké a znalost širších souvislostí je evidentně k pochopení nezbytná. Ovšem, i takoví analfabeti jako já se v téhle tlačenici neztratí, protože co člověku nedojde, stejně nehraje pro zápletku roli.
Je milé vidět, že si celosvětově úspěšné nakladatelství umí udělat legraci ze sebe sama. Jak už nastiňuje Marco M. Lupoi v úvodím slovu, budete možná zvracet, ale zvracet s úsměvem.