4xbabča 4xbabča komentáře u knih

Mezi dvěma ohni Mezi dvěma ohni Martin Goffa

Další kriminální případ pro Mika Syrového, opět prima napínavý detektivní případ, kde nechybí ani humor.

11.01.2023 4 z 5

Štvanice Štvanice František Niedl

Další příběh Michaela Daberta je opět plný napětí, honiček a cestování po Evropě, kde tentokrát Michael navštívil Chorvatsko, Itálii a Francii. Zakázka pro ostrahu mladé ženy není vůbec jednoduchá a další následující příhody pokračují až do samého závěru knihy. Super čtení a už sháním pokračování, určitě to bude dobré jako všechny autorovy knihy.

28.09.2022 5 z 5

Ztracená sestra Ztracená sestra Lucinda Riley

Již sedmý příběh a opět byl moc hezký. Ale pořád nejsou osudy sester uzavřeny a také se nabízí otázky, které dosud nejsou zodpovězeny. Ale snad se vše vysvětlí v poslední knize, kterou už napíše syn autorky Lucindy Riley, úžasné spisovatelky, k jejíž knihám se budou čtenáři určitě rádi vracet.

17.07.2022 5 z 5

Sestra Slunce Sestra Slunce Lucinda Riley

Sestra Slunce je již šestou knihou rodinné ságy Sedm sester. Tentokrát je příběhem krásné, úspěšné, bohaté a slavné Electry, ale i ta má své problémy, které řeší alkoholem a drogami. A i ona pátrá v minulosti po svém původu, a tak se děj dostává až do Afriky, mezi Masaje. Jde opět o překrásný romantický příběh, od kterého se nelze odtrhnout.

16.06.2022 5 z 5

Co neodvál ani čas Co neodvál ani čas Hana Marie Körnerová (p)

Opravdu krásný příběh, který jsem přečetla jedním dechem. Děj se odehrává v 70.a 90. letech minulého století a osudy tří kamarádek Kamily, Laděny a Ilony, které prožívají své lásky, mateřství, zaměstnání , ale i nemoci a trápení. Určitě doporučuji k přečtení, protože osudy hrdinek knihy jsou tak reálné, že téměř každý mohl něco takového sám zažít.

20.03.2022 5 z 5

Prolhané městečko Prolhané městečko Diane Chamberlain

Příběh odehrávající ve v malém americkém městečku Edenton začíná docela poklidně, probíhá ve dvou časových rovinách, ale děj nabývá na intenzitě a je dost napínavý. Krásně autorka vystihla práci a dění kolem restaurování obrazu, který hrál v celém příběhu podstatnou roli. Krásně napsaná kniha, hezky se čte a určitě si ráda přečtu další knihy od Diane Chamberlainové.

05.03.2022 5 z 5

Tchyně Tchyně Sally Hepworth

Tchyně Diana a snacha Lucy jsou hlavními postavami příběhu, který je hlavně o jejich vzájemném vztahu, který už od samého počátku není ideální. Ale děj se vyvíjí a udržuje napětí od počátku až do samého závěru, kdy se odhalí,co se vlastně přihodilo.

09.02.2022 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Vždy se moc těším na novou knihu Roberta Bryndzy, a to proto, že jeho nový příběh pokaždé zase překvapí a nikdy nezklame. A tak to bylo i tentokrát. Celý nový již třetí případ případ Kate Marshallové je plný napětí od začátku do samého konce.

29.01.2022 5 z 5

Půlnoční růže Půlnoční růže Lucinda Riley

Opět krásně napsaná od autorky Lucindy Riley. Moc pěkné čtení s příběhem, kde se prolíná doba minulá i současná a navíc v úžasném prostředí indických paláců a anglických sídel, popisující osudy čtyř generací.

11.08.2021 5 z 5

Sestřičky v nesnázích Sestřičky v nesnázích Donna Douglas

I druhá kniha Sestřičky v nesnázích bylo opravdu moc hezké čtení, kdy se čte jedním dechem s přáním vědět, jak to bude se sestřičkami dál. Už se moc těším na třetí pokračování a věřím, že bude opět super.

08.07.2021 5 z 5

Ve stínu Ve stínu Dominik Dán

Další napínavý příběh od počátku až do samého závěru, i když to bylo dost brutální.

06.11.2024 5 z 5

Básník Básník Dominik Dán

Druhá kniha od autora Dominika Dána, a také druhý případ detektiva Krauze vůbec nezklamal. Od začátku až do samého konce je kniha napínavá, často i dost drsná a krutá, ale opět nechybí i trochu humoru a od čtení se nejde odtrhnout.

06.11.2024 5 z 5

S láskou z Riviéry S láskou z Riviéry Jules Wake (p)

Další kniha od mé oblíbené autorky se tentokrát odehrává na francouzské riviéře. Docela pěkný oddechový příběh pro příjemné chvíle odpočinku.

02.06.2024 4 z 5

Herečka: Múza první republiky Herečka: Múza první republiky Jana Poncarová

Životní příběh herečky Jarmily Horákové odehrávající se po 1. světové válce byl přes začátek příběhu, který se zdál zdlouhavý, nakonec opravdu zajímavý a hodně jsem se dozvěděla o umělcích v té době. Kniha je výborně napsaná, autorka je opravdu skvělá a mě se od ní líbily všechny knihy, které jsem četla.

06.02.2023 5 z 5

Tsunami Tsunami Karin Krajčo Babinská

Tsunami je druhá kniha, kterou jsem od autorky četla a opět mě opravdu mile překvapila. Příběh rodiny, kde jsou vztahy trochu komplikované, postupem času ještě umocněny zážitky z dovolené v Thajsku a následky, které se prozradí až po letech, kdy se znovu shledají. Kniha se čte moc dobře u určitě ji doporučuji k přečtení.

29.01.2023 5 z 5

Minutky Minutky Veronika Jonešová

Pokračování Hodinek knihou Minutky bylo opět krásné a příjemné čtení. Příběh je opravdu moc podařený i v druhé knize a je dobré si ho přečíst brzy po první, prozradí více a dozvíme se tak, jak to vše bylo.

30.06.2022 5 z 5

Utajená dcera Utajená dcera Kelly Rimmer

Krásný a dojemný příběh, ale i překvapení, že v době, kdy se odehrává se ještě dějí nucené adopce. Hlavní postava Sabina se ve svých 38 letech dozví, že je adoptovaná a dokáže přes všechny potíže najít svou skutečnou matku a nakonec i dát obě matky do kontaktu. Moc hezká kniha, která určitě stojí za přečtení.

10.05.2022 5 z 5

Chaloupky Chaloupky Štěpán Javůrek

Příběh o lidech, žijících v dobrých vzájemných sousedských vztazích, v nádherné přírodě Krušných hor. Ještě před začátkem druhé světové války se ale vše změní a mezi Němci a Čechy narůstají velké problémy. Příběh je krásný, ukazuje historii té doby, se vším co obyvatelé prožívali, lásku, nenávist, utrpení. Je to krásná, ale velmi smutná kniha.

24.11.2021 5 z 5

Plantážníkova žena Plantážníkova žena Dinah Jefferies

Překrásný příběh mladé Gwen, která se po sňatku s majitelem čajových plantáží ocitne z Londýna na Cejloně. Vše je pro ni nové, prostředí, místní domorodé obyvatelstvo a spousta tajemství, která Gwen postupem času objevuje. Láska k manželovi je často ohrožena a hrdinka zažívá i dobu velkého trápení a smutku. Kniha nádherně popisuje život na ostrově, nádhernou přírodu Cejlonu.

25.05.2021 5 z 5

Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Po zjištění, že je to autorčin první román, jsem po přečtení velmi mile překvapena. Kniha je opravdu moc pěkné čtení, příběh má spád, nepostrádá vtip a hlavní hrdinka, i když je opravdu svá, nakonec je i sympatická tím, jak vše zvládla a se všemi svými trably si dobře poradila. Zkrátka prima kniha pro příjemný odpočinek, mohu jen doporučit

16.03.2021 5 z 5