3nitka komentáře u knih
Mám rada knihy s cestovaním v čase a paralelnými vesmírmi. Je v nich možné úplne všetko. Fantázii sa medze nekladú.
"Dívám se, jak se naši sousedi vracejí z práce a ze školy.
Jaký je to zázrak, mít se každý den ke komu vracet.
Být milován.
Být očekáván.
Myslel jsem si, že si vážím každého okamžiku, ale jak tady teď sedím v té zimě, vím už, že jsem to všechno bral jako samozřejmost. A jak by ne? Než se všechno zhroutí, netušíme, co skutečne máme, jak vratce a dokonale to do sebe zapadá. "
"Slunce vychází každý den a každý den něco začíná"
Pohodové čítanie. Opisy prírody, rybníka, zvierací susedia, boj mravcov..
V roku 1854 sa zamýšľal nad tým: "Proč žijeme v takovém kvapu a tolik plýtváme životem"
Chudák Henry, keby videl súčasný svet :)
Pre ilustráciu:
"Na druhém konci chodby za ním vyšel zpoza rohu další chlap. V modrém mundúru nemocničního zřízence. Hned za ním šli další dva v lékařských pláštích, kteří před sebou tlačili prázdné pojízdné lůžko. Nebyli to ale žádní doktoři, i když se tak snažili vypadat. Doktoři mají většinou kolem krku stetoskop, v náprsní kapse teploměr a v rukou složku s lékařskými zprávami. Tihle měli v rukou samopaly s krátkou hlavní."
Brena a Larry nemajú chybu. Postupné zisťovanie, ako žena funguje - výborné, poriadne som sa zasmiala.
Odporúčam, vyčistíte si hlavu od všetkého.
Roman Saran rieši prípad na Šancích, veľmi smutný prípad. Okolo obranných hradieb kde sa kus deja odohráva, chodievam takmer každý deň.
Tento diel sa opäť podaril.
"Źycie to nie bajka"
Tak dobre som sa už dlho nebavila. Originálny humor, hlavné postavy sympatické, vedľajšie ešte viac.
"Pokud jednou zamrzne peklo a někdo se pokusí tenhle příběh natočit jako film, těšte se na umělecké vizuální ztvárnění plačící hromádky popela. Jistě to bude epická a ošklivě drahá triková scéna!"
"Ne" zaúpěla teskně hromádka, jež byle dříva zuhelnatěným torzem a ještě předtím kouzelným dědečkem z říše pohádek. " Končím. Na tohle nemám. Seru na vás! Všichni jste kreténi! Já chci dovolenou..." dodal nešťastný tvor a rozplakal se.
Nádherne vtipná a oddychová kniha, hlavný hrdina ako vždy sympatický:)
"Naštvala mě tak, jak člověka dokážou naštvat jenom ženské. Chlap to prostě nezvládne i kdyby se rozkrájel. Ženská jo. Ženská jo už jenom proto, že je ženská, protože kdyby to samé napsal chlap, tak to působí úplně jinak. Vypadalo by to tak, že prostě dneska nemůže a že to nejde. Od ženské to působilo tak, že prostě dneska nemá náladu.
Když totiž chlap řekne, že to nejde, tak někde visí na natrženém laně hluboko nad propastí, nebo proti němu stojí rozzuřený krvelačný tygr, který celý měsíc nezavadil ani o jednu pitomou antilopu a už by si něco zakousl. Když to řekne ženská, tak buď ještě nemá zaschlý lak na nehtech, nebo dala přednost horkým malinám, které považuje za několikanásobně hodnotnější požitek, daleko důležitější pro její další existenci."
"Místo, kde sa v trojúhelníku protínají osy všech tří úhlů. A v rovnostranném jsou to zároveň spojnice vrcholů, a..."
"Nechte toho, matika mi nahání husí kůži."
"To je geometrie."
"Máte nějaké speciální přání ohledně jeho eliminace?"
Zavrtěla hlavou. "Ne, máte volnou ruku. Nicméně mě vytočil tak, že bych volila přímý odstřel."
"A jak poznáme ty, co po nich jdeme?"
"Dost blbě" přiznal jsem. "Pochybuju, že na sobě budou mít dresy. Poznáme je intuitivně."
"Intuitivně?"
" Jo, prostě že na nás vytáhnou pistole. "
Výborný humor.
Hovorím áno. Však som sa aj Hetešovkami poriadne predzásobila.
Drsný Lars, zamotaný prípad, ktorý vyrieši šmahom ruky - po istej patálii :)
Je ale vidieť, že kniha je rýchlo napísaná. To přikejvnu :):)
A mimochodom, frontman kapely Metallica je James Hetfield a nie Hatfield, takmer som vyskočila z kože keď som to videla. A dvakrát, tak to asi nebude tlačová chyba.
Hviezda dolu, taký milovník metalu a taká chyba??
Krátke texty doplnené krásnymi fotkami.
Pražskú ZOO som navštívila niekoľkokrát a pevne dúfam, že sa mi to ešte niekedy podarí.
Z niektorých informácií som bola mierne v šoku, napríklad, že po narodení tygríčat musela ZOO postaviť k expozícii zábranu a hliadku, lebo pár návštevníkov, rozumej minimálne 1-5%, na sklo klopali, fotili bleskom a podobným spôsobom rušili zvieratá. Napriek upozorneniu na tabuli vedľa.
Trávenie supov pytliakmi. Vražda nosorožca priamo v areáli ZOO (nie v Prahe).
Na druhú stranu som sa dozvedela pár nových informácií a len som sa utvrdila v tom, ako veľmi sú zvieratá zaujímavé a vzácne.
Ku knihe som sa dostala úplnou náhodou. Tak som skúsila. A príjemne ma prekvapila. Dobre sa číta, pekný jazyk a príbeh odohrávajúci sa na dedine bol bonus.
A áno, život málokedy dopadne tak, ako si ho človek naplánuje.
Tyjo, fakticky jízda:):)
Už dlho som sa tak nebavila.
"Tys Převozníkovi vážně rozbil hubu? "
"Démon měl velký hák a byl opravdu rutinér - trhal lidem břicha, ruce, přirození, uši, jazyky, ňadra, dloubal oči - asi je v tom nějaký řád, takové hrubé roztřídění za nejtěžší hříchy."
"Moje křídla! Jsou samá díra! Jak jen budu létat?! ..Jak to že si vidím na křídla?!
Príliš brutality, príliš veľa mŕtvych, Jurek je takmer nesmrteľný s nadprirodzenými schopnosťami.
Je to síce čtivé, ale dosť prehnané.
Tvl.
"Ale jestli jsme ve virtuálu..."
"Je to blokace virtuálu proti jeho podvirtuálu. Není to blokace z reálu."
:):) super. Možno tak aj ľudstvo naozaj dopadne...
Sen. Chata uprostred hôr. Nikde nikto, ticho, žiadne autá, žiadne rádiá a žiaden hluk. Nie celoživotné bývanie, ale ako útočisko dokonalé. Skromnosť u stavieb, použité materiály, príbehy okolo nich. Veľmi príjemné čítanie, pekné fotografie.
Nabrala som inšpiráciu do budúcna - na domček v zadnom kúte záhrady, obkolesený stromami, aspoň malá náhražka:)
Moc ďakujem K. za krásny darček:)
"A snad nám láska řekne,
proč srdce nepřestane
a proč stále, stále
na velké dveře tluče."
Fantázia. Kniha sa číta sama. Dej sa valí míľovými krokmi dopredu, odhadzuje mŕtvoly prípadne ich údy okolo seba. Čestní hrdinovia versus temní záporáci. Dokonalé.
Príbeh o rodine, rodičovskej láske, priateľstve, morálke, loajalite, strachu. O ľuďoch, ktorí si myslia, že sú silní. A o ľuďoch, ktorí sa boja, že nie sú.
Western, slovenskí zbojníci, duchovia, krásne ilustrácie a plno iného. To je nový Červenáčik :)
Pecka.
Prvý diel výborný, druhý asi ešte lepší, prinajmenšom rovnako dobrý.
Tobiáš sa stal mojou obľúbenou postavou. Štýl písania, nápady, dej, zvraty, všetko je krásne poprepájané.
Ďakujem R. za to, že si mi zohnal oba diely:)
"To je největší zločin, jakého se v životě můžeš dopustit. Bát se života. Máme jeden jediný a ty máš ještě pořád většinu před sebou. Tak jím neplýtvej. Věř mi. Nechceš se za padesát let ohlédnout a litovat, že jsi něco neudělal. Nic tě zevnitř nerozežere víc než lítost."