Alíček83 komentáře u knih
Taky mi přišla zatím nejslabší ze série. Hrozně se to vleklo, přitom se příběh odehrával pouze na lodi po dobu plavby. Dlouho trvalo než se odhalil pachatel, kterého jsem si tentokrát ani já netipla. Ten mezitím za tu chvilku vyvraždil tolik lidí. Rozčilovala mě Audrey, která laškovala s Mefistem, který ji lacině dostával a tím utrpěl vztah s Thomasem, kdy bylo míň jejich vzájemného popichování, co mě u prvních dvou dílů bavil.
Po přečtení prvního dílu jsem musela mít i 2. Zde to už nebyla taková pecka, jako první díl. Ale to hlavní zde bylo - stále něco hledali, hádanky, rébusy, takže to se mi líbilo. Moc už ne, jak bylo všechno propojeno geneticky, vždy někdo s někým do rodiny. Fandím druhýmu bratrovi. Takže se moc těším na 3. díl. Kde se snad dozvíme i ostatní věci - další 2 otcové, jak pomohl Nash sourozencům Mellie a Ellie,...
Děj se odehrává v Budapešti, což se mi líbilo. Bylo zde napětí, místy hodně drsný děj, ale i eroticky nabitý děj těsně před explozí. Vězení bylo tedy hodně drsné. Zde jsme se seznámili s různými magickými postavami a zjistili konečně, co znamená slovo fae - které se stále opakuje už od první kapitoly. A to sice že nejde jen o víly, ale všechny magické postavy (démoni, měniči, skřítci a další divná stvoření). Závěr byl hodně překvapivý, těším se na pokračování, kde se snad dozvíme, co je vlastně zač Brexley.
Do tohoto příběhu jsem se nějak nemohla dostat. Všechno bylo takové divné. Spousta jmen, chaotický děj, nepochopila jsem různé názvy stínové magie. Takový sešup od Kruťáka. Na konci konečně přišlo rozuzlení, který bylo vysvětlené, mělo spád, bylo napínavé, tam už jsem byla spokojená. Uvidím, jestli si přečtu pokračování.
Třetí díl jsem do půlky četla spíše s donucením, protože se nedělo nic, ale aspon jsem si připomenula postavy (1. a 2. díl jsem četla skoro před rokem). V půlce jsem byla naprosto nadšená - jak romantická, tak dějová linka naprosto boží. Pak mě zase vše rozčilovalo, jak to šlo pomalu. Závěr trochu rychlý, čekala jsem, že bude víc ztrát, takhle je to zbytečně pohádkové. Jako by mělo být pokračování kvůli Syhlu. Ale dobře napsaná kniha.
Děj se ze začátku hrozně táhl. Všechno se pořád omýlalo. A pak závěr na pár stránkách, prostě najednou to všechno skončilo. Záporná postava, která byla stále několik kroků před nimi skončila definitivně. Prostě divný.
Kniha se mi líbila, protože zde byla pěkně popsaná Praha a její strašidla (bubáci, bludičky, duši, kostry, pijavice, Bílá paní, vodníci). Mohlo jich být klidně i více. Toto se mi líbilo. Popisy Prahy, historie, i ty všechny postavy. Trochu nudnější pasáže byly, když hrdinové o všem dlouze přemýšleli, a pak se ukázalo, že je to vše úplně jinak. Úplně v první větě mě teda zarazilo jméno Domek Myška, jelikož to bylo na začátku věty, tak jsem si říkala, že se mluví o domečku pro myši :-) Takže za mě spokojenost.
Knížka se četla dobře. Napínavý děj. Moc se mi líbili zápletky s démonickými princi i jejich démony, to mělo spád. Ira byl super borec. Ale ten konec jsem nějak nepobrala. Proč na to přistoupila? A je vrah opravdu vrah (i když jsem ho podezírala, ale pořád mi tam ještě něco nesedí)? Fakt jsem zvědavá na další díl.
Pohádkový příběh s dávkou brutality, romantickou láskou pro mladší čtenáře :-) Děj pěkně odbíhal. Ona jako netvor a on jako kráska. :-) Pěkně vymyšleno.
Kniha se četla sama jedním dechem. Děj má spád, je napínavý. I když v některých chvílích bych hlavní hrdinku nakopla. Těším se na pokračování.
Příběh tentokrát o Camovi. Z původní party se vyskytovali ještě Roland a Ariane. A samozřejmě Lucifer, který Camovi a jeho lásce zatápěl. Dobře se to četlo. Zamilovaný příběh.
Příběh se mi moc líbí i všem královnám fandím. Akorát jsem myslela, že je to trilogie a na konci jsem byla zklamaná, že se nic nevyřešilo. Všechny problémy, co vyvstali na začátku této knížky zůstali. Nejvíc fandím Billimu a Arsinoe, snad se těmto dvěma nic nestane a budou spolu. Kniha se dobře čte.
Pěkná, čtivá, napínavá fantasy knížka. Tři královny - všechny mě byli sympatické, mají dar, proto jsou rozdělené do měst. Akorát jak ve všech románech mě štve, jak si nic nenechají vysvětlit, nemůžou spolu normálně mluvit, takže jsou zde smyšlenky. Na začátku spousta postav, kdy se to plete, kdo je kdo a kdo za koho kope. Líbí se mi, že je zde mapa, tak si to můžu hledat, kde kdo je apod. Závěr prvního dílu taky dobrý, některé královny nejsou u správného dvora. Určitě budu číst druhý díl (hned jak otevřou knihovnu). :-)
Ze začátku mě rozčilovalo, když se stejný děj opakoval ve všech pohledech. Jinak dobrá detektivka i závěr, navíc romantika.
Moc krásná série. Ale rozuzlení tohoto dílu na konci opět na malém kousku, předtím zbytečně zdlouhavé, i když napínavé, ale to bylo vše popsané a to hlavní rychle utlé. Jako závěr série to taky vůbec neodpovídalo. Protože se mělo vracet ještě ke 2. dílu přeci. Měla pomoct mladému Asherovi najít ztracenou přítelkyni a zničit zlo. Tam vlastně nevíme, jak to dopadlo. A s tím, jak se Shaw zastřelil v pravý čas, aby se mohla Amélie vrátit a zavřít dveře, to bylo taky nevysvětlené. Navíc našla ostatky jen dívky, která se jí zjevovala, ale co ta, kterou zavraždil Rance Duvall ještě před ní. Chtělo by to ještě pokračování :-)
Hodně politiky, válečné strategie, bojů, intrik a islámského náboženství. Čtu jiný druh fantasy, ale i tak se pustím do druhého dílu. Zajímá mě, jak se bude vyvíjet Valašsko pod Ladiným vedením.
Musela jsem si připomenout sérii Krutého prince, kterou jsem četla před lety. A když jsem se podívala do svého komentáře z posledního dílu, tak jsem chtěla pokračování o Doubkovi jako dospělákovi a to se vyplnilo, i když to bylo spíš o Wren. Příběh byl napínavý, hodně zvratů, ze začátku moc popisů, ale konec překvapivý a jsem fakt zvědavá na pokračování.
Kniha byla o Nestě A Casianovi. Tentokrát Feyer a Rhys byly v pozadí, žádný zásluhy na tom, co se dělo. Vše nechávali na Nestě, Casianovi, max. Azovi. Ani armádu jim neposkytli, nechali je v tom samotný. Líbila se mi bojová linka i erotická. Ted by to chtělo dvůr o Elain, o té ještě nic nebylo.
Lepší než předchozí dva díly. Vadilo mě moc francouzštiny, která nebyla přeložená. Taky nebylo určeno pohlaví agenta Stephana? Vyuzlení mě dost překvapilo. Nevím, proč hned uvěřila tomu nesmyslu s Arcturem. Tak uvidíme, co další díl.
Slabší díl série. Vleklo se to kvůli přesunům, vymýšlením strategie. Paige mě štvala než jsem pochopila, jak to myslela, ale stejně v předchozích dílech byla lepší. Závěr otřesný jedu někam pro někoho, protože chci svobodu od Nashiry, takže budu dělat pro někoho snad menší zlo? Ze zvědavosti jdu na 4. díl :-)