Ailee komentáře u knih
Skvělá série s originálním a poutavým námětem. A ty obálky jsou skvělé a naprosto sedí k příběhu. Knihu jsem poprvé četla jako dítě a teď, mnohem mnohem starší si ji pořád vychutnávám. Navíc jsem zjistila, že loni v originále vyšel nový díl! Kéž by jen vyšel i u nás!
Kniha byla lepší, než jsem podle hodnocení na databázi čekala a mile mě to překvapilo. Příběh asi není zrovna kdovíjak originální, je jednoduchý a přímočarý a v některých místech trošku zvláštně klišoidní, ale zas má říz a je svižný a hlavně vtipný! Je to taková pohodová jednohubka, kterou si přečtete, když už máte dlouhých a komplikovaných eposů dost. Rozhodně jsem se u něho dost nasmála.
Trochu mdlejší něž předchozí díly, ale rozhodně obstojné zakončení série. Myslím, že cílové skupině by se to mělo líbit. A co víc, určitě to zaujme i chlapce, kterých je v čtenářské komunitě přeci jen méně a přijde mi, že se pro ně vydává i méně knih.
Nějak už to začíná být dlouhé. Nějak si nejsem jistá, co se vlastně v tomhle díle stalo? Taková vycpávka.
Nevím, co si přesně o knize myslet. Je lechtivá, ó ano, velmi. Je nápaditá? Ano. Vtipná a čte se skoro sama? Ano a ano. Ale pod tím vším se mi nějak ztrácí děj. První polovina byla lepší, děj se někam posunoval a směřoval, ale pak najednou na tolik stránek víceméně nic, jako kdybychom stáli na místě a babrali se detaily. A vážně musí mít každý sexy chlap svoji barvu? No uvidíme,co nás čeká dál.
Zprvu byla kniha svižná a zábavná. Nakonec tuhle knihu neberete do ruky kvůli vážnému příběhu, ale kvůli té nadsázce a neobvyklému humoru. Ale jen to bohužel nestačí. V polovině mě to náhle přestalo bavit, děj byl přeplácaný a jednotlivé akce namačkané na sebe a tak odbyté, že z nich člověk nic neměl, až to celý zážitek zkazilo.
"Čteno" jako audiokniha. Skvěle namluvená, mimochodem. A příběh je klasický Sherlock. Jedna z mála klasik, které mám ráda a baví mě.
Trošku takové opakování prvního dílu, kdy byl Will sám učněm, co si budeme povídat, ale ono bylo tak příjemné se do té "doby" vrátit, že mi to vlastně nevadilo. I když předvídatelné, tak to ani nevnímáte, protože ty postavy prostě milujete, to se jinak nedá.
Příběh odsouzence, který skrze utrpení poznává svého nesmrtelného ducha napříč věky. Svým způsobem dobrodružné, filozofické, rozhodně donutí k zamyšlení.
Kompletní změna hlavních postav, ačkoliv se tam objevila Zuzana, Edmund i Lucie, i když jen letmo, rozhodně pomohla. Další pohodová, trošku naivní a hloupoučká pohádka. Ale je to pro malé děti, takže vlastně přesně tak akorát.
Už to nějak ztrácí kouzlo. Příjemná pohádka pro děti, která i z napjaté situace udělá skoro nudu. Už je to po pár dílech zkratka okoukané.
Tento díl mne bohužel vůbec nebavil. Jen takový řetězec náhodných malých dobrodružství. A Eustach? Původní postavy už jsou nuda, tak tam dáme dalšího protivce, aby bylo o čem psát? Meh...
Naposloucháno v audio verzi a moc dobře se to poslouchalo. Mám ráda historii, třebaže jen jako lajk. Nikdy jsem se nedostala k tomu, abych ji studovala hlouběji. Vždycky se však ráda dozvím něco nového.
Nevím, jak moc autentický a pravdivý tento "spis" je, ale je to opravdu moc příjemný způsob, jak se dozvědět něco o naší vlastní minulosti. Žádná suchopárná data, ale skutečný a procítěný příběh.
Skvělé pokračování. Pár věcí, co mi v prvním díle sem tam vadily, zmizely a děj byl svižný a přesně tak napínavý, jak má být. Milovala jsem tuto sérii na základní škole a miluji ji i teď, kdy mám na krku skoro třicet zim!
Laděno ve stejném duchu, dobré a rychle se čte. Asi je to taková ta série, která vám stačí přečíst jednou, ale rozhodně stojí za to.
Pro mě již příliš dětské. Povětšinu času se absolutně nic nedělo, a věci, co by se měly vysvětlit, se nechaly být a rozpitvávaly se zbytečnosti. Trochu mě to mrzí, ale k dalším dílům se asi nevrátím.
Příjemné doplnění Kornik. Ne vždy mě to bavilo, ale ta poslední povídka byla tak sladká, že nemůžu jinak, než v návalu hřejivých pocitů dát za pět! :-)
Další celkem napínavá a rychle plynoucí rychlovka. Plynně navazuje, vlastně je to jedna kniha ve více dílech.
Pohádkově vyprávěný jednoduchý příběh. Už jsem ho kdysi četla a nyní, když jsem starší, se mi možná líbí více než tehdy na základce. Starší styl vyprávění mi tehdy tolik nesedl, dnes mi již nevadí.