1alena1 komentáře u knih
Jsem trochu zděšena, jestli se toto opravdu děje. Je strašně smutné, že tolik dětí skončí v "děcáku", ale doufala jsem, že toto se nemůže stát.
Velmi poučné pro všechny ženy, které jedou poprvé do lázní. Dle vyprávění návštěvnic lázní to tak opravdu chodí, tak POZOR!!
Kniha se mi líbila velmi, protože čtu ráda o dnešních normálních lidech, které nemají všechno tak, jak by chtěli a jak by si představovali. Život není jednoduchý a všude je něco, jen jak se s tím vypořádat se ctí a nejlépe pro všechny strany.
Velmi jsem se na tuto knihu těšila po přečtení Žen mezi dvěma světy, ale trošku mě to zklamalo. Je to nahlédnutí do světa lékařského prostředí, podobné osudy žen lékařek, stěžování si na to, že muži je neberou tak, jak by měli. Ale to je, bohužel, u nás ve všech profesích. Při vší úctě ke všem lékařkám, čekala jsem trošku víc a kniha Ženy mezi dvěma světy je o poznání zajímavější,asi protože stav našeho zdravotnictví je nám známější, než život v emigraci.
Přiznám se, že při mém názoru na autorku coby političku, jsem od knihy povídek nic nečekala, ale byla jsem mile překvapena, stojí za přečtení.
Úsměvné, oddychové čtení začínající autorky s absencí nějakých hlubších myšlenek. Ale proč ne, beru to jako dobrou knihu do autobusu, aby mi lépe utekl prázdný čas dojíždění do práce a z práce a pak to splní svůj účel na 100%.
Útlá knížka, která mě uchvátila nádherným jazykem. je vidět, že autorka píše i poezii, její čeština je malebná a specifická, jazyk jsem obdivovala už v knize Vteřinová noc. Stojí za přečtení.
Velmi doporučuji k přečtení všem, kteří si myslí, jak je všude v "západních státech" úžasně. Všechny hrdinky příběhů žily delší dobu v tom úžasném západním světě, a přestože byly vzdělané, přestože tam i dostudovávaly a založily rodiny, popisují pravdivě, jak ne všechno tak, jak si leckdo myslí. Jsou zde perfektně popsány mentality různých národů, které jsou často tak odlišné od naší, že se tam velice těžko žije. Všechny se po revoluci vrátily rády domů, do Čech. Opravdu velmi zajímavé čtení.
Knížka, od které se neutrhnete, kterou jsem začala číst odpoledne a skončila k ránu.
Byla jsem na besedě s Olgou Vilímkovou o této knize, úžasná žena se schopností perfektně vykreslit život v malé vesničce, kde působila jako učitelka indiánských dětí. Velmi zajímavé, poutavé. Normální průměrný Čech si vůbec nedovede představit, jak se v takových podmínkách dá žít. Děkujeme za poučení a doporučuji k přečtení.
Tato kniha nás přibližuje k problémům, které jsme před revolucí 89 neznali, ale bohužel nejsou ojedinělé. Poutavé čtení o pravdivých situacích, které v podnikání nastávají a které s sebou život dnešní doby přináší. Doporučuji.
Knížku jsem přečetla, nehýkala jsem nadšením, ale dobré. Film byl dle ní udělán výtečně a dokonce jsem i ve Švandově divadle viděla divadelní podobu tohoto dílka a dobré. Dle mého soudu : 1. film, 2.divadlo a až na 3.místě kniha.
Nádherná kniha napsaná úžasnou a zvláštní češtinou, kniha mě velice zaujala a vřele doporučuji.