alexis818 alexis818 komentáře u knih

Lvice z Maroka Lvice z Maroka Julia Drosten

No, to bylo opravdu moc krásně čtení. Kniha se mi hodně líbila a musím říct, že i překonala mě očekávání. Super.

01.07.2021 5 z 5

Dítě na nástupišti Dítě na nástupišti Gill Thompson

Mně se to opravdu hodně líbilo, příběh moc hezky, náhled do Terezína byl zajímavý. Bylo to krásné napsané, dobře se četlo. Doporučuji.

20.06.2021 5 z 5

Sestry z Osvětimi Sestry z Osvětimi Roxane Van Iperen

Krásná kniha, dobře napsaná i kdyztsm bylo hodně dokumentárních věci a hůře se to četlo. Kniha je autentická a ta nesmírná odvaha a obětavost je neskutečná. Ta doba musela být opravdu hrozná. Mám nacteno hodně na toto téma a tato kniha patří mezi ty kvalitnější.

06.06.2021 4 z 5

Francouzský manžel Francouzský manžel Klára Janečková

Knihy paní Janečková mám moc ráda a tato k nim taky patří. Pěkný, napínavý příběh. Pište dal paní spisovatelkou, těším se na další vaše příběhy.

02.06.2021 5 z 5

Zmizelí Zmizelí Sibel Hodge

Skvělá kniha.napinava od začátku do konce. Téma velmi kruté a k mé hrůze i pravdivé.

05.03.2021 5 z 5

Poslední lež Poslední lež Riley Sager (p)

Super čtení,kniha napínavá,čtivá.Nemám co vytknout.

10.02.2021 5 z 5

Dědictví Dědictví Susan Kay

Krása.Po přečtení Fantoma jsem se na tuto knihu opravdu moc těšila a právem.Bylo to skvěle napsáno ajá jsem nadšená.Knihu jsem četla s velkou pokorou a respektem,protože tenhle literární skvost si to zaslouží.Autorka je opravdu mistr psaného slova.Moje znalosti důležité části anglické historie se skvěle vyjasnily,zakotvily a mě obohatily.Autorce velmi děkuji za tak úžasný čtenářský zážitek a hluboce se před ní skláním,protože s touto knihou si musela dát obrovskou práci.Je velká škoda,že nenapsala více knih,ráda bych od ní četla stále a pořád.

11.01.2021 5 z 5

Na hraně noci Na hraně noci Olivia Hawker

Krásný příběh,ale pro mě strašně neštastně sepsaný.Dočetla jsem,to ano,ale jen proto,že nemám ráda odložené knihy.

29.12.2020 3 z 5

Beze svědků Beze svědků Lisa Jewell

Velmi pěkné. Napínavé od začátku do konce. Výborně propracované, mohu jen doporučit.

21.12.2020 5 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Velmi dobrá detektivka, jednu hvězdu ubiram za liknavy začátek. Ráda si přečtu další díly.

29.11.2020 4 z 5

Zabij mě znovu Zabij mě znovu Rachel Abbott

Kniha moc pěkná, zápletka zažívá, čtivé dílo a zatím nejlepší, co jsem od autorky četla. Doporučuji.

23.11.2020 5 z 5

Skleněný oceán Skleněný oceán Lauren Willig

Příběh,který vás unáší na lodi Lusitania během 1.sv.v. a na vlnách oceánu vypráví smutný osud lidí,kteří se tam ocitli plni nadějí a nových zítřků.Hezké čtení.

15.09.2020 4 z 5

Dům na jezeře Dům na jezeře Ella Carey

Volné pokračování Uzamčené minulosti a opět moc příjemné čtení.Dávám celých pět,ta kniha si to zaslouží.

01.08.2020 5 z 5

Gejša Gejša Arthur Golden

Zajímavý pohled do země vycházejícího slunce a hlavně na život gejš.Všechno bylo super,jen některé pasáže byly opravdu zdlouhavé až mě příliš nebavily.Ale jsem opravdu ráda,že mě tato kniha neminula,člověk si rozšíří obzory.

31.05.2020 4 z 5

Bez víry Bez víry Karin Slaughter

Už dlouho jsem nesáhla po knize od Karin a ani tentokrát nezklamala.Dobrá krimi.

12.04.2020 4 z 5

Perly nebes Perly nebes Colin Falconer (p)

Moc hezké pokračování,doporučuji.

02.03.2020 4 z 5

Madony z Leningradu Madony z Leningradu Debra Dean

Útlá knížka plná vzpomínek osmdesátileté paní na hrůzu při blokádě Leningradu,obohacená o umělecké předměty z Ermitáže.Knížka,kde se rodina téhle paní smiřuje s krutou skutečností,že jim odchází milovaný člověk a oni s tím nemohou nic dělat.Hezké čtení.

26.01.2020 4 z 5

Stín Stín Ursula Poznanski

Super čtení,napínavé až do konce.Velice doporučuji.

09.01.2020 5 z 5

Koruna Koruna Nancy Bilyeau

Krásný historický román,který nás zavede do doby Tudorovců.Velmi pěkně se četl a já už jsem v polovině druhého dílu,který se také velmi vydařil.

08.12.2019 4 z 5

Ztracené dopisy Ztracené dopisy Sarah Mitchell

Mám ráda tento žánr,dvě časové roviny a nějaké to tajemství.Tady se to ale úplně nepovedlo.Nelíbil se mi styl psaní,byl jakýsi primitivní apřesto jsem se v ději dokázala ztrácet.Takže za mě slabota.Škoda.

19.10.2019 2 z 5