1alena1 1alena1 komentáře u knih

Šťastná Šťastná Eva Toulová

Z knížky jsem velmi rozpačitá. Téma dobré, jsou tam velice zajímavé myšlenky, dobře zvládnutá psychologie jednotlivých hrdinů, ale knížka jako celek je nějak zvláštní a nemám z ní moc dobrý pocit.

30.04.2014 3 z 5

Tos přehnal, miláčku Tos přehnal, miláčku * antologie

Soubory povídek mám ráda, když někde nedobrovolně čekám ( např. u lékaře) nebo do autobusu či do další dopravy - tyto mě nijak zvlášť neoslnily, ale svůj účel vyplnit jinak nevyužitelný čas splnily.

20.03.2014 3 z 5

Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! Zlobí vaše dítě? - Buďte rádi, že nemáte mě! Olga Krumlovská

Knížku jsem zatím nedočetla, protože mě úplně do běla vytočilo, kolik šílených hrubek se v textu vyskytuje. Kdo za to odpovídá? Mrzí mě, že jsem za toto vydala peníze, úplně to zničí obsah.

13.02.2014

Na ocet: Deník slečny Daniely Na ocet: Deník slečny Daniely Jiří Růžička

Vtipně napsaný "deník" dnešní pětatřicetileté slečny, kterých je kolem nás spousta. Když v této útlé knížečce nehledáte žádné duchaplnosti k přemýšlení, ale vezmete si ji na cestu autobusem nebo sezení před dveřmi lékaře, tak vás báječně pobaví a zpříjemní chvíle čekání. Nemá cenu dílko nějak podrobně rozebírat, zkuste si zkrátit někdy čas tím, že si ji přečtete.

30.01.2014 4 z 5

Všechno je sázka - Scénické rozhovory Všechno je sázka - Scénické rozhovory David Hrbek

Ráda se účastním Scénických rozhovorů ve Švandově divadle. Nemyslím si, že by pan Hrbek byl nějak úžasný moderátor (ať mi to odpustí), ale večery jím vedené jsou pohodové, milé, příjemné s báječným výběrem hostů a proto jako poděkování za tyto pěkné večery jsem si koupila knihu Všechno je sázka. Nezklamala, je stejně milá jako večery ve Studiu.

16.12.2013 5 z 5

Útěk z afrického pekla Útěk z afrického pekla Barbora Koudelková

Kniha je velice čtivá,ale příběh pro mě nepochopitelný. Sice už nejsem úplně mladá, ale ani ve věku hrdinky bych nemohla věřit evidentně nespolehlivým lidem, ktěří se točí kolem. A kdybych uvěřila, tak jednou, ale po tolika zkušenostech stále čekat na zázrak? Snad se časem dostanu k pokračování. Kéž by to alespoň někomu pomohlo jako poučení nebo varování.

30.09.2013 4 z 5

Poprvé a pak pořád znovu Poprvé a pak pořád znovu Lisa Moos

Knížka je dobře čtivá, nejsem žádná puritánka, ale nechápu, jak někdo může žít tímto způsobem. Věřím, že se člověk dostane do situace, ze které se jen těžko vybředá, ale hlavní hrdinka byla často v situacích, že se mohla dát na jinou a lepší cestu, už kvůli dítěti. Nechápu ji a proto ani nelituji, protože život je o kompromisu a toleranci a když někdo nerespektuje druhé (ani vlastní dítě) a jde si jen za svým, tak je to sobecký člověk, který si politování nezaslouží. Prostě si to takto vybrala, protože se nechtěla nikdy a ničemu podřídit. Myslím, že ani neumí být šťastná.

12.09.2013 4 z 5

Korálky v pupíku Korálky v pupíku Hana Poltikovičová

Velmi zajímavá, zvláštní a poučná kniha. Ještě si jí musím nechat dopřemýšlet v sobě.

28.08.2013 4 z 5

Silikonové blues Silikonové blues Kathy Lette

Po přečtení knihy Jak zabít manžela od téže autorky jsem sáhla po této knize, která mě zklamala. Podobné vtipy, třeba i vtipné, ale celkově jsem se musela nutit, abych knihu dočetla.

23.08.2013 3 z 5

Dračice a mazánek Dračice a mazánek Torey L. Hayden (p)

Je to moje třetí kniha od této autorky a hluboce před ní smekám. Vybrala si práci, která není zaměstnání, ale poslání. Úžasné příběhy, při kterých si člověk začne vážit svého života a vůbec toho, jak se máme. Děkuji autorce nejen za to, že svou prací pomohla mnoha lidem, ale že se o to dokázala podělit s námi, čtenáři.

28.06.2013 5 z 5

Ať myši nepláčou Ať myši nepláčou Magda Váňová

Knížka je čtivá a nesouhlasím s komentářem, že zápletky jsou nepravděpodobné. Bohužel dnes je život tak složitý a kvůli penězům (většinou kvůli penězům) se dějí věci, o kterých se jiným ani nezdá a často se lidi chovají nenormálně, nemorálně, nepředvídavě - jen aby si splnili nějaké cíle nebo získali prachy, které se "poctivou" prací dají sehnat jen těžko. Zažila jsem, bohužel, tolik příběhů založených na lži a s úmyslem ublížit, že už si hodně vybírám své nejbližší okolí. Doba není jednoduchá pro mladé lidi, toužící užít si všeho krásného, co svoboda nabízí, ale když na to není...

05.06.2013 4 z 5

Poslední příběhy Poslední příběhy Olga Tokarczuk

Na knihu jsem se těšila, ale bohužel vůbec nesplnila má očekávání. Působila na mě velmi depresivně a dočetla jsem ji pouze z toho důvodu, že jsem byla na cestě a nic jiného jsem s sebou neměla. Velké zklamání.

09.05.2013 2 z 5

Vzájemné prolínání Vzájemné prolínání Renata Šindelářová

Bohužel trochu nudné vyprávění den po dni jak probíhají v nemocnici, žádné zajímavé změny, žádný zajímavý pacient, bohužel mě kniha ničím nenadchla.

21.07.2012 3 z 5

Šikovná tchyně a smečka rozhněvaných žen Šikovná tchyně a smečka rozhněvaných žen Inna Rottová - Mirovská

Opět poutavá, zajímavá, vypravěčsky zdatná Inna mě přikovala do křesla a donutila mít studenou večeři, protože dočíst se to musí. Doporučuji, výborné dovolenkové čtení.

17.07.2012

Případy šikovné tchyně Případy šikovné tchyně Inna Rottová - Mirovská

Bylo to moje první setkání s Innou Rottovou a knížka nenáročná, ale úžasně čtivá způsobila, že jsem si pořídila hned několik titulů této pohotové, obratné vypravěčky příběhů. Děkuji a doporučuji, na léto ideální dovolenkové odreagování.

17.07.2012 4 z 5

Lenosti... buď pozdravena! Lenosti... buď pozdravena! Corinne Maier

Knížku jsem si vzala s sebou na dobu cestování dopravním prostředkem, abych využila volný čas a musím konstatovat, že jsem ji přečetla jen proto, že nebylo jiné, lepší zábavy, prostě mě to nechytlo. Mám raději příběh o něčem.

17.07.2012 3 z 5

Lásku zlatem nevyvážíš Lásku zlatem nevyvážíš Věra Řeháčková

Příběh harlequinského typu, ale proč ne, může se stát. Člověk si oddechne, ale velký přínos z toho nekouká - spíše tak prázdninové čtení.

17.07.2012 4 z 5

Cesty z rodinného kruhu Cesty z rodinného kruhu Věra Řeháčková

Velmi zajímavé čtení, kde člověk (vnímám to tak já jako matka) pochopí, že i přes veškerou snahu vychovat děti dle nejlepšího vědomí a svědomí, se nemusí podařit a ani nemusíte udělat žádnou výraznou chybu ve výchově. Stačí nezaviněný rozpad rodiny nebo nemoci a život vám to tak fatálně změní, zamíchá a vybruslit ze všecho bývá nad lidské síly jedné ženské. Po přečtení takového přéběhu je člověk rád, že ač máme problémy všichni, ještě nejsou ty naše tak osudové.

11.07.2012 4 z 5

Když se žena naštve Když se žena naštve Irena Fuchsová

Určitě by si tuto knihu měla přečíst každá žena ve středním věku, v každé povídce si najde něco ze svého okolí, života a možná se poučí, jak lze ledaco vyřešit. Moc bezva počteníčko.

06.06.2012 5 z 5

Nejbližší Nejbližší Kateřina Janouchová

Velice obdivuji ženy, které vydrží žít s alkoholikem nebo jakkoli závislém partnerem. Já mám problém i toto číst. Doporučuji.

21.09.2011 4 z 5