adevr adevr komentáře u knih

Nebohé čarodějnice a boží inkvizitoři Nebohé čarodějnice a boží inkvizitoři Vladimíra Krejčí

Moc hezká knížka, ve které autorka, v duchu edice Děsivých dějin, našla tu správnou formu jak děti seznámit s hroznými fakty našich dějin . Hojné ilustrace to vše jen podtrhují...

20.08.2024 5 z 5

Wilth Ahwa Wilth Ahwa Míla Linc (p)

Docela hezké povídky o řece Vltavě...

20.08.2024 4 z 5

Rakvice: Školní výlet 1936 Rakvice: Školní výlet 1936 Miroslav Vajbar

Skvělá knížka o hrozné, nyní už, mimo místních, polozapomenuté, tragédii. Také plná dobových fotografií a další dokumentace.

20.08.2024 5 z 5

Goon #9 - Pohroma jménem svědomí Goon #9 - Pohroma jménem svědomí Eric Powell

Moc mi chybí další díly, téhle skvělé série.. :(

15.08.2024 5 z 5

Jak jsem zachránil fotbalovou republiku Jak jsem zachránil fotbalovou republiku Vasilij Pavlovič Aksjonov

Vlastnil jsem tuto knížku co by dítko, a pamatuji, že se mi tolik líbila, že jsem ji přečetl minimálně třikrát. A hojné ilustrace pana Neprakty uvnitř, mne vyloženě uchvacovaly.

06.08.2024 5 z 5

Vlk z Wessexu Vlk z Wessexu Matthew Harffy

Pořádně akční příběh z devátého století. Určitě by z toho mohl být i film. Dobré bojové akce, a také se člověk ledacos dozvěděl o tehdejším životě.

02.08.2024 5 z 5

O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu O krtkovi, který chtěl vědět, kdo se mu vykakal na hlavu Werner Holzwarth

Skvělé, vtipné a poučné. Děti to milují, a čast dospělých také. Ale je čast, která se z toho může vyloženě pos.at. A to si krteček fakt nezaslouží!

27.07.2024 5 z 5

Inferium Inferium Roman Bureš

Fakt máme výborné autory fantasy, kteří by se, při dobré konstelaci hvězd, dokázali obstát i v zahraničí. Každopádně mě ta knížka hodně baví, a už se těším na další pokračování v Pekle. A slibuji, že už budu hodný!

Sbohem Sbohem Bill Willingham

(SPOILER) Jednu velkou chybu to má... že už je to, po tolika letech konec.

20.07.2024 4 z 5

Smrt před úsvitem Smrt před úsvitem Robert R. McCammon

Tohle je opravdu parádní knížka. Co víc dodat...

Život válečníka Život válečníka Tomáš Němec

Navenek krásně zpracovaná knížka, téměř ozdoba knihovny, ale obsah už byl slabší. Taková nudně zpracovaná směs fantasy stylů, a místy jsem se v tom i ztrácel.

20.07.2024 2 z 5

Vítejte v Pekle Vítejte v Pekle Roman Bureš

Výborné povídky, co mne přiměli pořídit si další knížky od tohoto autora.

20.07.2024 4 z 5

Ústav Ústav Stephen King

Když jsem to četl, s nadšením jsem si říkal: ,, Tak to je ten starej, dobrej King, jako za mlada." Knížka baví, má napětí a moc dobře se čte. Co bych chtěl víc...

20.07.2024

Magořina Magořina Carlton Mellick III

Jo, Magořina je fakt magořina, al moc fajn se to čte. :)

20.07.2024 5 z 5

Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Úžasný Mauric a jeho vzdělaní hlodavci Terry Pratchett

Sira Pratchetta zbožňuji, a opět mi k tomu dal důvod. Moc příjemná a čtivá knížka, opět s přesahem moudra, která nejen baví, ale mnohé dokáže i pohladit po duši. A po přečtení jsem zjistil, že je podle téhle knížky i animák. Je fajn, ale už víc pro dětské publikum.

Ostrov bohyní Ostrov bohyní Juraj Červenák

Těšil jsem se na nový příběh, a dostal staré přepracované povídky. Za mne zklamání, pro toho pro příběhy nezná, fajn knížka.

13.07.2024 3 z 5

Nový život Henryho Wilta Nový život Henryho Wilta Tom Sharpe

Knížku jsem si koupil kvůli zdejším recenzím, a vůbec nelituji. Je fakt vtipná, a taky docela chytrá.

09.07.2024 5 z 5

Lovec čertů Lovec čertů Juraj Červenák

Opět autor nezklamal. Dobrodružné a napínavé.

Jizvy Jizvy Warren Ellis

Černobílé komiksy úplně nemusím, ale tenhle fakt stojí za to.

Útěk Útěk Vicente Segrelles

Docela pohodový díl. Krásně namalovaný, někdy trochu podivné posuny v ději, a fajnové bonusy.