1bublina komentáře u knih
Není to úplně typická detektivka. Spíš román o archeoložce, která se připlete k vyšetřování vraždy. Kniha mě ze začátku moc nebavila a vadil mi autorčin styl psaní - píše totiž v přítomném čase. Od půlky mě ale kniha chytla a několikrát jsem se i nahlas zasmála (většinou poznámkám hlavní hrdinky v závorkách). Ruth je zajímavá hlavní postava a příběh je milý a pěkně zakončený.
Četla jsem v rámci povinné četby ve škole a kniha mě hodně zasáhla. Je úplně nepředstavitelné, jak byli lidi v té době "hloupí" a nechávali se řídit církví. Co všechno může odstartovat, když přestane dojit kráva.. Kniha opravdu dobrá, ale už ji nikdy nebudu číst znovu.
Na rozdíl od předchozích dvou dílů jsem se začetla hned a knihu jsem téměř přečetla na jeden zátah. Možná to bylo díky prostředí psychiatrické kliniky, které je pro mě velmi zajímavé. Motiv byl až na závěru knihy (tak jako u předchozích dílů) a připadal mi mnohem méně uvěřitelný než v knize Pět nebo Slepí ptáci. I přes nepravděpodobnost tohoto motivu se mi kniha moc líbila. Beatrici a Florinovi fandím od prvního dílu, Achim mě štve.. doufám, že brzy přeloží i další díl série.
První jsem viděla film a na základě toho jsem se rozhodla přečíst si knihu. I přesto, že jsem věděla, jak to dopadne, mě absolutně pohltila a přečetla jsem jí během 2 dnů (musela jsem do práce, jinak bych ji přečetla asi na jeden zátah :-) Autorka píše velice čtivě, žádné zdlouhavé popisy. Moc se mi líbila myšlenka rozdělení lidí do skupin. Autorka je o rok mladší něž já, takže jsem absolutně žasla, jak ji něco takového mohlo napadnout.
Knihu mi často četla maminka před spaním, pak už jsem ji četla i sama. Opravdu krásná kniha, často humorná.
Knihu jsem četla jako náctiletá na doporučení mého dospělého bratra. Z knihy jsem byla nadšená. Miluju zvířata a tenhle příběh je opravdu pěkný. Moc hezky vymyšlený děj, na konci to bylo napínavé. Dávám 5 hvězdiček, i když je možné, že moje hodnocení je zkreslené, protože už je to hezkých pár let, kdy jsem knihu četla.
Do knihy jsem se rychle začetla, protože od začátku měla rychlý spád. Často se mi četlo těžce, protože mám osobní zkušenost s někým, kdo nevěří a vždycky najde argument, proč to nebo ono není důkaz. Více se mi líbila série s Beatricí Kaspary, ale přesto je kniha dobrá. Ke konci jsem už tušila, kde je zakopaný pes, což se u autorky moc nestává.
Knihu jsem dostala od kamarádky k Vánocům a byla to první kniha z této série, kterou jsem četla. I když mi Erika nebyla moc sympatická, kniha se mi moc líbila. Hlavně to prokládání kapitol o Erice a Nině - bylo dobré znát i pohled z druhé strany a musím se přiznat, že jsem trochu víc fandila Nině než Erice :), i když vždycky fandím kladným hrdinům. Zřejmě si pořídím i předchozí díly.
Knihu jsem četla jako dítě a moc se mi tenkrát líbila. Přesto že začíná smrtí je plná naděje, že něco bude i po smrti.
Marťana jsem nečetla (viděla jsem film), takže jsem neměla s čím srovnávat. Příběh mě hned od začátku nadchnul, hlavní hrdinka mi byla víc než sympatická. Trochu mě štvalo, jak od sebe všechny odhání a nechce si nechat pomoci.
Jinak se mi kniha moc líbila, i když jsem opravdu nerozuměla technickým popisům a často to bylo popisováno až moc dopodrobna - pro normálního smrtelníka/čtenáře celkem zbytečné. Závěr knihy mě překvapil, čekala jsem něco jiného.
Obsahuje SPOILER: Třetí díl se mi líbil nejméně. Děj už nebyl tak napínavý. Hodně mě štvalo, jak se Tris ke Čtyřkovi chová, jak ho odstrkuje. Naštvalo mě i to, co Čtyřka potom udělá za kiks... a úplně nejvíc mě naštval ten konec. Prostě mám ráda hapyy endy.