1bublina komentáře u knih
Knihu jsem četla jako náctiletá na doporučení mého dospělého bratra. Z knihy jsem byla nadšená. Miluju zvířata a tenhle příběh je opravdu pěkný. Moc hezky vymyšlený děj, na konci to bylo napínavé. Dávám 5 hvězdiček, i když je možné, že moje hodnocení je zkreslené, protože už je to hezkých pár let, kdy jsem knihu četla.
Do knihy jsem se rychle začetla, protože od začátku měla rychlý spád. Často se mi četlo těžce, protože mám osobní zkušenost s někým, kdo nevěří a vždycky najde argument, proč to nebo ono není důkaz. Více se mi líbila série s Beatricí Kaspary, ale přesto je kniha dobrá. Ke konci jsem už tušila, kde je zakopaný pes, což se u autorky moc nestává.
Marťana jsem nečetla (viděla jsem film), takže jsem neměla s čím srovnávat. Příběh mě hned od začátku nadchnul, hlavní hrdinka mi byla víc než sympatická. Trochu mě štvalo, jak od sebe všechny odhání a nechce si nechat pomoci.
Jinak se mi kniha moc líbila, i když jsem opravdu nerozuměla technickým popisům a často to bylo popisováno až moc dopodrobna - pro normálního smrtelníka/čtenáře celkem zbytečné. Závěr knihy mě překvapil, čekala jsem něco jiného.
Obsahuje SPOILER: Třetí díl se mi líbil nejméně. Děj už nebyl tak napínavý. Hodně mě štvalo, jak se Tris ke Čtyřkovi chová, jak ho odstrkuje. Naštvalo mě i to, co Čtyřka potom udělá za kiks... a úplně nejvíc mě naštval ten konec. Prostě mám ráda hapyy endy.
Nejlepší díl série. Kdysi dávno jsem tuto trilogii četla jako náctiletá a moc jsem si z ní nepamatovala. Teď jsem si přečetla hezky všechny 3 díly hned po sobě a Eva s Davidem mi budou chybět.
Určitě si znovu přečtu i trilogii s Radkou.
V dětství se mi nepodařilo tuto knihu dohrát, teď jsem to zkusila znovu a dohrála jsem 2x (podruhé jsem šla jinou cestou). 2x jsem umřela a musela jít znovu. Moc mě to bavilo. Ubírám ale jednu hvězdu, protože jsem v knize našla dvě chyby - jednou jsem šla pěšky a po otočení na stranu xx jsem najednou měla koně. A jednou se mi stalo, že jsem se do stejné situace dostala 2x (záchrana prince)
Kniha se mi hodila do výzvy - autorka je o 22let starší. Její knihy jsem hltala jako puberťačka a tuhle jsem četla mezi prvními. Nepamatovala jsem si z děje vůbec nic. Ze začátku jsem byla trochu zklamaná, protože ten šok byl dost velký. Tohle jsem opravdu hltala před 20 lety? :) Pak jsem se ale začetla a líbilo se mi to. Slovník mládeže byl často úsměvný. Takhle nikdo nemluvil ani v roce 1995.
Můj první cestopis - četla jsem v rámci čtenářské výzvy a jsem moc ráda. Kniha velice milá a vtipná. Často jsem se smála nahlas. Určitě přečtu i další knihy od Ládíka.
ČV 2019 - Cestopis
Četla jsem jako dítě a moc se mi líbilo. Určitě mohu doporučit i dospělým čtenářům.
Kniha byla taková zvláštní. Trochu jiný styl detektivky, než na který jsem zvyklá. Hodně se tam polemizovalo, jestli to bylo takhle nebo jinak - méně vyšetřování, mnoho různých teorií. V polovině knihy mě hodně překvapilo, že se případ prakticky vyřešil a byla jsem zvědavá, o čem bude druhá půlka knihy. Ta už byla podstatně lepší a závěr se mi opravdu líbil. Autor si nechal vrátka pro další pokračování.
Měla jsem trochu problémy s finskými jmény, protože jsou pro mě dost nezvyklá a někdy se mi spletla postava kvůli podobnému jménu.
ČV 2019 - Kniha, jejíž název je v rozkazovacím způsobu.
Knihu jsem náhodou dostala od kamarádky. Nečetla jsem tedy ani jeden z předchozích dílů, a tak nemám s čím srovnávat. Celkově se mi kniha líbila, i když byla někdy trochu zdlouhavá. Příběh byl hezky vymyšlený. Co mi ale vadilo, bylo množství jmen. O některých postavách se autor zmínil hned na začátku a pak znovu až po dalších 200 stránkách, takže jsem se několikrát musela vracet na začátek, abych si připomněla, kdo že to vlastně je.