Alexander1918 komentáře u knih
Tož ... vykrádačka všemožných uměleckých děl napříč světem podruhé.
Tož tohle je novela na jedno nudné odpoledne ... uvěřitelný příběh čisté a upřímné lásky na pozadí Velké války. Ona ta válečná tématika je vlastně nevyčerpatelné téma, stačí se podívat na dnešní svět a každému musí být jasné, do jaké mašinérie se opět dostáváme. A jenom takový fórek na závěr, aby ten komentář nebyl tak negativní. Po celou dobu četby mi přišlo, že pokud by se Péťa narodil jako cérka a Lucka jako ogar, bylo by to tak nějak správně ...
Tož, až mi to někdy přišlo divné, jak moc jsem se při čtení smál. Ať už to bylo při ´´Sabotére. Podlý nepříteli těžce pracujích dívek,´´ nebo při příhodách s Nicollou Pellochim.
Tož Děti z Bullerbynu je kniha neobyčejná. Pro mě osobně - nejlepší knížka na světě ... a vůbec není důležité, kolik Vám je.
Tož ... co k tomu říct, snad jen to okřídlené ... vykrádačka všemožných uměleckých děl napříč světem pošesté.
Tož ... jak to bylo? Jo, už si vzpomínám ... vykrádačka všemožných uměleckých děl napříč světem počtvrté.
Tož ta úprava je trochu zvláštní, ale není to nic nepřekonatelného. Za mě 5 hvězd.
P.S. Odkaz pro všechny ´´Jediné pozitivum byla délka´´ - ... anebo radši ne, potom bych už tady s nikým nekamarádil. :D
Tož sice mě Ríša poprvé v životě naštval, když nazval Palác vědy a kultury "obludností..." A taky to nemá takový švih jako "To nemyslíte vážně..." Nicméně všechno tohle vyvažuje... no prostě Arlene.
Tož odsoudit myšlenky, které jsou v knize obsažené, může jen dutohlav.
"Když jsem v kosmické lodi obletěl Zemi, viděl jsem, jak je naše planeta krásná. Lidé, chraňme a rozmnožujme tuto krásu, ale neničme ji!" (Jurij Gagarin, 1. člověk ve vesmíru, 1961)
"Vesmír je přeplněný a nepřátelský. Nadešel čas napsat novou kapitolu v dějinách našich ozbrojených sil a připravit se na příští bojiště, kam budou povoláni nejlepší a nejstatečnější Američané, aby odvrátili a potlačili novou vlnu hrozeb proti našemu lidu a našemu státu." (Mike Pence, viceprezident Spojených států amerických v období prezidenta Donalda Trumpa, 2018)