Alex.rrr Alex.rrr komentáře u knih

Záhada zlaté rakve Záhada zlaté rakve Jurij Jakovlevič Perepjolkin

Pokud někoho baví historie, resp. konkrétně Egypt, tak pro laika i už pokročilejšího čtenáře, je to správná volba. Laikovi ukáže, jakým způsobem pracují egyptologové na hypotézách a jak pracují s jednotlivými nálezy. Pro zběhlejšího čtenáře je detailní výklad jednotlivých fragmentů skvělým obohacením.

28.12.2017 4 z 5

Tajemství abatyše z Assisi Tajemství abatyše z Assisi Vlastimil Vondruška

Další z pohodových dílů. Určitě je zajímavé oživení, že se vše neodehrává na nějakém dvorci nebo hradě. Knížka se čte sama a za jedno odpoledne není co dělat. Trochu mě zklamalo hodně rychlé a takové useklé zakončení.

16.11.2017 4 z 5

Doktor Proktor a prdicí prášek Doktor Proktor a prdicí prášek Jo Nesbø

Kniha je hodně silné slovo. Má hodně ilustrací, tak je to čtení tak na tři hodinky... I když je kniha psaná poutavě a stránky ubíhají, příběh jako takový mě moc nechytl. Humor i scénky jsou více než absurdní a toto mi moc vtipné nepřišlo. Neurazí, ale v knihovně bych ji nechtěla..

01.11.2017 3 z 5

Smrt ve Vratislavi Smrt ve Vratislavi Vlastimil Vondruška

Další skvělý díl. Pěkný tajemný případ, jen mě malinko zklamalo rychlé zakončení. Trochu bych ho rozvedla, na mě moc useklé.

05.10.2017 4 z 5

Znamení Jidáš Znamení Jidáš Vlastimil Vondruška

Další z dílů autorovy povedené série. Pěkné čtení, ale na mě tento díl byl málo akční. Vše se tak nějak vyřešilo skoro samo a nebylo tam takové to správné vyšetřovatelské zapálení. I tak ale stálo za to přečíst. Už se těším na další díl.

27.09.2017 3 z 5

Nitranská brána smrti Nitranská brána smrti Vlastimil Vondruška

Další pohodová kniha ze série. Pan Vondruška nezklame, i když mě osobně se tato kniha četla trochu hůř. Jestli je to tím, že se mi dělal špatně přehled ve všech prelátech a představených? Možná ano. Ale i tak to bylo dobré čtení s napětím a dobrým koncem.

15.09.2017 4 z 5

Smrt na Karlštejně Smrt na Karlštejně Jan Bauer

Kniha se četla moc dobře. Historické detektivky mám ráda, proto jsem chtěla po Vondruškovi vyzkoušet něco jiného. Příběh je čtivý a zábavný, ale na můj vkus hodně až zbytečných vulgarismů. Zde by opravdu platilo, že méně je někdy více. Za toto dávám hvězdičku dolů.

18.08.2017 4 z 5

Grey Grey E. L. James (p)

Jediné a velké plus je čtivost knížky, stránky doslova nestačíte převracet...Ale to je asi tak vše. Nápad se stejným příběhem z pohledu druhé osoby je zajímavý, ale jinak je to slátanina. Hlavně když hlavní drsňák je vlastně měkota...

17.07.2017 2 z 5

Levhart Levhart Jo Nesbø

Další z pěkných příběhů svérázného detektiva. Případ se mi velice líbil, napínavé, čtivé. Osobní život HH zůstává pořád tak trochu divoký, ale uvidíme co přinesou další díly.

04.07.2017 4 z 5

Dobronínské morytáty Dobronínské morytáty Vlastimil Vondruška

Tento příběh se velice povedl. Od začátku napínavý děj a nebylo relativně hned jasné, kdo za případem stojí. Velmi pěkně se četlo. Zajímavé rozuzlení.

28.04.2017 5 z 5

Syren Syren Angie Sage

Další díl humoristického příběhu o Septimusovi. Musím říct, že mě zatím všechny díly baví. Krásně ubíhající čtení, které není náročné. Perfekto.

02.03.2017 4 z 5

Výprava za hrdinstvím Výprava za hrdinstvím Angie Sage

Tento díl mi přišel zatím ze všech nejméně záživný, i když začetla jsem se celkem snadno a musím uznat, že nápaditost je zde bezmezná. Další díl plynule navazuje, tak snad se příběh zase rozjede.

12.02.2017 4 z 5