Alisce Alisce komentáře u knih

Most do Země lásky Most do Země lásky Lenka Lanczová

Tato kniha mě opravdu dostala. Konec byl nečekaný a musím přiznat, že jsem brečela jak želva.

17.11.2011 5 z 5

Dárek Dárek Cecelia Ahern

Cecilia Ahern mě dříve bavila, tak jsem se rozhodla před svátky sáhnout po knize Dárek, která podle obrázku vypada jako pohodová vánoční četba. Tady opět platí ,,nesuď knihu podle obalu. :D Kniha mě dunitila zamyslet se nad časem, který každý den mnohdy promrháme. Pěkný příběh, kniha se dobře četla a hlavně je v ní opravdu skvělé poselství.

07.12.2024 4 z 5

Jeden z nás je na řadě Jeden z nás je na řadě Karen M. McManus

Jelikož jsem nejdřív viděla seriál a až potom četla knihy, byla jsem ze začátku pokračování knihy překvapená, že je to dost odlišný příběh. Netflix si s pokračováním poradil po svém, ale obě verze mají něco do sebe. Závěr byl poutavý, nemohla jsem se od něj odtrhnout.

13.05.2023 4 z 5

Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat Zodiac - nejnebezpečnější ze všech zvířat Gary Stewart

Musím se přiznat, že jsem toho o Zodiacovi zas tolik nevěděla, takže pro mě byl celý příběh velmi čtivý. Dohledávala jsem si teď další teorie, nové zprávy a i tak dávám 4 hvězdičky za poutavost.

04.05.2022 4 z 5

Krvavý Bronx Krvavý Bronx * antologie

Kniha mě zaujala, protože kdo zná alespoň trochu Brno, ví jak to na Cejlu chodí. Brno je srdeční záležitost a tak jsem si chtěla knihu přečíst. Nakonec jsem se rozhodla poslouchat čtení na instagramovém profilu Vogue, kde právě knihu Krvavý Bronx četli herci a různí další umělci během karantény. Většina z nich četla opravdu poutavě a mám chuť si nějakou povídku poslechnout znovu. Ne každá povídka mě bavila, ale celkově se mi tento nápad a zpracování moc líbí.

21.08.2020 4 z 5

Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Z deníku dočaskářky – Ten pes je chuligán! Olga Minaříková

Kraťoučká knížka, kterou jsem přečetla ani nevím jak. Chvilku vás kniha dojme, ale na další stránce se objeví slzy ze smíchu. Některé části jsou opravdu perfektní. Rozhodně doporučuji všem milovníkům psů. Navíc kniha obsahuje i velice pěkně vysvětlenou problematiku množení psů.

03.07.2020 5 z 5

Pocitáty Pocitáty Kateřina Rezková

Na tuto knížku jsem čekala. Když ještě nebyla v papírové podobě, tak jsem si psala některé texty z instagramu všude možně. Chtěla jsem to mít na očích. Trochu mě mrzí, že většinu knížky člověk najde na internetu. Na druhou stranu jsem pořád větší fanda knížek a ráda držím v ruce papírovou podobu. Kniha je krásná, o tom žádná. K celkové tvorbě Kate musím říct, že má podle mě nějaký dar. Protože umí nádherně volit slova a vystihnout různé situace a pocity.

13.01.2019 4 z 5

Minimalismus Minimalismus Martina Bechyňová

Musím přiznat, že jsem Martinu dříve ráda neměla. Nebyla mi sympatická, zahlédla jsem jí při návštěvě Prahy a stejný pocit jsem měla i živě. Náhodou jsem nedávno narazila na rozhovor s ní a byla jsem překvapena. Byla jiná a já se rozhodla přečíst si její knížku. Kniha mi odpověděla na to proč mi Martina nebyla sympatická.Potvrdila jsem si, že často nemáme ani tušení co se skrývá v osobním životě těch druhých. Ta dokonalost a štěstí, které vidíme často není skutečné. Sakra často. Občas to cítíme občas nás to v žádném případě nečekáme. Díky za knihu, byla obohacující.

27.11.2017 4 z 5

Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Jedna z nejhezčích knížek pro mladé holky. Bylo to děsný klišé, úplná pohádka, ale pokud hledáte oddechovou knížku, je to skvělá volba!

01.06.2016 4 z 5

Tomáš Klus - Pane Bože, za co? Tomáš Klus - Pane Bože, za co? Petr Čermák

Jelikož nemám Tomáše nějak nastudovaného, zajímám se o něj od CD Proměnamě, našla jsem v knize pro mě nové informace. Něco je nepřesné, ale autor píše o Tomášovi hezky, takže v knize nevidím problém. Nic závratného, vše by se dalo najít na internetu, ale nějaký průšvih to není.

15.11.2015 3 z 5

Čtyřka: Divergentní povídky Čtyřka: Divergentní povídky Veronica Roth

Čtyřka je pomyslnou třešničkou. Ale nic neříkající pro ty, co sérii nečetli.
Tobias se mi samozřejmě líbil, ale v téhle knize se o něm dozvíte daleko víc, všechno do sebe zapadne. Možná by nebylo špatné, kdyby autorka od začátku zařadila pohled Tobiase už v Divergenci alespoň z části, ale asi to mělo být prostě takhle zpětně.

12.10.2015 4 z 5

Emil a detektivové Emil a detektivové Erich Kästner

Posloucháno jako audiokniha s pětiletým bráchou. Příběh je poutavý, ale naštěstí ne nějak dlouhý, protože by to jinak bylo horší na udržení pozornosti. Doporučuji.

03.09.2015 4 z 5

Doteky noci Doteky noci Lenka Lanczová

Po pár letech se ke mně dostal další román Lenky Lanczové. Příběh je podle mě originální a čtivý, ale bohužel mi hlavní hrdinka nebyla moc sympatická. Jedna slečna tady psala, že soucítila s Nikol a Týnu nesnášela. Mě právě přišla naopak Týna více sympatická a o dost inteligentnější než ta Nikol. Za přečtení stojí, je to takový v pohodě oddechový dívčí román, ale znovu číst asi nebudu. SPOILER!! Nechápu, že si Nikol pořádně neuvědomila, že by Romana mohla prozradit její vztah. Bylo to hned jasné, když to všechno Romaně říkala. To mi tedy tedy přišlo dost nelogické. Ten otevřený nebo spíš pootevřený konec celkem naštval, ale ono to všechno určitě dopadlo dobře! :-D

13.07.2015 3 z 5

Jíst, meditovat, milovat Jíst, meditovat, milovat Elizabeth Gilbert

Autorka v knize krásně popisuje její pohled na víru. Nemusíte se tohoto tématu, ale bát, protože o víře není uvažováno nějakým otravným způsobem. Dále jsou zde překrásně popisovány místa, které autorka navštívila. Nádherná kniha, plná inspirace.

19.05.2015 3 z 5

Summerhill Summerhill Alexander Sutherland Neill

Škoda, že od Neilla není přeloženo více knih, ale zase na druhou stranu je v této dostatek informací o autorovi i o samotném Summerhillu, Jsem ráda, že jsem se ke knize dostala, názory v ní se mi moc líbí. Myslím, že je tam hodně pravdy o školství a celkově o výchově dětí. Líbí se mi i názor na náboženství. Určitě doporučuji.

24.04.2015 5 z 5

Této tiché noci Této tiché noci Mari Jungstedt

Vidím to tak na 4,5 hvězdičky. Opět autorka nezklamala. Posledních asi tři stran jsem měla podezření, že vrah bude úplně někdo jiný a vyšlo to. Velice překvapivý konec.

11.03.2015 4 z 5

Spatříš svoje anděly Spatříš svoje anděly Theresa Cheung

O andělech toho moc načteného nemám, zdá se mi, že je v takových knihách vlastně všechno pořád dokola. V této knize jsou, ale velice pěkné příběhy a nejvíce se mi líbí názor autorky na jména andělů. Proč máme všichni potřebu něco pojmenovávat? Nakonec jsem tedy moc ráda, že jsem knihu četla. Jsou tam další nové názory.

16.02.2015 4 z 5

101 mandal pro krásný den 101 mandal pro krásný den Tereza Pecáková

Parádní věc. Je to nádherný relax. Velice pozitivní a to já mám ráda. :-)

21.01.2015 5 z 5

Jak si navzájem lépe porozumíme Jak si navzájem lépe porozumíme Jaro Křivohlavý

Dobrá kniha, ale často autor téma moc obkecává. Chtěla jsem použít něco z knihy do referátu, ale nakonec jsem nepoužila, protože mi to přišlo moc odborné a nezáživné.

02.01.2015

Jestli zůstanu Jestli zůstanu Gayle Forman

Díky tomu šílenství kolem této knihy jsem byla trochu skeptická, ale nakonec jsem byla mile překvapena. Ke konci to vypadalo, že to nedopadne podle mých představ, ale nakonec jsem si oddechla a dočetla úspěšně knihu, která byla sice poměrně krátká, ale velice pěkná a dojemná.

14.11.2014 4 z 5