Alex.rrr komentáře u knih
Pokud někoho baví historie, resp. konkrétně Egypt, tak pro laika i už pokročilejšího čtenáře, je to správná volba. Laikovi ukáže, jakým způsobem pracují egyptologové na hypotézách a jak pracují s jednotlivými nálezy. Pro zběhlejšího čtenáře je detailní výklad jednotlivých fragmentů skvělým obohacením.
Další z pohodových dílů. Určitě je zajímavé oživení, že se vše neodehrává na nějakém dvorci nebo hradě. Knížka se čte sama a za jedno odpoledne není co dělat. Trochu mě zklamalo hodně rychlé a takové useklé zakončení.
Kniha je hodně silné slovo. Má hodně ilustrací, tak je to čtení tak na tři hodinky... I když je kniha psaná poutavě a stránky ubíhají, příběh jako takový mě moc nechytl. Humor i scénky jsou více než absurdní a toto mi moc vtipné nepřišlo. Neurazí, ale v knihovně bych ji nechtěla..
Další skvělý díl. Pěkný tajemný případ, jen mě malinko zklamalo rychlé zakončení. Trochu bych ho rozvedla, na mě moc useklé.
Další z dílů autorovy povedené série. Pěkné čtení, ale na mě tento díl byl málo akční. Vše se tak nějak vyřešilo skoro samo a nebylo tam takové to správné vyšetřovatelské zapálení. I tak ale stálo za to přečíst. Už se těším na další díl.
Další pohodová kniha ze série. Pan Vondruška nezklame, i když mě osobně se tato kniha četla trochu hůř. Jestli je to tím, že se mi dělal špatně přehled ve všech prelátech a představených? Možná ano. Ale i tak to bylo dobré čtení s napětím a dobrým koncem.
Kniha se četla moc dobře. Historické detektivky mám ráda, proto jsem chtěla po Vondruškovi vyzkoušet něco jiného. Příběh je čtivý a zábavný, ale na můj vkus hodně až zbytečných vulgarismů. Zde by opravdu platilo, že méně je někdy více. Za toto dávám hvězdičku dolů.
Jediné a velké plus je čtivost knížky, stránky doslova nestačíte převracet...Ale to je asi tak vše. Nápad se stejným příběhem z pohledu druhé osoby je zajímavý, ale jinak je to slátanina. Hlavně když hlavní drsňák je vlastně měkota...
Další z pěkných příběhů svérázného detektiva. Případ se mi velice líbil, napínavé, čtivé. Osobní život HH zůstává pořád tak trochu divoký, ale uvidíme co přinesou další díly.
Tento příběh se velice povedl. Od začátku napínavý děj a nebylo relativně hned jasné, kdo za případem stojí. Velmi pěkně se četlo. Zajímavé rozuzlení.
Další díl humoristického příběhu o Septimusovi. Musím říct, že mě zatím všechny díly baví. Krásně ubíhající čtení, které není náročné. Perfekto.
Tento díl mi přišel zatím ze všech nejméně záživný, i když začetla jsem se celkem snadno a musím uznat, že nápaditost je zde bezmezná. Další díl plynule navazuje, tak snad se příběh zase rozjede.