Alexander1918 Alexander1918 komentáře u knih

Harry Potter a Tajemná komnata Harry Potter a Tajemná komnata J. K. Rowling (p)

Tož ... vykrádačka všemožných uměleckých děl napříč světem podruhé.

12.03.2015 2 z 5

Petr a Lucie Petr a Lucie Romain Rolland

Tož tohle je novela na jedno nudné odpoledne ... uvěřitelný příběh čisté a upřímné lásky na pozadí Velké války. Ona ta válečná tématika je vlastně nevyčerpatelné téma, stačí se podívat na dnešní svět a každému musí být jasné, do jaké mašinérie se opět dostáváme. A jenom takový fórek na závěr, aby ten komentář nebyl tak negativní. Po celou dobu četby mi přišlo, že pokud by se Péťa narodil jako cérka a Lucka jako ogar, bylo by to tak nějak správně ...

12.03.2015 4 z 5

Jak jsem vyhrál válku Jak jsem vyhrál válku Patrick Ryan

Tož, až mi to někdy přišlo divné, jak moc jsem se při čtení smál. Ať už to bylo při ´´Sabotére. Podlý nepříteli těžce pracujích dívek,´´ nebo při příhodách s Nicollou Pellochim.

01.09.2015 3 z 5

Děti z Bullerbynu Děti z Bullerbynu Astrid Lindgren

Tož Děti z Bullerbynu je kniha neobyčejná. Pro mě osobně - nejlepší knížka na světě ... a vůbec není důležité, kolik Vám je.

13.03.2015 5 z 5

Harry Potter a princ dvojí krve Harry Potter a princ dvojí krve J. K. Rowling (p)

Tož ... co k tomu říct, snad jen to okřídlené ... vykrádačka všemožných uměleckých děl napříč světem pošesté.

12.03.2015 1 z 5

Harry Potter a Ohnivý pohár Harry Potter a Ohnivý pohár J. K. Rowling (p)

Tož ... jak to bylo? Jo, už si vzpomínám ... vykrádačka všemožných uměleckých děl napříč světem počtvrté.

12.03.2015 1 z 5

Ostře sledované vlaky Ostře sledované vlaky Bohumil Hrabal

Tož ta úprava je trochu zvláštní, ale není to nic nepřekonatelného. Za mě 5 hvězd.
P.S. Odkaz pro všechny ´´Jediné pozitivum byla délka´´ - ... anebo radši ne, potom bych už tady s nikým nekamarádil. :D

31.03.2015 3 z 5

Snad ti nedělají starosti cizí názory Snad ti nedělají starosti cizí názory Richard P. Feynman

Tož sice mě Ríša poprvé v životě naštval, když nazval Palác vědy a kultury "obludností..." A taky to nemá takový švih jako "To nemyslíte vážně..." Nicméně všechno tohle vyvažuje... no prostě Arlene.

12.09.2018 4 z 5

Moje cesta do vesmíru Moje cesta do vesmíru Jurij Alexejevič Gagarin

Tož odsoudit myšlenky, které jsou v knize obsažené, může jen dutohlav.

"Když jsem v kosmické lodi obletěl Zemi, viděl jsem, jak je naše planeta krásná. Lidé, chraňme a rozmnožujme tuto krásu, ale neničme ji!" (Jurij Gagarin, 1. člověk ve vesmíru, 1961)

"Vesmír je přeplněný a nepřátelský. Nadešel čas napsat novou kapitolu v dějinách našich ozbrojených sil a připravit se na příští bojiště, kam budou povoláni nejlepší a nejstatečnější Američané, aby odvrátili a potlačili novou vlnu hrozeb proti našemu lidu a našemu státu." (Mike Pence, viceprezident Spojených států amerických v období prezidenta Donalda Trumpa, 2018)

17.08.2018 5 z 5