18LenkA12 18LenkA12 komentáře u knih

Ve skrytu stínů Ve skrytu stínů Bianca Iosivoni

Prvních 40 stran se mi strašně táhlo, ale zbytek byl velice čtivý. Kniha plná napětí, zvratů a dobrodružství. Už teď se těším na další pokračování a doufám, že autorky budou pokračovat ve stejném tempu v dalších dílech.

31.12.2021 5 z 5

Zoo v plamenech Zoo v plamenech Katrina Charman

Autorska opět nezklamala a kniha se četla jedním dechem. Příběh odehrávající se během druhé světové války je vyprávěn z pohledu zvířat. Je fajn si uvědomit že naše historie se dotýká i zvířat a na to by lidé neměli zapomínat.

23.11.2021 5 z 5

Bestie je zvíře Bestie je zvíře Peternelle van Arsdale

Skvělý napínavý příběh, od kterého se nedá odtrhnout. Příběh graduje až k samému konci a díky akci se kniha. čte sama.

17.11.2021 5 z 5

Psí domov Psí domov W. Bruce Cameron

Krásný příběh pojatý jiným stylem než dva předchozí. Dojemný román plný emocí, napětí a dobrodružství. Můžu jen a jen doporučit.

13.10.2021 5 z 5

Nedosáhneš na dno Nedosáhneš na dno Pavel Sekyrka

Kniha se mi ze začátku četla těžko a pomalu, přišlo mi jako by se nic nedělo pak to najednou dostalo směr a napětí až do konce. Je to knížka na oddych. Začátek pomalý ale konec oproti tomu rychlý.

02.10.2021 4 z 5

Velké Medvědí jezero Velké Medvědí jezero Erin Hunter

Kniha byla skvělým pokračováním předchozího dílu. Jedná se o jednoduchou četbu celkem oddechovou. Mohu jen doporučit. Opět plno napětí a dobrodružství. Hned začínám s dalším dílem. Jelikož se mi sešly doma dva výtisky tak jednu daruji do veřejných knihoven, kde si člověk může vzít knihu a nějakou tam taky dát.

20.01.2021 5 z 5

Putování začíná Putování začíná Erin Hunter

Skvělý příběh o třech medvíďatech, které zažívají různá dobrodružství. Autorka umí skvěle zaujmout čtenáře a nenechá ho od knihy oddejít. Už teď se těším na pokračování.

13.01.2021 5 z 5

Mstitel z Jenštejna Mstitel z Jenštejna Vlastimil Vondruška

Knížky od pana Vondrušky moc nemusím, kvůli zmatku ve jménech, ale tahle mě zatáhla do děje. Kniha se četla sama díku svému napnelismu ale i zvratům. Nejspíš díky této knize se pokusím přečíst další autorovy knihy.

07.01.2021 4 z 5

Ostrov rudých mangrovníků Ostrov rudých mangrovníků Sarah Lark (p)

Tato sága se mi velice líbila. Krásné návaznost mezi díly byla úžasná. Různý pohled na společenské vrstvy s barvu kůže je až zarážející, ale v té době to bylo asi běžné. V tomto díle je poukázáno i na to jak se děti podobají svým rodičům, ať už chtěně či nechtěně.

08.11.2020 5 z 5

Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Láska podle Shakespeara: Daniel & Aubrey Georgina Guthrie

Knihu jsem četla poprvé, na doporučení od kolegyně v práci. Byla úžasná kniha plná romantiky a tajemství. Časová posloupnost mě nutila číst dál a dál jen abych věděla co stane další den a jaké situace mě čekají na další stránce. Příběh jsem prožívala s oběma hlavními postavami. Citáty že Shakespeare a jeho děl mi přišla fascinující. Jsem moc ráda, že knihu mám v knihovně a už se těším na další pokračování.

20.09.2020 5 z 5

Správná pětka u moře Správná pětka u moře Enid Blyton

Po dlouhé době jsem se vrátila ke Správné pětce a můžu říct, že opětovně nezklamala. Je to oddechové dobrodružné čtení. Je to správná dětská detektivka plná napětí. :-):-):-)

26.07.2020

Osvětim: Nacisté a konečné řešení Osvětim: Nacisté a konečné řešení Laurence Rees

Po přečtení tohoto díla jsem si uvědomila, a ve škole se učí jen to co všem vyhovuje říkat a nikdo se nezamýšlí nad jednotlivými příběhy a osudy životů. Tato knížka mi změnila pohled na jednotlivé osudy lidí a situace. Překvapil mě přístup a myšlení jak Němců tak Židů i ostatních vězňů. Knihu plně doporučuji, pro ujasnění školní látky a uvědomění si absurdní situace ve světě.

22.02.2020 5 z 5

Tobiáš Lolness Tobiáš Lolness Timothée de Fombelle

Pěkná příjemná kniha, plná dobrodružství a napnelismu. Čtení jsem si užila a jednoduše vžila do osudů hlavních postav. Doporučuji přečíst, těm kteří hledají originalitu a mají rádi přírodu především její krasu.

05.04.2017 5 z 5

Kniha lásky Kniha lásky Fionnuala Kearney

Krásná kniha plná lásky. Děj se postupně rozvíjí a dokáže i překvapit. Z knihy si odnáším několik krásných myšlenek. Celý příběh jsem prožívala s hlavními hrdiny jako bych byla součástí, závěr mě šokoval a i několik slziček jsem uronila. Knihu můžu jej doporučit a věřím, že se k ní někdy vrátím.

31.07.2024 5 z 5

Anna Franková: Příběh zrady Anna Franková: Příběh zrady Gerard Kremer

Knihu hodnotím jako průměr. Řekla bych, že jsem čekala možná víc informací o Anně Frankové a ukrývání její rodiny a udání,. které na ně přišlo než jej pár větami. Kniha se četla velice dobře a čtenář si dokáže udělat obrázek o životě autorava otce.

27.07.2024 3 z 5

Obhajoba Britty Steinové Obhajoba Britty Steinové Ronald H. Balson

Další skvělá kniha z pera autora. Tento příběh ač je to historická fikce, má v sobě spoustu detailů a faktů z historie dánských Židů a Dánska státu jako takového. Kniha byla plná emocí, ke konci i zvratů. Knihu můžu dalším čtenářům jen doporučit.

24.03.2024 5 z 5

Odstín smrti Odstín smrti Bianca Iosivoni

Skvělé pokračování této knižní série. Už teď čekám jak bude zakončena celá série, jaká dobrodružství čekají na hlavní hrdinky ve velkém finále. Tento díl byl plný napětí, zvratů, shledání a zároveň bolestivých ztrát. Knihu můžu jen doporučit.

22.02.2024 5 z 5

Houslistka z Berlína Houslistka z Berlína Ronald H. Balson

Dojemný příběh, ve kterém je spousta napětí, rodinné pospolitosti a lásky. Děj nutí čtenáře číst dál a dál. Na každé straně děj vrcholí, nečekaně se zavrtává. Musím přiznat, že ke konci i slza ukápla. Už teď se těším na další knihy od autora a znovu přečtení jeho knih. Knihu můžu Jene a jen doporučit.

10.01.2024 5 z 5

Údolí havranů Údolí havranů Barbara Erskine

Další skvělý román, kdy čtenář sleduje dvě dějové linky a to z přítomnosti a minulosti. V díle se jednotlivé linky prolínají a nutí čtenáře číst dál a dál. V knize během čtení graduje napnelismus a jednotlivá dobrodružství hlavních postav.

10.12.2023 5 z 5

Tohle je má píseň Tohle je má píseň Richard Yaxley

Děj knihy je rozdělen do tří období, které je popisovano jednou osobou. V prvním třetině autor zvolil ich formu a ve zbývajících třetinách er formu. Dějová linka první třetiny je ukončena v poslední třetině, ale zbylé postavy mají neukončený děj,. jelikož jejich osud se bude ještě vyvíjet. Co mě velice potěšilo bylo na konci přepis písně do not i s přidaným textem.

03.08.2023 3 z 5