akinomV komentáře u knih
Další příběh ze skvělé série romantických "útěků". I když bych řekla, že to bylo tentokrát slabější, stále je to prima oddechovka a milý příběh. Musela jsem si některé dobrůtky vygůglit a dostala na ně chuť, ještě tak umět to odpalované těsto a budu spokojená :-D
Zábavný romantický příběh, který mě opravdu potěšil. Hlavní hrdiny jsem měla ráda a vlastně jsem si přála, aby příběh ještě nekončil :-)
Na českou detektivku moc pěkný výkon. Líbilo se mi prostředí, ve kterém se děj odehrával. Hlavní hrdina byl fajn a zápletka mi připomínala knížky od Agathy Christie. Omezený počet podezřelých, všichni na jednom místě a detektiv, který pátrá :-)
Příjemná, ale průměrná romantika. Zajímavá zápletka, ale určité události mi přišly přitažené za vlasy a hlavně konec byl poměrně rychle předvídatelný. Občas mi text přišel krkolomný a nevím, zda to bylo překladem nebo to tak mělo být. Ale celkově to bylo fajn čtení.
Tak to byla taková úžasně oddechová romantika, kterou jsem vlastně ani nechtěla dočíst, protože se mi nechtělo ten příběh opouštět :-D Já byla nadmíru spokojena :-D
Příjemné čtení. Oceňuji reálné rady a zkušenosti ze života.
Jelikož autorku znám od jejího dětství, je pro mě těžké knihu nějak veřejně hodnotit, protože budu vždy zaujatá. Ale myslím si, že kniha má potenciál mnohé dívky varovat před signály a ukázat, že se dá i z takové "pasti" dostat ven. A Katky příběh je pro mě velkým varováním, že se manipulátor umí hodně dobře přetvařovat. Jak už tu bylo psáno, kniha je poutavě psaná a spíš formou zápisků než uceleného příběhu. To však nesnižuje váhu poselství, které nám dává.
Po přečtení knihy Méně je více jsem sáhla ještě po této a dobře jsem udělala. Sice jsem našla pár podobných věcí, ale není toho mnoho a zbytek knihy vám určitě něco dá. Líbí se mi praktické návody i když je tam vždy prostor pro vlastní invenci. Určitě se nechám inspirovat ve změně u nás doma :-)
Tak já jsem spokojená! Znám Joshuu Beckera z jeho videí na YouTube a pár věcí z knihy jsem už v těchto videích viděla, ale vůbec mi to nevadilo. I tak jsem se dozvěděla pár dost zajímavých věcí, ze kterých budu čerpat. Minimalismus mě oslovuje a tak jak to podává právě Joshua Becker je mi dost sympatické.
Tak Štvanice je ještě lepší než první díl Podfuk. Líbilo se mi prostředí (všechna prostředí), ve kterém se příběh odehrával, také že se nejednalo jen o jednu akci, ale sérii různých podfuků, i když byly vzájemně propojené. Hlavní dvojice mi byla sympatická a bude mi chybět. A co mě asi nejvíc pobavilo byl závěr s otcem Kate - to nemělo chybu :-D
Moje oblíbená Agatha Christie! Není potřeba více slov, její detektivní příběhy mě stále baví a můžu je číst stále dokola a stejně se k nim budu vracet :-) Skvělé prostředí, skvělá zápletka i pointa na závěr, skvělý Hercule Poirot - i když tady měl zdatnou pomocnici.
Tak za mě také velké překvapení a příjemné. Sice jsem původně čekala trochu něco jiného - klasickou detektivku nebo thriller, ale nakonec jsem byla spokojená. Archeologický deník mě hodně bavil, vůbec jsem netušila, že objev Tutanchamonovy hrobky má tolik pochybností a určitě si chci o této problematice víc načíst. Dějová linka z přítomnosti byla trošku předvídatelná, ale jak říkám, mě víc zaujaly ty archeologické vykopávky a příběh okolo Tutanchamona. Závěrečná teorie už nemusela být, ale nevadí :-)
Moc pěkný příběh pro děti. Jelikož mám ráda detektivky, tak jsem byla ze zápletky nadšená a i když nejsem ta správná věková skupina, mohu knihu určitě doporučit všem, kdo rádi pátrají a mají rádi prvky magie. Prostě Agatha Christie a Harry Potter dohromady :-D
Není co vytknout, tohle je přesně můj oblíbený styl detektivky. Nejde o strach ani brutalitu, ale o psychologii postav a vyšetřování. Už se těším, až bude série s Bergmanem zfilmovaná.
Byla to víceméně příjemná romanťárna. Ne na plný počet hvězdiček, ale byl to opravdu moc fajn příběh.... ale ...... další hvězdičku strhávám za ten konec, kdy po hoooodně dlouhých přímo puritánských stránkách přišel na řadu sex a já měla pocit, že čtu úplně jiný druh literatury. Jako pardon, asi jsem moc prudérní, ale na mě už to bylo fakt hnusný. Nějak mi to ke stylu předchozího vyprávění nesedlo a spíš mi přišlo, že to má čtenáře šokovat. No šokovalo, ale ne v tom dobrém slova smyslu :-(
Moc příjemná romanťárna u které prostě od začátku víte, jak dopadne, ale stejně si to čtení užíváte a na konci máte radost, že to tedy fakt vyšlo :-D Neměla jsem žádná velká očekávání a byla jsem mile překvapená. Určitě v mé knihovně zůstane a ještě se k ní určitě jednou vrátím - alespoň bych chtěla, uvidím.
Tak i já jsem měla u této knihy trošku problém se začíst, ale pak už to jelo samo :-) Asi mám u autorky raději naše domácí lokace, ale ani tato kniha pro mě nebyla zklamáním. Už se těším na Sněžný měsíc.
Opět jsem byla vtažena do příběhu další tudorovské královny a naplno si připomněla, že autorka opravdu umí psát poutavě. Moc se mi líbí, jak jsou všechny díly psány opravdu jen z pohledu té konkrétní královny, takže i když se některé díly překrývají, vždy se čtenář dozví něco zajímavého a nového. Rozhodně doporučuji celou sérii (tedy zatím ty tři díly, které jsem četla). A věřím, že i další pokračování bude ve stejném stylu a tudíž ... nutno přečíst :-D
Asi se budu opakovat, ale tohle je přesně můj šálek kávy, co zrovna teď potřebuji číst. Je to vtipné, zajímavé a ještě detektivka :-) Takže já se těším na další pokračování ... kdy že bude?
Moc pěkný příběh, hodně mě bavily ty slovní hříčky a hádanky. Asi nejsem úplně ta správná věková skupina, ale i tak jsem si knihu užila a těším se na pokračování. A hlavně jsem zvědavá, co na ni řekne moje dcerka :-)