akinomV akinomV komentáře u knih

Komu straší ve věži Komu straší ve věži Marie Rejfová

Tuhle sérii mám opravdu ráda. Je to vtipná detektivka, která rozhodně nikoho neurazí. V této jsem si dokonce lepícími papírky označila pár fakt vtipných hlášek (převážně od Josefíniny babičky). Už se těším na pokračování!

03.12.2019 5 z 5

Angličan v Česku aneb Czech Me Out Angličan v Česku aneb Czech Me Out Alena Damijo

Tak tyto knížky prostě hltám a neskutečně se řehtám. Nevím, zda je to stejným věkem a rodinným zázemím, ale občas mi přijde, jako by autorka žila u nás doma. Manžela mám tedy čecha (ačkoliv jsme se poznali v Anglii...), ale jinak se ve všem tak trošku vidím. Takže jsem skočila i po této novince a opět jsem se nezklamala. Smích od začátku do konce a fakt jsem si to užila. Moc díky!

03.12.2019 5 z 5

Šelma Šelma Andrew Mayne

Trošku jsem pochybovala, zda se mi kniha bude líbit (po tak velkém humbuku kolem), ale nakonec jsem byla nadšená. Sice si nejsem jistá, že by byl hlavní hrdina se všemi těmi zraněními schopný takových výkonů...ale není to literatura faktu a tak teď posuzuji jen příběh, který mě bavil a rychle vtáhl do děje. Takže nakonec budu doporučovat :-)

20.11.2019 4 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Opět skvělá detektivka. Tenhle styl vyprávění mi moc vyhovuje, protože se mi líbí, jak čtenář poznává většinu postav do hloubky a zločin zůstává jakoby v pozadí. Navíc je v této knize krásně vyobrazené prostředí ostrova, který mě teď úplně láká navštívit :-)

14.11.2019 5 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Opět skvělé čtení. Moc se mi líbilo venkovské prostředí, kam byl příběh zasazen. A jak už je u autorky zvykem, hodně se tu věnuje postavám a tak se zločin dostává tak trošku na druhou kolej a to se mi u ní opravdu moc líbí :-)

07.11.2019 5 z 5

Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Sedm smrtí Evelyn Hardcastlové Stuart Turton

Hodně zajímavá zápletka, která mě vážně hodně bavila. Knížka je sice dlouhá, ale mně to nevadilo a příběh jsem si doslova užívala. Rozhodně doporučuji!

03.11.2019 5 z 5

Sherlock Holmes: Pes baskervillský (komiks) Sherlock Holmes: Pes baskervillský (komiks) Petr Kopl

První zkušenost s komiksem (když nepočítám v dětství Čtyřlístek a Rychlé šípy) :-) a moc se mi to líbilo. Hned jsem si pustila i film a klobouk dolu jak je to věrně zpodobněné.

25.10.2019 4 z 5

Nevítaný host Nevítaný host Shari Lapena

Tak nejprve jsem měla docela problém se začíst, ale nakonec to nebylo špatné. Trošku mi vadil styl psaní v krátkých větách, ale časem jsem si tak nějak zvykla. Líbí se mi děj v uzavřené skupině lidí ve stylu Agathy Christie.

24.10.2019 4 z 5

Autogram pro vraha Autogram pro vraha Veronika Černucká

Tak já jsem nadšená. Knížka se mi líbila od začátku do konce. Děj plynul rychle, postavy se mi líbily a zápletka taky fajn. Trošku mi to připomnělo knížky od Michaely Klevisové, tentokrát se tu vražda nestane hned na prvních stránkách, ale nejdříve poznáme prostředí, postavy a pak se teprve něco děje - ale rozhodně to není na škodu a děj to nezpomaluje. Takže doporučuji!

16.10.2019 5 z 5

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Jedním slovem - nádhera. Tak krásně se to četlo a příběh byl úžasný. Knihu jsem četla pomalu, dávkovala jsem si ji, ale ke konci už jsem to přímo hltala. Moc hezky napsáno, zajímavý styl ve formě dopisů, téma okupace a života běžných lidí bylo hodně zajímavé. Jsem ráda, že jsem na knihu narazila a že ji budu mít doma ve své knihovně, protože se k ní ráda vrátím.

13.10.2019 5 z 5

Můj oxfordský rok Můj oxfordský rok Julia Whelan

Původně jsem měla trošku jinou představu o ději. Když jsem zjistila, co je hlavním tématem příběhu, byla jsem trošku zklamaná. Kdybych to totiž tušila, knihu bych nečetla. Nakonec se mi kniha ale líbila a i závěr mě nezklamal. Takže nakonec jsem ráda, že jsem o knize moc nevěděla a měla možnost si ji přečíst.

28.09.2019 4 z 5

Hádej kdo Hádej kdo Chris McGeorge

Tak já jsem byla po dlouhé době spokojená. Styl psaní a to, že tam nebyla vyobrazena tolik brutalita, to se mi opravdu líbilo. I když jsem trošku tušila, některé věci mě dokázaly překvapit, takže za mě ano, doporučuji.

19.09.2019 4 z 5

Nejlepší léta slečny Jean Brodieové Nejlepší léta slečny Jean Brodieové Muriel Spark

Asi jsem čekala víc, nebylo to špatné, ale ani jsem nebyla nijak nadšená...škoda. Ale určitě se chci podívat i na filmovou podobu.

17.09.2019 3 z 5

Kdo jinému jámu kopá Kdo jinému jámu kopá Marie Rejfová

Na českou detektivku mě to bavilo. Neměla jsem žádná velká očekávání, jen jsem se chtěla pobavit a odreagovat se a to mi tato knížka splnila. A těším se na pokračování, hlavní hrdinka mi byla opravdu hodně sympatická.

08.09.2019 5 z 5

Čas zrádců: Cambridgeská pětka Čas zrádců: Cambridgeská pětka Hannah Coler

Anotace a nádherná obálka mě nalákaly, ale nakonec jsem knížku četla docela dlouho, protože jsem se nemohla začíst. Nakonec byly nejzajímavější kapitoly, které pojednávaly o Cambridgeské pětce a já teprve v průběhu čtení zjistila, že se jedná o skutečné osoby. To byl nakonec důvod, proč knihu dočíst až do konce, protože co se týče detektivní zápletky, ta mě vůbec nezaujala. Řekla bych, že kniha nenadchne, ale ani neurazí...

31.08.2019 3 z 5

Zlodějka příběhů Zlodějka příběhů Michaela Klevisová

Už druhá kniha této autorky a jsem nadšená. Moc se mi líbí vypravěčský styl, že je to hodně o lidech, o jejich životech, pocitech a ten zločin v tom tak nějak zapadne, aby se na konci zase ukázal. Ani zde jsem neodhadla pachatele. S touto sérií hodlám rozhodně pokračovat :-)

20.08.2019 5 z 5

Musíme si promluvit o Kevinovi Musíme si promluvit o Kevinovi Lionel Shriver

Wow, tak to byla opravdu síla! Hlavní hrdinku jsem zpočátku nesnášela, poté nechápala a nakonec svým způsobem obdivovala - tu její vnitřní sílu vydržet. Teď v sobě hledám sílu zkouknout i film :-)

20.08.2019 5 z 5

Noční motýl Noční motýl Ondřej S. Nečas (p)

Za mě velmi povedená historická detektivka. Bez brutality, vulgárních slov a celou dobu mě příběh bavil a zajímal.

14.08.2019 5 z 5

Tajemná alchymistka Tajemná alchymistka Jan Bauer

Kniha se mi líbila jak prostředím a dobou, tak i vykreslením příběhu. Co mi kazilo dojem knihy byla použitá vulgární slova - určitě se nemluvilo spisovně, ale nevím, zda se používala taková slova, která slýcháme v dnešní době... Ale na autora nezanevřu a určitě si ráda ještě něco přečtu.

11.08.2019 4 z 5

Kroky vraha Kroky vraha Michaela Klevisová

Velké překvapení, tento styl detektivky se mi moc líbí. Je to hodně o lidech než o samotném zločinu. Já rozhodně doporučuji a budu si pořizovat další díly :-)

11.08.2019 5 z 5