Adele02 Adele02 komentáře u knih

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

U prvního dílu jsem se nudila, tady jsem stránky hltala jako blázen. Konce Dvorů jsou jiné než u Trůnu, ale stejně mi vždycky vyrazí dech. Miluju celý Noční dvůr. A pro autorku mám do dalšího dílu jediné přání: Zabij tu tamlinovskou svini hned na začátku trojky. A pěkně pomalou, mučivou smrtí, ať si to taky vychutnám.

16.09.2017 5 z 5

Lakomec Lakomec Molière (p)

Přiznám se, že jsem čekala lecco, ale toto rozhodně ne. Styl autora mě překvapil a celou dobu jsem se skutečně bavila. Jen škoda toho konce, ten byl strašně urychlený...

31.01.2017 4 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Běžte mi někdo koupit další kapesníky, prosím...
Спасибо.

10.12.2016 5 z 5

Ostrov Lhářů Ostrov Lhářů E. Lockhart (p)

Jak teď mám
mám kruci popsat
svoje myšlenky
a to, jak
se po přečtení
cítím?

Čekala jsem úplně něco jiného, než mi bylo nabídnuto - a jsem velice překvapená. A taky zvědavá, jak na tohle sakra napíšu recenzi, abych mohla říct pravdu a abych taky trošku lhala.
Sama jsem z toho trochu vedle.

29.08.2015 4 z 5

Elita Elita Kiera Cass

4,5
Tak tedy, pět bych klidně dala. Tuhle sérii mám fakt ráda, ale když uděláte z hlavní hrdinky děvku, je to pak o ničem. America mě tu tedy příšerně štvala, Aspen opět nic moc a dokonce i Maxon si lehce klesl. A když to shrnu? Na konci je to samé, co u prvního dílu. Opět nevím vůbec nic.
No, jsem zvědavá, co se z nich vyklube v První.

26.05.2015 4 z 5

Máj Máj Karel Hynek Mácha

Já vážně nevím, jak tuto knihu okomentovat, protože K. H. Mácha vytvořil tak úžasné dílo, že bych tu hrdost nevypsala dostatečně.

18.03.2015 5 z 5

Selekce Selekce Kiera Cass

Maxon je jasnej konkurent Warnera, naopak Aspen spadá někam k Adamovi. America by si zasloužila pár facek, ale je to bomba!

30.12.2014 5 z 5

Síla vzdoru Síla vzdoru Suzanne Collins

YES! Takhle by měly končit všechny knížky.

15.02.2014 5 z 5

Vražedná pomsta Vražedná pomsta Suzanne Collins

Úžasné. Tak takhle mě ještě nikdo nevypekl. (Chtěla jsem tě nenávidět, Johanno!)

07.02.2014 4 z 5

Aréna smrti Aréna smrti Suzanne Collins

Vím, že se tohle hodnocení pořád opakuje, ale ono nejde být výjimkou. Prostě bomba.

02.02.2014 5 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Tak tahle knížka se mi fakt hrozně moc líbila, Rose mi přišla taková správná a s Lissou tvořily tu nejskvělejší dvojici, kterou jsem kdy s upíry našla. Navíc není o romantické a vtipné scény nouze, takže fakt pro mě :)

15.08.2013 5 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Eragon mně úplně dostal, Paolini ho napsal už v 15 letech a je mým velkým vzorem (i já se chystám psát knížky). Bromova smrt mně fakticky dostala, pokračování jsou ještě lepší. Myslím, že první díl je celkem hubený - tzn. málo stránek...

18.05.2013 5 z 5

Holky odnikud Holky odnikud Amy Reed

Uf.
Chtěla bych říct, že tahle kniha to fakt děsně hrotí a strašně přehání. Vážně chtěla. Ale nemůžu.

Silný a skvělý. Autorka skvěle zobrazila všemožné druhy osobností. Pokud na to máte žaludek a chcete se nad společností zase trochu navztekat, není nad čím váhat.

29.03.2024 4 z 5

Smrtholka Smrtholka Lucie Faulerová

- něco sem možná napíšu, až přestanu brečet -

29.03.2024 5 z 5

Blízko Blízko Kevin Panetta

Roztomilý, jen teda děsně rychlý, hlavně ke konci. Ari je pitomec. Ale bylo super, jak si Hector uvědomoval vlastní hodnotu. A ta tyrkysová kresba je prostě nádherná. (Hodně se to tu v recenzích srovnává se Srdcerváči, takže jo - ti jdou rozhodně víc do hloubky, nekloužou tak po povrchu. Ale kresba se mi teda líbila víc tady. :D)

29.03.2024 4 z 5

Ilustrovaná máma Ilustrovaná máma Jacqueline Wilson

Možná spíš 3,5*. Wilson jsem četla jako malá a tohle byl příjemný návrat do autorčina stylu - literatura pro děti, vážná témata, nesnaží se to barvit růžově a ne všechno dopadne dobře, ale taky ne všechno dopadne špatně. A pořád miluju její držkatý hlavní hrdinky.

17.12.2023 4 z 5

Nick a Charlie Nick a Charlie Alice Oseman

Jedno trochu nafouklý vztahový drama. Ale Nick je skvělej.

11.07.2023 4 z 5

Léto mezi řádky Léto mezi řádky Alena Štraubová

Chtěla jsem si to šetřit, ale prostě to nešlo. Léto mezi řádky je na léto naprosto ideální - neuvěřitelný letní vibe, který mě hned přenesl k vodě, skvělý smysl pro humor, postavy ze života s mluvou tak autentickou, jak jen to jde, a především postavy, které spolu MLUVÍ, když dojde na problém (udělají chybu a pak ji řeší, ne že by se typicky youngadultovsky mlčelo pro další zbytečná dramata). Tohle jsem si zkrátka užívala od začátku do konce a těším se, až si někdy příběh přečtu znovu.

07.07.2023 5 z 5

Srdcerváči. Kniha 2 Srdcerváči. Kniha 2 Alice Oseman

O cukrovku, tohle. :D Snad nejde se u toho čtení permanentně neculit.

04.06.2023 4 z 5

Šťastně až navěky? Šťastně až navěky? F. T. Lukens

Praštěná komedie o tom, co vlastně dělají ti slavní dospívající vyvolení poté, co se jim povede zabít zlosyna. Nalákala mě inspirace artušovskými legendami, ale to je tady snad jen milostnou linkou mezi králem s jménem na A a mágem s jménem na M. :'D Je to takové klišoidní a předvídatelné, byť je pravda, že na tom to cíleně stojí, a některá klišé to poměrně vtipně převrací. Ideální oddechovka jak vyšitá.

22.04.2023 4 z 5