1alena1 komentáře u knih
Po dvou skvělých zážitcích s Innou Rottovou jsem právě zažila první trochu zklamání, čtení poutavé, ale..... už mi tam něco trochu rušilo od reality. Nemůže být každá kniha na 100%, i takto dobré.
Tato kniha byla druhá od uvedené autorky, kterou jsem si přečetla a ani ona mě nezklamala opět výborným vypravěčským uměním, kdy čtenáře upoutá, že zapomene na svět kolem sebe a nepřestane, dokud nedočte. Bojím se jenom, že toto tempo a zajímavost příběhů musí skončit - zkusím autorku testovat i nadále. Držím si palce.
Pohodové, vtipné, čtení této knížky navodí dobrou náladu a klídek. Úžasné čtení s sebou na dovolenou pro ženy středního věku.
Miluji knihy z lékařského prostředí, kde téměř vždy u tohoto povolání se velmi pevně prolínají profesní a soukromé problémy. Tato kniha je ukázková, že povolání lékaře je poslání a ať se chce nebo nechce hodně ovlivňuje život soukromný, doporučuji.
Naprosto se ztotožňuji s hodnocením Lidky - přesně a výstižně popsané moje pocity přičtení tohoto románu ze života.
Kniha se mi moc líbila, stále nechápu, co si všechno normální inteligentní ženy nechají líbit od svých manželů "tyranů", ale snad je to tím, že to se dá zřejmě pochopit až v momentě, když se něco podobného prožije. Nemohla jsem tuto knížku číst jako jiné třeba řadu hodin v kuse, ale po menších částech, protože to není smyšlený příběh, ale popisování skutečnosti a to člověka více zasáhne. Knížku vřele doporučuji lidem, kteří denně složitě řeší malichernosti, aby si uvědomili, že opravdový problém je někde jinde. Autorce přeju hodně štěstí.
Knížka stojí za přečtení, ukazuje se zde staré známé, že odchodem manžela začnou ženě s dítětem krušné časy, což si ti chlapi málokdy umí představit a pochopit.
Co člověk, to názor při srovnávání knihy a filmu. Ale asi je u tohoto dílka důležité, jestli byla dříve kniha a potom film nebo naopak. Já viděla dříve film, který se mi líbil a dojal mě tak, že jsem již po něm nemohla jít na kávu do přilehlé kavárny, jak míváme zvykem, protože by mě tam tak ubulenou asi nechtěli. Proto říkám film má u mě plný počet hvězdiček a stejně tak kniha.
Četla jsem to v době, kdy to autoři na pokračování psali (střídali se) a vycházelo to v nějakém periodiku. Nepochopila jsem význam takového psaní a výsledek mě nijak neoslovil. Nemá to duši ani jednoho autora. Ale to je jen můj názor.
Poslední kniha mé oblíbené spisovatelky se mi líbila, ale ze všech knih, které jsem dosud od Táni Keleové-Vasilkové četla by obsadila poslední místo. Příběh dobrý, konec dobře napsaný, pouze střední pasáž by měla být zeštíhlena.
Při čtení knih Simony Monyové musí napadnout každého, kdo už má trochu "odžito", že si situace nevymýšlí, ale že se musely stát. Ať už jí samé nebo v jejím blízkém okolí. Je to lidské, pravdivé a ty někdy zvláštní povahy mužů (i žen) mezi námi opravdu jsou. Jen se trochu rozhlédnout. Příjemné čtení, od kterého jen těžko odejít.
Úžasná knížka, ve které se vidí vysoké procento dnešních žen, skoro každá se tam alespoň v nečem našla. Dobře se čte, ale nutno připomenout, že byla i vynikajícím způsobem zfilmována a hlavní představitelka báječným hereckým umem v některých detailech přivedla tento příběh k dokonalosti. Jak knihu tak film nutno doporučit širokému spektru kulturních nadšenců.
Krásná kniha a velmi krásný film, podle ní zpracovaný. Ve filmu je použita jednoduchá a srozumitelná angličtina, doporučuji přečíst knihu a shlédnout film.
Úžasné počtení pro ženy, poučné - velmi poučné pro dnešní ženy středního věku. Vřele doporučuji všem osobám něžného pohlaví nad 40 let (samozřejmě i mladším).
Báječné čtení !! Byla to první kniha, kterou jsem četla od této autorky, která mě tak zaujala, že jsem se okamžitě pustila do dalších a rozšířila jsem si tak okruh oblíbených současných autorek, které píší o současných ženách - o současných problémech, které máme denně kolem sebe - někdy i doma.
Zajímavá, originální miniknížka, která upoutá i esteticky i pěknou a bohatou češtinou. Příjemné překvapení.
Bohužel nemohu sdílet nadšení mnoha komentářů přede mnou, kniha mě nenadchla, ale určitě si své čtenáře najde.
Kniha je takový cestovní deník spisovatelky- důchodkyně, která si chce ještě užívat života, což je v pořádku, ale ................................ snad zaujme vrstevnice autorky s podobnými zájmy.
Kniha není špatná, četla jsem jí na střídačku s vnukem, ale úplně mě vyděsilo množství chyb v textu. Příběh zajímavý, čtivý, ale jak může nakladatelství pustit do tisku tolik chyb, to mě tak zklamalo. Je strašně špatné, když dětský čtenář narazí na tolik - překlepů - nebo jak to nazvat, tak co si dítě školou povinné pomyslí ? Že je zbytečné se věnovat češtině?
Prosím o zvýšenou pozornost tomuto !!! (nemám na mysli úmyslné chyby v textech přepisu z mobilu)