Adele02 komentáře u knih
U prvního dílu jsem se nudila, tady jsem stránky hltala jako blázen. Konce Dvorů jsou jiné než u Trůnu, ale stejně mi vždycky vyrazí dech. Miluju celý Noční dvůr. A pro autorku mám do dalšího dílu jediné přání: Zabij tu tamlinovskou svini hned na začátku trojky. A pěkně pomalou, mučivou smrtí, ať si to taky vychutnám.
Přiznám se, že jsem čekala lecco, ale toto rozhodně ne. Styl autora mě překvapil a celou dobu jsem se skutečně bavila. Jen škoda toho konce, ten byl strašně urychlený...
Jak teď mám
mám kruci popsat
svoje myšlenky
a to, jak
se po přečtení
cítím?
Čekala jsem úplně něco jiného, než mi bylo nabídnuto - a jsem velice překvapená. A taky zvědavá, jak na tohle sakra napíšu recenzi, abych mohla říct pravdu a abych taky trošku lhala.
Sama jsem z toho trochu vedle.
4,5
Tak tedy, pět bych klidně dala. Tuhle sérii mám fakt ráda, ale když uděláte z hlavní hrdinky děvku, je to pak o ničem. America mě tu tedy příšerně štvala, Aspen opět nic moc a dokonce i Maxon si lehce klesl. A když to shrnu? Na konci je to samé, co u prvního dílu. Opět nevím vůbec nic.
No, jsem zvědavá, co se z nich vyklube v První.
Já vážně nevím, jak tuto knihu okomentovat, protože K. H. Mácha vytvořil tak úžasné dílo, že bych tu hrdost nevypsala dostatečně.
Maxon je jasnej konkurent Warnera, naopak Aspen spadá někam k Adamovi. America by si zasloužila pár facek, ale je to bomba!
Úžasné. Tak takhle mě ještě nikdo nevypekl. (Chtěla jsem tě nenávidět, Johanno!)
Vím, že se tohle hodnocení pořád opakuje, ale ono nejde být výjimkou. Prostě bomba.
Tak tahle knížka se mi fakt hrozně moc líbila, Rose mi přišla taková správná a s Lissou tvořily tu nejskvělejší dvojici, kterou jsem kdy s upíry našla. Navíc není o romantické a vtipné scény nouze, takže fakt pro mě :)
Eragon mně úplně dostal, Paolini ho napsal už v 15 letech a je mým velkým vzorem (i já se chystám psát knížky). Bromova smrt mně fakticky dostala, pokračování jsou ještě lepší. Myslím, že první díl je celkem hubený - tzn. málo stránek...
Uf.
Chtěla bych říct, že tahle kniha to fakt děsně hrotí a strašně přehání. Vážně chtěla. Ale nemůžu.
Silný a skvělý. Autorka skvěle zobrazila všemožné druhy osobností. Pokud na to máte žaludek a chcete se nad společností zase trochu navztekat, není nad čím váhat.
Roztomilý, jen teda děsně rychlý, hlavně ke konci. Ari je pitomec. Ale bylo super, jak si Hector uvědomoval vlastní hodnotu. A ta tyrkysová kresba je prostě nádherná. (Hodně se to tu v recenzích srovnává se Srdcerváči, takže jo - ti jdou rozhodně víc do hloubky, nekloužou tak po povrchu. Ale kresba se mi teda líbila víc tady. :D)
Možná spíš 3,5*. Wilson jsem četla jako malá a tohle byl příjemný návrat do autorčina stylu - literatura pro děti, vážná témata, nesnaží se to barvit růžově a ne všechno dopadne dobře, ale taky ne všechno dopadne špatně. A pořád miluju její držkatý hlavní hrdinky.
Chtěla jsem si to šetřit, ale prostě to nešlo. Léto mezi řádky je na léto naprosto ideální - neuvěřitelný letní vibe, který mě hned přenesl k vodě, skvělý smysl pro humor, postavy ze života s mluvou tak autentickou, jak jen to jde, a především postavy, které spolu MLUVÍ, když dojde na problém (udělají chybu a pak ji řeší, ne že by se typicky youngadultovsky mlčelo pro další zbytečná dramata). Tohle jsem si zkrátka užívala od začátku do konce a těším se, až si někdy příběh přečtu znovu.
O cukrovku, tohle. :D Snad nejde se u toho čtení permanentně neculit.
Praštěná komedie o tom, co vlastně dělají ti slavní dospívající vyvolení poté, co se jim povede zabít zlosyna. Nalákala mě inspirace artušovskými legendami, ale to je tady snad jen milostnou linkou mezi králem s jménem na A a mágem s jménem na M. :'D Je to takové klišoidní a předvídatelné, byť je pravda, že na tom to cíleně stojí, a některá klišé to poměrně vtipně převrací. Ideální oddechovka jak vyšitá.