1alena1 1alena1 komentáře u knih

Ukradený syn Ukradený syn Markéta Šichtařová

Je moc smutné, co se paní stalo, je mi to velice líto, co se může v civilizované zemi stát. Ale přiznám se, že nechápu, že při takovém množství indicií o jisté zvrácenosti svého partnera a jeho rodiny, neodešla pryč již dávno. Vím, že život není o kdyby, ale kdyby zmizela při prvním zjištění nepravostí okolo sebe, mohla porodit a vychovávat dítě sama třeba za těžkých podmínek, ale daleko od všeho toho, co jí ze života udělalo peklo. Kdyby tato kniha varovala jen jednu další ženu před tím, co všechno se dá potkat, tak splnila svůj účel.

08.03.2019 3 z 5

34 dní 34 dní Anita Waller

Přestože jsou v knize nějaké nedostatky, občas trochu přehnané, ale pro mě super čtení. Když se od knížky nemohu utrhnout a čtu a čtu a čtu.... tak je prostě dobrá. Od toho ty knihy máme, že nás pohltí a nepustí, dokud nejsme na poslední stránce.

18.02.2019 4 z 5

Peří v průvanu Peří v průvanu Jarmila Pospíšilová

Jeden nevšední víkend z pohledu několika postav, přečteno za jeden všední víkend. Ale četlo se dobře, pravdivě nebo lépe řečeno uvěřitelně popsány osudy několika různorodých účastníků jednoho společného víkendu. Nekomplikované odpočinkové čtení, které občas všichni potřebujeme, doporučuji.

28.01.2019 4 z 5

Bílá tma Bílá tma Zdenka Hamerová

Nenáročná detektivka, která se moc dobře čte. Žádné velké hrůzy, žádné složité kombinace - prostě jen fajn čtení pro normálního čtenáře. Pro specialisty na detektivní žánr je to asi málo, ale mně se to líbilo, kromě vyšetřování detektivního se tady žije i normální život.

29.10.2018 4 z 5

Zastřelte toho chromého koně Zastřelte toho chromého koně Václav Gruber

Realistické, moc dobře popsané z medicínského hlediska, bohužel o tom něco vím. Nejlepší, co jsem zatím od pana Grubera přečetla - nevím, jestli se mám dát do "pokračování" knihy.

18.10.2018 5 z 5

Ledové střepy Ledové střepy Lenka Chalupová

Velice zdařilý dramatický příběh, který je věrně převyprávěn hlavním hrdinou do pera spisovatelky, která hraje v příběhu malou roli, ale vše co se stalo, se jí vlastně velmi dotýká. Zajímavý námět, dobře podaný, takže opět velice dobře čtivá kniha české spisovatelky. Kde mám brát čas na knížky, když jich poslední dobou tolik vychází na velice slušné úrovni???

16.07.2018

Někdo cizí v domě Někdo cizí v domě Shari Lapena

Čtivé, málo postav, za což jsem byla ráda, nejsem náročná na detektivky (nemám ráda příliš postav a příliš zápletek), proto hodnotím kladně. Nechci rozebírat a opakovat mnohými přede mnou napsané, ale obě knížky od této autorky mi přijdou velmi vhodné na dovolenou.

09.06.2018 4 z 5

Osm Osm Radka Třeštíková

Čtivé, zajímavé, ale autorka má vzácný talent mít hlavní postavy nesympatické, zvláštní povahy, zřejmě takoví mladí dnes jsou ??? Přečetla jsem to s chutí, ale nemám ten správný pocit nadšení.

27.07.2017 4 z 5

Manžel nikdy nespí Manžel nikdy nespí Alena Jakoubková

Červená knihovna 21.století, ale na léto k odpočinkovému čtení bezvadné. Bohužel tolik náhod a nezištných pomocníků nebohé dívky dnes opravdu nikde nenajdeme.

27.07.2017 3 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Poslední dobou hodnotím knížky ne podle hloubky myšlenek a komplexní kvality, ale podle toho, jestli mě dokáže zaujmout tak, že ji přečtu na jeden či dva "zátahy" a pobaví (zasmála jsem se i nahlas v metru) a potěší. A to se mi přesně u tohoto titulu stalo. Miluji srazy bývalé třídy či bývalých kolegů z práce, protože osudy lidí jsou tak nevyzpytatelné, že mě to moc baví se všemi si prožívat jejich neuvěřitelnosti - osud není ani spravedlivý, ani milosrdný - musíme se snažit s ním nějak vyjít !!!

04.05.2017 4 z 5

Šokující aféra Šokující aféra Adriana Macháčová

Určitě to není na nobelovu cenu za literaturu, ale knížka mě chytla tak, že jsem jí četla s chutí, nedočkavostí a když jsem se dostala do půlky, tak už jsem jí musela dorazit na jeden zátah. Doporučuji k přečtení všem, kdo, mají rádi československou literaturu o našich lidech, našich povahách, našich problémech.

31.01.2017 4 z 5

Nebýt sám Nebýt sám Magda Váňová

Nevím proč, ale knížky od Magdy Váňové se mi čtou báječně. Přestože vždy jsou postavy až dost a někdy nečekaně propletené , není to čtení komplikované a složité, čte se to samo, ráda si u těchto knížek odpočinu. Kniha nedopadla tak, jak bych si přála, ale tak to mám i v životě, tak to prostě je.

10.01.2017 5 z 5

Běž, kam tě srdce povede Běž, kam tě srdce povede Susanna Tamaro

Krásná, dojemná, pravda života do hloubky popsaná v útlé knížce, která zaujme v mé knihovně čestné místo. Určitě se k ní vrátím.

31.07.2016 5 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Očima hodnotím knihu jako jednu z nejkrásnějších, fejetony tak za 3.

14.04.2016 3 z 5

Co to bude? Co to bude? Táňa Keleová-Vasilková

Spisovatelka nepřekvapila ani nezklamala a napsala nám další příběh o osudech jedné šikovné ženy, která má ve svém žití střídavě smůlu a ošklivé zážitky a pak zase trochu toho potřebného štěstí a závěr dobře dopadne. Takže kéž by to tak bylo i v samotném životě.

25.11.2015 4 z 5

Orlík - děsivý hřbitov aneb 122 otázek pro vraha Orlík - děsivý hřbitov aneb 122 otázek pro vraha Vratislav Horák

Knížka se mě dotýká, znala jsem některé "hlavní postavy" z tohoto mrazivého příběhu, dobře zpracováno, hodnotím velice kladně. V tomto případě, vzhledem k tomu, že jde o pravdivé události bych si přála, aby raději nebylo o čem psát. Moc mrtvých.

25.11.2014 5 z 5

Odvážní a čekatelé Odvážní a čekatelé Jitka Prokšová

Kníhu jsem přečetla za jeden den a už to svědčí o tom, že je výborná, když mi nedovolila přestat. Zajímavě propletené příběhy (osudy všední i nevšední) lidí jedné katedry. Nejvíc mě zaujalo rozčlenění vyprávění - vsuvkami čtyř snů a vůbec gradace osudu hlavní hrdinky, která člověka nutí dočíst co nejrychleji, aby věděl co bude dál. Bezvadně popsané charaktery jednotlivých postav, s kterými soucítíme, chápeme je nebo i musíme nenávidět - (doc.Madnarovský), jsou to přesně takoví lidé jako žijí všude kolem nás. Není zde vše optimistické, protože ani život takový není, ale je tady naděje a ta je moc důležitá.
Dodnes u mě vedla od Jitky Prokšové kniha Zbytky iluzí, kterou jsem si prostě zamilovala, ale dnes už si nejsem jistá, jestli Odvážní a čekatelé ....... Obě u mě mají 5 hvězdiček !
Mám ráda české autory, "české" příběhy, "české" povahy, "české" problémy, jsem ve výběru četby tak trochu patriot a jsem ráda, že v poslední době mám stále co kvalitního českého číst.

22.08.2014 5 z 5

Malý lord Malý lord Frances Hodgson Burnett

Knížka, kterou jsem v době svého dětství četla vždy,když jsem zažila něco nepěkného, tak jsem se chtěla vždy znovu a znovu ujistit, že dobro zvítězí nad zlem. Četla jsem ji opravdu mnohokrát a vždycky mi pomohla, jak je zde již uvedeno, že je to kýčovité a přehnané, tak v tomto případě to tak má být. Díky za to.

28.06.2013 5 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Knížku jsem přečetla protože je to "nej" kniha roku 2012. Opravdu nechápu proč. Ať si každý čte, co se mu líbí, to je opravdu
v pořádku, ale jak tento primitivní příběh mohl dostat nejvíce hlasů ? Doufám, že čtenáři kvalitní literatury se zřejmě neúčastní těchto hlasování jako je Kniha roku, protože i když je to výtvor, který si najde své čtenáře, tak literární hodnota tam prostě není.
A to, že tato knížka předstihla např. Žítkovské bohyně (a jiné a jiné knížky) je pro mě velice překvapivé zjištění. Trošku mi to připomíná červenou knihovnu našich babiček (ona bohatá on chudý nebo obráceně, ale šíleně se milovali - stále vše stejné) v podání přijatelné pro dnešní dobu.

11.04.2013 1 z 5

Romance na tři doby Romance na tři doby Milena Holcová

Dobře napsaný příběh padesátnice, která se zamilovala do "chlapa" o generaci mladšího a samozřejmě to s sebou přináší předvídatelné i nepředvídatelné situace. Většinou tyto příběhy končí podobně, doporučuji jako dovolenkové či odpočinkové čtení.

14.09.2012 4 z 5