18LenkA12 18LenkA12 komentáře u knih

Smrt nosí rudé škorně Smrt nosí rudé škorně Pavel Hrdlička

Napínavá historické detektivka, která se skládá z několika menších činů, díky nimž je odhalen hlavní důvod první vraždy. Autor opět nezklamal. Knihu můžu jen doporučit.

06.07.2022 5 z 5

Tři sestry Tři sestry Heather Morris

Další skvělá kniha od autorky pojednávající o neskutečné síle, lásce a naději. Soudržnost v rodině a odhodlání jednotlivých sester využít každičkou příležitost, aby byly spolu a vše dohromady zvládly je dojemná. Bylo úžasné vidět jak každá bojuje sama se sebou a zjišťuje, že čím víc o něčem mluví tím se stín lépe vyrovná. Knihu můžu všem doporučit.

22.03.2022 5 z 5

Jako zabít ptáčka Jako zabít ptáčka Harper Lee

Kniha se ze začátku čte dlouze, protože dějová linka se tak nějak vleče a nic moc zajímavého se tam neděje. Pro mě nečekaný zvrat se stal až na závěr knihy. Děj je vyprávěn retrospektivně.

05.12.2021 4 z 5

Černobylské dívky Černobylské dívky Anne Blankman

Skvělý příběh zasazený do období jaderné katastrofy v Černobylu a z části 2. světové války. Malé dívky, které jsou odkázány na pomoc druhým prožívají plno dobrodružství, životních zvratů, radost z dětského pohledu života, ale k smutku ze ztráty blízkých. Jednotlivé dějové linky jsou geniálně provázány navazujícím příběhem a nití, která vše svazuje do jednoho úžasného dojemného příběhu. Je fajn zjistit, že i v těžkých chvílích člověk najde pomoc tam, kde by ji nikdy nehledal a i to, že stále žijí dobří lidé, kteří myslí víc na druhé než na sebe.

05.11.2021 5 z 5

Psí slib Psí slib W. Bruce Cameron

Srdceryvný příběh, plný dobrodružství, zvratů a emocí. Koloběh života se uzavírá a vše končí tak jak má. Neskutečné zakončení této série. Všem můžu jen a jen doporučit

19.10.2021 5 z 5

Vřeteno osudu Vřeteno osudu Otomar Dvořák

Tento historický román, byl napsán velice čtivě. Po přečtení tohoto díla mám hned jinou představu o době Národního obrození a jejích představitelích. Pokud někoho zajímá vznik jednotlivých balad ve sbírce Kytice, tak ať si určitě přečte tuto knihu.

24.08.2021 5 z 5

Drákula Drákula Bram Stoker

Je pravda, že tato kniha patří mezi světové knižní klasiky, ale styl jakým je psána mi moc nevyhovoval. Styl psaní zdržoval od samotného příběhu.

04.04.2021 3 z 5

Láska podle Shakespeara: Sen noci univerzitní Láska podle Shakespeara: Sen noci univerzitní Georgina Guthrie

Skvělé zakončení trilogie. Třetí díl byl naprosto úžasný a stejně dokonalý jako dva předchozí. Celý příběh jsem prožívala se všemi hrdiny. Bylo nádherné vidět jak se dokáží vypořádat se svou minulostí a hlavně se svými životy. :-):-):-)

25.09.2020 5 z 5

Kde je mi dobře Kde je mi dobře Emily Henry

Skvělá oddechová romantická kniha. Zakončení je trochu dle očekávání, ale během děje je plno zvratů, které hlavni postavy musí vyřešit. Čtení této knihy jsem si užila.

18.09.2024 5 z 5

Šach a mat Šach a mat Ali Hazelwood

Skvělá oddechová kniha, která se čte jedním dechem. Příběh je plný akce, napětí a nečekaných zvratů.

13.07.2024 5 z 5

Bestie z Buchenwaldu Bestie z Buchenwaldu Max Czornyj

Od knížky jsem čekala nepříjemné čtení a to i místy bylo. V některých částech mi běhal mráz po zádech a nevěřícně jsem kroutila hlavou nad tím jak někteří lidé dokážou být krůtí vůči ostatním.

03.06.2024 4 z 5

Psí odvaha Psí odvaha W. Bruce Cameron

Další skvělá kniha, která je plná dobrodružství, zvratů a emocí. Celý příběh jsem prožívala s hlavní hrdinkou, která příběh vypráví. Knihu můžu doporučit.

23.05.2024 5 z 5

Kdyby ze světa zmizely kočky Kdyby ze světa zmizely kočky Genki Kawamura

Krátká filozofická knížka, poukazující na jednotlivé hodnoty každého člověka. Co je pro nás opravdu důležité, čeho všecho jsme schopní se vzdát, abychom měli náš vysněný život. Dílo obsahuje spoustu otázek k zamyšlení.

08.05.2024 3 z 5

Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

Od této knihy jsem moc nečekala, brala jsem to jako doplnění informací, které nebyly v předchozí knize. Líbilo se mi jak jsou zde dány jednotlivé dopisy a popisy jlavnich postav. Jedná se o oddechovou knihu.

17.04.2024 4 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Kniha byla napínavá a dobrodružná jako první díl. Jelikož jsem viděla film dřív než jsem ji četla tak už jsem spoustu momentů očekávala. Stejně jak u prvního dílu mi vadil zdlouhavý popis méně důležitých scén.

07.07.2023 4 z 5

Aréna smrti (speciální vydání) Aréna smrti (speciální vydání) Suzanne Collins

Kniha je plná dobrodružství a napětí. Díky knize jsem pochopila nějaké detaily, které byly vynechány ve filmu. Některé podpisy jednotlivých situacích mi přišly zbytečné a zdlouhavé.

05.07.2023 4 z 5

Tajemství abatyše z Assisi Tajemství abatyše z Assisi Vlastimil Vondruška

Kniha mě první dvě třetiny moc nebavila a spíš odrazovala od dočtení. V posledním třetině kniha pro mě dostala spád a nucení číst další a další stránky. Dobrodružství a napětí v poslední třetině bylo úžasné.

25.05.2023 4 z 5

Pečeť smrti Pečeť smrti Vlastimil Vondruška

Tenhle detektivní historický příběhem mě od pana Vondrušky bavil nejvíc z těch co jsem přečetla. Kniha byla plná napětí a drama a četla se jedním dechem.

14.05.2023 5 z 5

Nelituju Nelituju Lenka Sadílková

Krásná oddechová četba od české autorky. Příběh tří lidí, které spojuje přátelství a láska k jedné z hlavních postav. Celý příběh jsem prožívala s hlavní hrdinkou Miou, která má ráda knihy a jízdu na snowboardu. Přála jsem si aby vše skončilo šťastně, bohužel vše skončilo jinak. U dočítáni epilogu už jsem brečela jak želva, jelikož celý příběh byl emotivní. Knihu můžu doporučit.

09.05.2022 5 z 5

Pomalu hořící oheň Pomalu hořící oheň Paula Hawkins

Tato kniha se mi od autorky moc nelíbila, jelikož děj se pořád motal dokola a táhl se svým tempem. Rychlý spád a dostala kniha v posledních třech kapitolách. Jinak co se mi líbilo na této na knize byly smyšlená úryvky knihy z hlavních hrdinů, kde mi přišlo, že bylo mnohem víc akce.

08.05.2022 3 z 5