Agatha84 komentáře u knih
Tož tohle byla jízda. Jsem nadšená a vlastně ani nemám slov. Snad jen: prosím o další pokračování.. :-)
Neuvěřitelný spád, Kim se stává mou oblíbenou postavou,ale... I když jsem celou dobu četby hlasovala pro maximální počet hvězdiček,ten konec to zabil. Příliš idealizované,záporák nevěrohodný. Takže tentokrát jen za tři,ale přesto se nemůžu dočkat dalšího setkání!
Souhlasím s komentáři níže ... Skvělý příběh,zpracování. Zpočátku si zvykáte,děj se trochu táhne,závislost vzrůstá a pak už jen otáčíte stránku za stránkou a držíte Dolores všechny palce :-) Kniha si rozhodně zaslouží větší prostor a více pochvalných komentářů :-) Takže já rozhodně doporučím dále a každopádně to nebylo mé poslední setkání s autorem,ani s knihou!!
Tak to byla luxusní pohádka. Ke konci sice značně překombinovaná a méně věrohodná, ale přesto se moc těším, až si přečtu další knihy autora!
Tak tahle autorka mě začíná bavit. Jako první jsem četla Druhou oběť, takže postupuji trošku neorganizovaně,ale nevadí. Detektivky,jak mají být! A moc mě baví i linie soukromého života všech zúčastněných vyšetřujících :-)
Tak už i Kepler dokázal,že jsem konec knihy jen letmo prolistovala. Začátek super,ale pak to byla prudce klesající úroveň. Spousta nelogičnosti,zbytečnosti a ani jedna z postav mi nebyla milá. Velké zklamání!
Tak jsem asi divná. Po celou dobu čtení jsem čekala,kdy to přijde,kdy začnu být nadšená jako drtivá většina,kdy se něco stane. Bohužel mně autor ani příběh nijak neoslovili. Možná někdy příště.
Milé, klidné počtení o poměrně hodně patologických rodinných vazbách - každá vystupující postava má své klady a zápory, a i když se vyvádí děsné nepřístojnosti, vlastně ji nelze nemít v oblibě. Po celou dobu jsem se bavila, každý večer se těšila na pokračování rodinných katastrof a nemohla se dočkat závěrečného rozzuzlení. No a ten konec to nakonec srazil na tři hvězdy, je mi líto, ale více nemůžu dát.
Jednak to závěrečné rozplétání působilo příliš zrychleným dojmem, a dvak bylo - alespoň pro mě - plně neuvěřitelné a nepromyšlené a nevěrohodné a ... něco (hodně) tomu chybělo.
Nic to však nemění na tom, že se jednalo o příjemnou oddychovou literaturu. Jen nemám potřebu přečíst si ji podruhé.
Úroveň je knihu od knihy nižší,tentokrát tedy jen za 3* Jako by se děj mých oblíbených vyšetřovatelů ani netýkal,jako by to nebyli oni. Schválně jsem čekala, kdy budu konečně pohlcena. Pokud se to tak dá říci, začala jsem se bavit až na straně 278, a to je sakra pozdě. Tak třeba příště (i když upřímně pochybuji,že by autor kdy dosáhl zpátky na wau-efekt prvních čtyř dílů)
Skvělý příběh,o tom ani potom,ale nikdy jsem knihu nečetla tak dlouho. To bylo zvláštní,jak zdlouhavě a často nezáživně byly jednotlivé osudy rozplétány. Takže jenom 4*. Přesto však je to kniha,na kterou se zapomenout nedá!
Asi jsem s přibývajícími léty čím dál vybíravější a náročnější. Kniha mne nesmírně zklamala. Odhlédnu od chyb a budu se věnovat příběhu,který mi připadá neuvěřitelně nedotažený. Po celou dobu víte,kam autorka směřuje,takže žádné překvapení se nekoná. První polovina knihy je nesmírně nudná,a to tak,že mi trvalo týden se jí s donucením prokousat. Hlavní postavy jsou ploché,cestu si k nim nalézt není možné,a co se týče prostředí politicky korektní rodiny,měla jsem chuť knihu vůbec nedočíst,jak moc mi to bylo nesympatické a vůbec jsem nedokázala pochopit,proč tím autorka ztrácí tolik času. Já knihu nikomu rozhodně nedoporučím. ????
Trochu jsem se ztrácela v postavách a zcela jsem se neorientovala v oblasti finančnictví a burzovních termínů :-) I tak se Harry Hole stává mou oblíbenou postavou a nemůžu se dočkat dalších pokračování! Doufám,ze tentokrat má očekávání splní více.
V podstatě taková velmi milá a přívětivá pohádka. Rozhodně doporučuji!
Nerozumím tomu, jak se knize s takovým potenciálem podaří být odosobněnou, kýčovitou, někdy i nudnou (pasáže o sportu,stávce,..). Morrie byl natolik inspirativní a statečný, a jediné, co se autorovi podařilo, je jeho ponížení mírou patosu a balastu. Veškeré mindfulness, veškerá moudrost jsou skryty v ději, který je nezáživný a zbytečný. Jedná hvězda za krásnou obálku, druhá jako poděkování Morriemu.
Začátek navnadí,ale na 150té straně zjistíte, že byl to byl začátek značně přepálený,neboť se stále nic neděje! V příběhu se objevuje řada hluchých, zcela postradatelných míst, postavy se chovají šablonovitě, jsou otravné (obzvláště Cynthia, se kterou bych nevydržela ani den, a to se považuji za poměrně trpělivou). Takže zase jen prolistováno. Je smutné, že i tak to k pochopení - podivně překombinovaného děje - stačilo.
Jedna hvězda za očekávání... a za následné zklamání. Během prvních 30 stran je vám jasné, kam to směřuje. Chtěla bych knihu označit za oddychovou, ale vážně je jen tak povrchní a plytká. Prolistováno za dvě hodiny, i tak to hodnotím za ztrátu času.
Po Spálené obloze jsem chtěla ochutnat i další autorčinu knihu,s politováním však konstatují,že nedosahovala vytyčených kvalit. Začínala jsem na hodnocení 5*,které postupně díky nejspíše zbytečnému prodlužování děje postupně klesaly. Zpočátku to bylo skvělé vykreslené napětí s jednoznačnou patologii rodiny,časem však někam naprosto vyprchalo. No a ta dějová linka se Samem se mi zdála být obzvláště zbytečná. Tak třeba zase příště,u jiné knihy.
Tak mám za sebou další díl (snažím se jít chronologicky) Znovu to bylo o fous lepší. Vlastně to bylo fakticky dobré, ale čtyři hvězdičky dám jen proto, abych měla rezervu do příště, neboť doufám, že se autorovi podaří mě ještě pořádně "sejmout" :-)
Perfektní - pojetí, střídání pohledů na únos dítěte, psychologie všech zúčastněných. Jediným záporem samotné rozzuzlení,kdy se zdá, že vlastně všichni s sebou vláčíme nějaké brutální trauma. Avšak s ohledem na celkové vyznění příběhu toto odpouštím :)