18LenkA12 Online 18LenkA12 komentáře u knih

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

Třetí díl série, začíná přesně tam kde skončil díl předchozí. Hlavní hrdinka opět popisuje spoustu situacích z předešlých dílů. Nějaké detaily případně vysvětlení chování damych postav je k závěru dobře vysvětleno a ve srovnání s filmem rozhodne lepší. Ač nějaké detaily byly překvapivé, stále je pro mě lepší filmové zpracování než knižní předloha.

10.07.2023 4 z 5

Řeka času Řeka času Bianca Iosivoni

Další skvělý a napínavý díl této série. Celý děj jsem četla jedním dechem a prožívala jo s hlavními hrdiny. V příběhu nechybí napětí, dobrodružství, láska a najdou se i nečekané zvraty. Už teď se těším na další díly série. Knihu můžu jen doporučit.

18.06.2023 5 z 5

Temný amulet Temný amulet Bianca Iosivoni

Další napínavé pokračování série. Kniha se čte jedním dechem. O napětí, akci, dobrodružství a lásku není nouze a čtenář v tomto díle vše najde. Těším se na další díly, protože stále věřím, že hlavní hrdinka vyhraje. Tuto sérii můžu jen doporučit.

02.06.2023 5 z 5

Krev a kosti Krev a kosti Erin Hunter

Skvělé zakončení série Země odvážných. Jednotlivé části příběhu jsme prožívala s hlavními hrdiny. Je krásný číst o lidských vlastnostech, které jsou předány zvířatům. Díky tomuto dílu si čtenář uvědomí jak je důležité v životě mít přátele, na které se může spolehnout. Navíc autorka ukázala jak je důležité v životě věřit vlastním intuicím a řídit se nějakými pravidly. Celou sérii můžu jen doporučit.

04.03.2023 5 z 5

Kniha snů Kniha snů Nina George

Silný emoční příběh z pohledu tří hlavních hrdinů. Ani si neumím představit jak je těžké někoho najít a hned ho ztratit. Kniha se čte jedním dechem ač se dotýká těžkého tématu.

31.12.2022 5 z 5

Světlo v okně Světlo v okně Marion Kummerow

Kniha mě ze začátku míč nebavila, jelikož v ní nebyla pořádná akce. Pak se dějová linka a zápletka rozběhla na plný obrátky a nutila mě číst dál a dál bez přestávky. Každým otočením stránky jsem četla s větším napětím a příběh prožívala s hlavní hrdinkou. Můžu jen doporučit.

27.12.2022 5 z 5

Audience Audience Václav Havel

Absurdní drama s autobiografickými prvky (osobou spisovatele), kritizující postoj tehdejšího obyvatele daného režimu.

30.10.2022 2 z 5

Dopisy Mileně Dopisy Mileně Franz Kafka

Toto dílo bylo pro mě na čtení velice náročné a po dočtení stále nevím jak jej mám uchopit. Třeba časem si knihu přečtu znovu a bude to to ok mě lepší, ale momentálně mi tato kniha nic nedala.

03.10.2022 3 z 5

Andělé nad Teheránem Andělé nad Teheránem Gina Nahai

Zajímavý netradiční příběh, který mě zaujal, ale nebavilo mě to, jak autorka pojala jeho vyprávění. Na můj vkus v knize bylo moc popisu jednotlivých postav. Čtyři hvězdičky jsem dala kvůli vyvrcholení na konci.

05.06.2022 4 z 5

Krvavá magie Krvavá magie Bianca Iosivoni

Úžasné pokračování knihy VE SKRYTU STÍNŮ. Každá jednotlivá kapitola nutí číst knihu dál a dál. Čtenář zde najde akci s napětí, ale i nečekané zvraty s překvapení. Už teď se těším až vyjdou další knihy této dechberoucí série. Knihu doporučuji.

13.05.2022 5 z 5

Ledové království: Srdce z ledu Ledové království: Srdce z ledu Elizabeth Rudnick

Průměrně napsaná kniha s dětským motivem. U této knihy mě zklamaly jednotlivé popisy osob/situací. Mnohem lepší mi přišlo filmové zpracování od Walt Disney.

29.03.2022 3 z 5

Postav hlídku Postav hlídku Harper Lee

Stejně jako u prvního dílu, se mi kniha těžko četla a děj se vlekl. Přišlo mi, že úplně nekoresponduje s prvním dílem. Autorka zdlouhavě popisuje věci okolo, než se dostane k jádru věci.

17.12.2021 3 z 5

Výprava do Antarktidy Výprava do Antarktidy Katrina Charman

Napínavý příběh, inspirovaný skutečnými událostmi. Je obdivuhodné jejich nezlomný postoj k těžké životní zkoušce. Oddechová kniha pro děti, která se čte jedním dechem.

19.11.2021 5 z 5

Sirotek č. 8 Sirotek č. 8 Kim van Alkemade

Autorka si zvolila velice zajímavé téma, ale jeho uchopení mě trochu zklamalo. Dlouhé kapitoly a přesun v časové lince mi trochu narušovalo plynulé čtení. Minulost, kterou si neseme s sebou do dalších let je důležitá a nesmíme na ní zapomenout, ale myslím si že by neměla ovlivnit přítomnost a ani budoucnost nás samotných a ani nikoho jiného.

12.11.2021 3 z 5

Srdce mezi vinicemi Srdce mezi vinicemi Miriam Parker

Oddechová kniha, která se čte sama. Jednotlivé zápletky jsou nenáročné a pochází ze života. Fajn knížka na dovolenou, kdy člověk má čas číst i po výletě.

09.09.2021 3 z 5

Duchové ve hvězdách Duchové ve hvězdách Erin Hunter

Nádherné na dokonalé zakončení. Četlo se jedním dechem. Dobrodružství navazuje na předchozí díly a napětí opětovně nechybí. Autorka nezklamala a ráda si přečtu další knihy, série a i další knihy z Volání divočiny (další série). Jen doporučuji pro všechny čtenáře, kteří mají rádi zvířata a jejich dobrodružství a taky těm kteří rádi sáhnou po oddychové knížce. :)

11.04.2021 5 z 5

Duch znojemských katakomb Duch znojemských katakomb Vlastimil Vondruška

Knihu hodnotím jako průměr. Na můj vkus bylo až moc domněnek a zmatku v postavách a v ději.

05.03.2021 3 z 5

Oheň na nebi Oheň na nebi Erin Hunter

Skvělý díl Jak už u této autorky bývá. Kniha rozhodně nenudí a nenechá vás od ní ní odejít. Doufám jen, že bude přeložen poslední díl z této řady, případně i další rady série. Kdo si chce odpočinout od těžkých témat, ať neváhá a vezme si jediné knihu od autorky případně dětskou knihu, můžu jen doporučit.

12.02.2021 5 z 5

Poslední rozlehlá divočina Poslední rozlehlá divočina Erin Hunter

Opětovné skvělé pokračování, které je plné zvratů a kamarádské ochoty si pomoci. Je skvělé vidět jak je svět vnímán zvířaty. Další díl už čeká a hned si ho přečtu.

01.02.2021 5 z 5

Kouřová hora Kouřová hora Erin Hunter

Skvělé pokračování série. Nechybí napětí, dobrodružství. Zkrátka skvělá oddechová četba.

27.01.2021 5 z 5