1bublina komentáře u knih
Po prvních 50 stranách jsem chtěla knihu odložit, protože Hanna byla tak zlá, zákeřná, manipulativní, že mi z toho nebylo dobře. Asi po 15 minutách jsem ale zjistila, že nevydržím nevědět, jak to dopadne.
Měla jsem strach, že to dospěje do bodu, kdy se všichni spiknou proti matce a budou si myslet, že si to jen vymýšlí a dceři ubližuje. Kniha je perfektní, skvěle se čte, nemá žádná hluchá nebo nudná místa. Kdo má rád psychologické thrillery, rozhodně doporučuji. Nedoporučuji číst tuto knihu v těhotenství :-)
ČV 2021 - 7. Kniha, která má v názvu část lidského těla.
Mně se Kříďák moc líbil. Velice čtivě napsáno, střídání minulosti a přítomnosti mi vyhovovalo a autorka mě skvěle udržovala v napětí. Rozuzlení - kdo byl vrah - mě překvapilo, i když jsem si na něj trochu myslela. A ten závěr! Za mě plný počet bodů a přečtu i další knihy od autorky.
ČV 2021 - 3. Kniha, která je vyprávěna retrospektivně.
Líbila se mi víc než Deset malých černoušků, protože ta byla na můj vkus příliš krátká. Agatha měla postavy nesympatické a nebylo mi líto, že postupně umírají. Ale v této knize jsem si některé postavy oblíbila měla jsem strach, aby nebyly další na řadě. Mnohem lepší než Manželé od vedle. Ti mi přišli dost kýčovití.
Opravdu skvělá kniha. Autorka má neuvěřitelnou trpělivost s dětmi, které její pomoc tolik potřebují. Oceňuji zmínku o tom, jak to s dětmi bylo dál po skončení terapie.
(SPOILER) Jako vždy super a na konci napínavé, že knihu nejde odložit. Akorát mi vrtá hlavou jedna nesrovnalost. Na konci knihy Darryl drží brokovnici. Rozhodne se zabít, strčí si hlaveň do úst a stiskne spoušť. Erika pak zjistí, že má jen zraněné rameno..? Jak je to možné? Špatně jsem to pochopila nebo je to chyba v překladu? Klidně mi někdo napište zprávu a vysvětlete, prosím.
A druhá věc - nevěřím, že by se Beth podařilo odemknout zámek (dokonce tři zámky) bez předchozích zkušeností. Takže za to ubírám jednu hvězdu.
Napínavé, bez hluchých míst a akce hned na začátku knihy. Kate je mi mnohem sympatičtější než Erika, takže se budu těšit na další knihy ze série.
Za mě opravdu perfektní kniha. Někdy smutná, někdy drsná a často velmi vtipná. Britské státní zdravotnictví nemá dobrou pověst - o tom jsem věděla dřív, než jsem začala knihu číst. Ale že je to až takto špatné.. Pro spoustu lidí určitě dobrá kniha k zamyšlení nad tím, že naše české zdravotnictví je na tom lépe, než ve spoustě vyspělejších zemích.
Druhá kniha od autorky (první Bábovky) a tahle byla lepší. Začátek se mi moc nelíbil, protože většina postav byla velmi nesympatická - hlavně policejní vyšetřovatelé. Naštěstí jsem vydržela a knihu přečetla celou. Moc se mi líbily malé náznaky, kdo by mohl být pachatelem, a to i přesto že to mělo čtenáře zmást. Tipovala jsem úplně někoho jiného. Jak psala RadkaV., tak postav bylo tak akorát a všechny byly dobře vykreslené. Určitě zkusím i další knihy autorky.
První polovinu knihy jsem přečetla během jednoho večera a moc mě to bavilo. V polovině se ale dozvíme, kdo za tím stojí. To mě trochu otrávilo, protože to bylo klasické klišé, které již bylo ztvárněno v mnoha filmech nebo krimi seriálech. Pak se ale dozvídáme, že to bylo ještě o trochu složitější než se zdálo, takže jsem přeci jenom chtěla dát 4 hvězdičky. Kvůli poslední kapitole ale dávám jen 3, protože to vidím jako snahu autora čtenáře co nejvíce šokovat. Jinak je ale kniha napsaná dobře, čte se dobře a nejsou tam žádné nudné nebo zdlouhavé pašáže.
Začala jsem Veronikou a udělala jsem dobře. Bavila mě mnohem víc než Jáchym. Ten mi přišel takový víc povrchní. Happy end vždycky potěší. Myšlenka příběhu dvou sourozenců psaná odděleně se mi moc líbila a oceňuji propojení i překvapení na konci. Myslela jsem, že mě u Jáchyma už nic nepřekvapí a přeci jenom tam něco bylo. Tohle byla poslední kniha, která mi od Hartla chyběla, tak snad napíše něco dalšího. Budu se těšit.
Kniha se četla dobře a sem tam jsem se zasmála. Ale bylo to takové nijaké. Příběh byl často přehnaný. A nebyl tam ani jeden los..
Kniha jsem našla na zastávce v knihobudce. Nevěděla jsem, že je to 4.díl série. Začátek byl zábavný, prostředek nudný a depresivní a od návštěvy Londýna jsem to dočetla až do konce. Konec se mi líbil. Ostatní díly asi číst nebudu.
Jestli někdy vyjde Hle! Rovné kopce domoviny, určitě to číst nebudu :-)
Jako vždy perfektní. Poznanski prostě umí psát. Líbilo se mi napínání a oddalování prozrazení jména pachatele, kdy Bea už tušila/věděla, ale nás nechávala ještě tápat. A protože nevíme, jak to dopadlo s Achimem, bude určitě ještě další díl. Těším se.
Kniha se mi líbila, ale určitě není pro každého. Pokud hledáte v knize napětí a akci, vyberte si jinou knihu. Já mám naopak ráda takové poklidné vyprávění o životě rozvětvené rodiny. Líbí se mi střídání pohledů jednotlivých postav. Zatím jsem četla Hanu a tohle je druhá kniha od autorky, ale určitě ne poslední.
Moc se mi to líbilo. Nechápu, proč někdo dává knize nízké hodnocení za to, že je to "duchařina", když se kniha jmenuje "Duch domu Ashburnů". Knihu jsem přečetla za dva dny a příběh byl perfektní. Sympatická hlavní hrdinka, dobře vykreslená atmosféra a na konci to bylo opravdu napínavé. Za mě rozhodně plný počet bodů.
Skvělá kniha. Líbila se mi víc než Tatér z Osvětimi. Jak to chodilo v koncentračních táborech už jsem věděla z jiných knih, filmů nebo exkurzí se školou. O gulagu jsem nevěděla nic. Přežít koncentrační tábor muselo být hrozně těžké. A potom místo svobody a nového života po skončení války jít do gulagu na mnoho dalších let - to je absolutně nepředstavitelné. Cilka opravdu byla ten nejstatečnější člověk - jak řekl Lale.
Každý člověk, který je nespokojený v současnosti nespokojený se svým životem nebo s tím, jak to na světě chodí, by se měl přečíst tuto knihu.
Ze začátku jsem měla trochu problém s množstvím postav, takže jsem si všechny vypsala na papír. Ještě než jsem si je stačila zapamatovat, začali všichni postupně umírat, takže jsem je jen přeškrtávala :-) Příběh perfektně vymyšlený. Při čtení epilogu jsem se začala bát, že se vlastně nedozvíme, kdo byl vrahem, ale.. Přečtěte si tuto knihu sami a uvidíte. Určitě stojí za to.
ČV 2020 - Kniha autora, který získal cenu E. A. Poa.
Kniha se mi moc líbila a vůbec nevadilo, že je určená pro děti. Hodila se mi do výzvy a jsem ráda, že jsem si ji vybrala. Doporučuji k přečtení dětem i dospělým.
ČV 2020 - Kniha, která má v názvu den v týdnu.
Knihu jsem přečetla za jediný den. Váhala jsem, jaké mám dát hodnocení, protože po literární stránce to byl spíše takový sloh ze střední školy. Na druhou stranu se jedná o velmi otevřenou zpověď. Nakonec ubírám ještě jednu hvězdu za to, že autorka více nerozvedla proces uzdravování. Už jsem několik knih o anorexii/bulimii četla, takže myšlenkové pochody mě tolik nepřekvapily. Stejně je ale neuvěřitelné, že někdo může být tak hubený, sám sobě se hnusit při pohledu do zrcadla a stejně se nepřinutit jíst.
ČV 2020 - Kniha od dánského autora.
Hašteřivá babizna mi nejprve pila krev jako asi každému. Ale postupně jsem ji začala mít ráda. Já sama bych v Borgu asi nevydržela ani jeden den. Jsem totiž z "velkoměsta". Doma mám nepořádek, takže jdu koupit jedlou sodu a Faxin.
ČV 2020 - Kniha, jejíž hlavní hrdina trpí psychickou poruchou.