1alena1 1alena1 komentáře u knih

Dívka s labutí Dívka s labutí Sabina Zelená

Čtivá kniha na dovolenou, žádné "velké myšlenky", ale neotřelé téma a čtenář se těší, jak se vše vyvine, takže čte a čte a.......
Asi spíš pro ženy, ale nakonec možná proč ne i pro muže.

29.11.2022 4 z 5

Z vln, které zkameněly Z vln, které zkameněly Bohuslav Reynek

Milá malá knížka, která potěší oko i ducha. Mám všechna dílka celé rodiny moc ráda, hezky uspořádáno.

25.05.2021 5 z 5

Slib Slib Táňa Keleová-Vasilková

Červená knihovna, předvídatelný příběh, ale nelze knize upřít čtivost.

09.01.2021 3 z 5

Síla naděje Síla naděje Barbora Walterová Benešová

Strašně těžce se mi čtou knihy, kde jsou děti vystaveny nelehkému dětství, za které nemohou. Mějme oči otevřené a dívejme se okolo sebe, mnoha nepravostem se dá předejít nebo alespoň v raném stádiu napravit. Všichni by měli mít podobnou startovní čáru, děti jsou nejvíc. Hezky popsáno.

22.10.2020 5 z 5

Sběratel motýlů Sběratel motýlů Dot Hutchison

Souhlasím s tím, že námět je originální, ale dost nereálný. Ale čte se to výborně a co nejdřív se pustím do další knihy (už je připravená na stolku) od této spisovatelky. Doporučuji k přečtení.

16.06.2020 4 z 5

Dotek vraha Dotek vraha Jitka Ludvíková

Velice čtivé, moc mě to bavilo, ale trochu mě zklamal konec viz jeden z komentářů níže.

07.10.2019 4 z 5

Intimně po mailu Intimně po mailu Daniela Procházková

Na to, že jsem knížku koupila ve výprodeji za směšnou cenu, tak zase úplně špatná nebyla. Takový je někdy život, ale většinou to ve skutečnosti končí hůř. Bezva na dovolenku, do busu apod.

13.06.2019 3 z 5

Doživotí: Autentické výpovědi doživotních vězňů Doživotí: Autentické výpovědi doživotních vězňů Luboš Xaver Veselý

Nemůžu hodnotit kvalitu slova, když jsou to rozhovory, ale velice si cením toho nápadu a děkuji za takovou knížku. Známe tyto případy většinou jen z bulváru, jeden z příběhů se mě (sice vzdáleně, ale...)osobně dotýká a strašně by mě zajímalo, jak to doopravdy bylo. Bohužel naší justici věřím jen málo a bojím se, že justiční omyl může potkat opravdu skoro každého, tak držím palce všem čtenářům, ať je nic špatného nepotká a autorovi díky.

20.09.2017 4 z 5

Vrakoviště lásky Vrakoviště lásky Eva Brabcová

Velice čtivá, zajímavá knížka, ke které jsem se dostala omylem a byla jsem velmi příjemně překvapena. Díky této knize se podívám na další tituly této spisovatelky.

14.09.2017 5 z 5

Ten, kdo tě miloval Ten, kdo tě miloval Marie Poledňáková

Překvapil mě úplně jiný žánr, než jaký by člověk od Marie Poledňákové čekal, ale knížku jsem přečetla s chutí, bavila mě, myslím, že se to tak i mohlo přihodit. Bohužel.

10.01.2017 4 z 5

Dřív než půjdu spát Dřív než půjdu spát S. J. Watson

Zajímavé a napínavé čtení, výborné na dovolenou. Dobré téma, film bych ráda zhlédla, kniha se ke zfilmování přímo nabízí. Doporučuji k přečtení.

05.09.2016 4 z 5

Herečka Herečka Magda Váňová

Velice poutavé čtení, často předvídatelné situace, ale kdo už má hodně prožito, tak už umí trochu předvídat. Knihu na prázdniny doporučuji, je nám to blízké prostředím a vztahy, jaké známe ze svého okolí. České povahy a české problémy se nám čtou a řeší dobře, protože se dokážeme s nimi ztotožnit.

07.06.2016 4 z 5

Příchozí Příchozí Tereza Günterová

Zajímavé příběhy několika uprchlíků, kniha vznikla za pomoci Poradny pro uprchlíky a Centra pro otázky migrace. Nutno podotknout, že vyšla v roce 2005, takže to není čtení o úplně nových problémech, které nyní trápí snad všechny normální lidi v Evropě. Ale vzhledem k tomu, že je to v dnešních dnech hodně aktuální téma, tak jsem si to přečetla s chutí. Zajímavé je v této miniknížce psaní o přistěhovalcích, kteří jsou i vzdělanejší a pracovitější než mnozí Češi kolem nás a přes všechno se dostali díky rasismu a xenofobii do velkých problémů. Je to složité. Dostala jsem se ke knížce zcela náhodou, ale díky tomu, co se hrne na Evropu, mě to zaujalo.

15.02.2016 4 z 5

O dcerách a milenkách O dcerách a milenkách Hana Lasicová

Knížka se mi místy moc líbila, ale místy mě nudila, takové nahoru dolů, závěr pro mě překvapivý - nečekaný. Nerada bych mladé spisovatelce ublížila, myslím, že je šikovná a určitě si od ní ještě něco přečtu.

29.01.2016 3 z 5

Kiosek na pláži Kiosek na pláži Felix Boom (p)

Velice zajímavý osud hlavního hrdiny. Prolíná se zde příběh, který až připomíná červenou knihovnu s popisem tvrdé reality totalitního režimu u nás. Nejsem už úplně nejmladší, takže si dobu velice dobře pamatuji a jde mi mráz po zádech, když si na to vzpomenu, co se každému mohlo přihodit, když byl v nesprávnou dobu na nesprávném místě a nebo když se někomu zcela náhodně znelíbil. Hrůzné je, že spousta hajzlů, která škodila a strašně lidem ublížila, si užívá vesele dál a bylo jim to umožněno. Prostě to ještě nějakou dobu bude trvat, než se křivdy spraví. Knížka opravdu stojí za přečtení a za popřemýšlení .

29.10.2015 5 z 5

Kočka na lovu Kočka na lovu Alexander Stainforth (p)

Knížka dobrá pro jízdu busem, při čekání v čekárnách doktorů a podobném ukrácení dlouhé chvíle. Tenká a nenáročná, lze uložit do kabelky.

31.08.2015 3 z 5

Osudová setkání - 28 povídek vycházejících ze skutečných událostí Osudová setkání - 28 povídek vycházejících ze skutečných událostí kolektiv autorů

Čtení vhodné při čekání u lékaře nebo do autobusu či vlaku. Krátké příběhy, které máme kolem sebe tak ukrátí "čekací" čas.

17.07.2015 3 z 5

Nevěrná a jiné příběhy Nevěrná a jiné příběhy Kamila Holásková

Jsem ráda, že jsem čistě náhodou tuto knížku přečetla. Jak jsem již v mnoha komentářích uvedla, mám ráda české příběhy českých lidiček s obyčejnými českými problémy a tyto krátké prózy se mi moc líbily. Život je složitý a je zajímavé, jak se kdo k životním problémům postaví. Vždy jednání postav, které se dostanou do mimořádné situace, v duchu "pitvám" a přemýšlím, jestli bych se zachovala podobně. Moje zkušenost je, že dokud člověk problém nemá, tak ví přesně, jak co udělat, ale situace se často vyvíjí úplně nepředvídatelně. Doporučuji k přečtení - výborné do vlaku apod.

09.06.2015 5 z 5

Miluj mě, nebo střelím Miluj mě, nebo střelím Václav Gruber

Knížka se mi četla celkem dobře, ale žádný zázrak to není. "Vsuvky" v textu mi přišly často zbytečné a rozvleklé, nic nového neříkající, měla jsem momenty, kdy jsem je i vynechávala, abych se dostala dál.

26.06.2014 3 z 5

Lék na smutek Lék na smutek Táňa Keleová-Vasilková

Dobře se čte, kéž by každý "podělaný" životní prožitek měl alespoň takto dobrý konec. Příběh, který někdo může nazvat červenou knihovnou, se mohl stát - je toho kolem nás tolik !!!

05.05.2014 4 z 5