absa2611 absa2611 komentáře u knih

Nádherně pošetilá snaha Nádherně pošetilá snaha Hank Green

(SPOILER) Druhý díl začal pozvolna, až jsem se chvíli bála, že asi první nepřekoná a budu se na necelých 500 stránkách nudit.
Ale objevením první knihy se příběh rozběhl a dál už byl záživný a snad i napínavý.
Líbilo se mi to, doporučuji.

08.09.2023 5 z 5

Na Větrné hůrce Na Větrné hůrce Emily Brontë

Nebavila. Hlavně začátek byl docela chaotický, někdy ve druhé polovině začala kniha jakž takž dávat smysl, konec ušel.
Nejsem očividně "cílová skupina"...

05.08.2023 2 z 5

Pokoj Pokoj Emma Donoghue

Ze začátku se mi kniha četla velice špatně, prvních několik stran jsem musela doslova "přeletět", protože mi nevyhovoval způsob, jakým Jack vypravuje.
Ale chápu, byl to autorčin záměr; je jasné, že dítě nemůže mluvit jako dospělý, zvlášť dítě s Jackovou zkušeností.
V dalších částech knihy, poté, co se stane jistá změna (nechci napovídat), už jsem si zvykla.
Kniha přečtena za půl dne. Nebyla špatná , přesto to nebyl to úplně můj "šálek kávy".

27.07.2023 3 z 5

Pýthiiny rady Pýthiiny rady Erik Axl Sund

V tomto dílu je konečně vysvětleno, kdo je za všemi vraždami a proč. Na můj vkus velice překombinované, tato trilogie mě nenadchla a jsem ráda, že jsem se nemusela prokousávat dalšími díly.
50%

31.05.2023 3 z 5

Hladový oheň Hladový oheň Erik Axl Sund

(SPOILER) Zdá se, že už vám dochází, kdo je kdo a proč vše dělá? Jste vedle jak ta jedle...
Moje hodnocení této části je opět pouze průměr, tj. 50%.

31.05.2023 3 z 5

Zapomenutá Zapomenutá Catherine McKenzie

Rychle přečtená oddechovka, svůj účel splnila.

22.03.2023 3 z 5

Hygge a polibky Hygge a polibky Clara Christensen

Tato kniha má velice krásnou obálku, na kterou jsem se nechala lapit. Obsah už je horší, v podstatě je to obyčejná romantická oddechovka, do které jsem se ze začátku nemohla pořádně začíst a mnohdy se přistihla, že vlastně ani nevím, o čem jsem v předchozích řádcích četla.
Příběh je ve druhé třetině knihy situován do krásné severské dánské krajiny, to se mi líbilo, konec mě opět trochu zklamal. Přelouskala jsem ji za jeden den jsem a jsem ráda, že si můžu díky stromům na obálce odškrtnout první bod ve Čtenářské výzvě tohoto roku.
50%

01.01.2022 2 z 5

Nezlomná: Hraběnka, která se postavila nacistům ve Velké pardubické, nejnebezpečnějším dostihu na světě Nezlomná: Hraběnka, která se postavila nacistům ve Velké pardubické, nejnebezpečnějším dostihu na světě Richard Askwith

Nádherná kniha o neskutečně odvážné jezdkyni, milovnici koní, hraběnce Latě Brandisové.
Překvapilo mě, že autor píše o tom, že se na paní Brandisovou zapomnělo, což mě velmi mrzí, je to veliká nespravedlnost.
Na druhou stranu můj případ to není, já ji, coby koňák, znám už od dětství a vždy jsem ji obdivovala.
Kniha je opravdu skvěle napsaná a strukturovaná a já ji velice doporučuji!

13.11.2024 5 z 5

O kolečko míň (můj život s autismem) O kolečko míň (můj život s autismem) Josef Schovanec

Jsem autistka, kniha by mi měla být blízká. Nebyla. Nezaujala. Vše podstatné vystihla Inka063 ve svém dlouhém komentáři. Netřeba psát totéž...
Škoda, je to první kniha od autisty, která se mi nelíbila a se kterou se nemůžu ztotožnit.
Jako náhled do mysli autistů, přestože autismus má opravdu široké spektrum, nedoporučuji.

11.11.2024 1 z 5

Podvrh Podvrh Erica Katz

Souzním s komentářem níže od "MiskaMa".
Fajn oddechovka; i já dávám ***.

11.11.2024 3 z 5

Časovaná bomba Časovaná bomba Joelle Charbonneau

Fajn rychlovka, pachatel mi byl sice byl znám už od samého začátku knihy, přesto se to četlo dobře a příběh utíkal velmi rychle - přečteno za jedno deštivé odpoledne...

04.10.2024 4 z 5

Knihovna na Páté avenue Knihovna na Páté avenue Fiona Davis

Poslední dobou často čtu knihy s více dějovými liniemi, což mi docela dost vadí.
Samozřejmě, že to mělo, vzhledem k příběhu, svůj důvod a příběh obou linek se na konci knihy spojil, četlo se mi ale hůř a kniha mě zas tak moc nezaujala.

28.09.2024 3 z 5

Země Země Eloy Moreno

Přečteno. A to zklamání, protože jsem se na ni vzhledem k množství pozitivních komentářů velmi těšila, bylo obrovské...
První důvod - už na začátku se mi autor jevil ovlivněný různými konspiračními teoriemi.
Hlavní problém byl ale ve stylu psaní.
Mikrokapitolky, přečtené mnohdy za několik vteřin, ve kterých se pravidelně střídaly dvě dějové linky, většina končila rádoby napínavým zvratem,... až jsem si připadala, že čtu scénář k nějakému nepříliš povedenému "akčňáku". Postavy ploché, nerozvinuté...
Měla jsem hodně tendencí knihu nedočíst.

Poté, co jsem dočetla k oné významné události, se mně konečně začalo číst lépe, přesto jsem vyvrcholením knihy byla velmi zklamaná; to, jak příběh skončil, jsem věděla už od začátku a během čtení jsem doufala, že to tak nebude...

Knize dávám pouhé dvě hvězdičky.
Původně měla být jen jedna, tu druhou si autor zaslouží za ekologické smýšlení...

23.09.2024 2 z 5

Nádech do ticha Nádech do ticha Cath Staincliffe

Nebudu psát, že je tato kniha výborná. Není. Je děsivá. Ale výborně napsaná.
Velice dobře popsané psychologické drama, které každému nesedne. Chápu. Přesto se velice ohrazuji proti hodnocení "odpad". Dotyčný/á vůbec nepochopil/a, že tyto hrůzy se (bohužel) dějí a autorka pouze bravurně popsala myšlení a následné pocity jednotlivých postav.
Doporučuji. Není to lehké čtení, věřím ale, že své čtenáře si najde, stejně, jako si našla mě.

29.08.2024 5 z 5

Vše, co k tobě cítím Vše, co k tobě cítím Nora Welling

Velice milá oddechovka. Romantiku často nečtu, teď se mi ale hodila, coby pauza mezi všemi thrillery, detektivkami a sci-fi, které tvoří převážnou většinu toho, co běžně čtu.
Autorčin styl psaní mi velmi vyhovuje, ráda se hned pustím do druhého dílu této série.

26.08.2024 5 z 5

Neúprosný Měsíc Neúprosný Měsíc Mary Robinette Kowal

Třetí díl je velké zklamání.
Pročetla jsem si několik zdejších komentářů a musím s nimi, bohužel, souhlasit.
Na první dvě knihy, které byly skvělé, tato kniha prostě nemá, i když vyloženě špatná také není. Velká škoda, že autorka děj přenesla na zem k Nicole.

08.08.2024 3 z 5

Hlídka na konci vesmíru Hlídka na konci vesmíru J.S. Dewes

Skvělá, skvělá a ještě jednou skvělá... To je série Rozhraní od J. S. Dewesové.
Po dlouhé řadě thrillerů a detektivek mé srdce milovníka dobré sci-fi vyprahlé touhou po pořádné "scifárně" sáhlo po Hlídce a hned poté i po Flotile.
A jsem ztracena...
Chci víc! Rakeová a její parta mě dostala. Toužím vědět, jak to bude dál, jestli se jim povede vše, co se podle konce druhého dílu ještě má stát...
Výborná science-fiction. Velice doporučuji!

28.07.2024 5 z 5

Flotila zatracených Flotila zatracených J.S. Dewes

Skvělá, skvělá a ještě jednou skvělá... To je série Rozhraní od J. S. Dewesové.
A jsem ztracena...
Výborná science-fiction. Velice doporučuji!

28.07.2024 5 z 5

Kostlivec Kostlivec Luanne Rice

Kniha mě zaujala obálkou a výběr se vyplatil. Napínavá od začátku až do konce, četlo se to samo.

14.07.2024 5 z 5

Aspergerka - Posila pro ženy s Aspergerovým syndromem Aspergerka - Posila pro ženy s Aspergerovým syndromem Rudy Simone

Pro mě, coby aspergerku, přínosná knížka.
Pomohla mi vyznat se v sobě, pochopit, že nejsem z jiné planety, což jsem si skoro padesát let myslela, zjistit, že je nás takových víc.

05.07.2024 5 z 5