allyce komentáře u knih
Vezmete do ruky knihu, o které nic nevíte, pomalu se začítáte do poklidných řádků a najednou PRÁSK, blesk z čistého nebe - první událost, postupně se vydýcháte, uklidníte a zase PRÁSK, druhý blesk.. a pak ještě jednou... Perfektní začátek a stejně tak dobrá je celá kniha. Dala bych 5 hvězd, jednu však ubírám za ukončení postavy Juniora. Mimochodem, Junior, sám zosobněné zlo, mě mockrát pobavil svým obdivem k sobě samému a měla jsem škodolibou radost z fyzických reakcí jeho těla na určité situace. Doporučuji.
Životní příběh, pod který by se jistě spousta žen podepsala, jen většina z nich, nebo jen málokterá, poté potkala pana Pravého.
Další skvělý tah pana Dána. Jeho knížky jsou pro mne lahůdkou, která se mi nepřejídá. Chut roste s každou další knihou. Jen se bojím, že mi lahůdky brzy dojdou, protože ač je pan Dán jistě plodný autor, přeci jen nebude stíhat můj apetit.
S knihou Andílek, která je dle mého TOP od autorky, je tato kniha absolutně nesrovnatelná. Stane se tragédie a pak čtete a čekáte nějaké rozuzlení, něco, co děj posune dál....
Zajímavá obálka a ......... tím veškeré plusy končí. Tak slaboduchou knihu jsem již dlouho v ruce nedržela.
U příspěvků ke knihám Dominika Dána jsem snad všechny superlativy již uvedla. Nevím, co dalšího bych měla dodat. Prostě jsem z každé knihy unešena a baví mě každičká natištěná řádka... Jen více takových knih.
Náhodný výběr v knihovně bez velkých očekávání. O to víc jsem byla překvapena když jsem se ponořila do vyprávění, které bylo podáno zajímavě a čtivým stylem.
Hodnotím průměrem, zápletka ničím nepřekvapila a závěr byl notně přestřelen.
Kdyby to byl příběh fiktivní hrdinky a měl o polovinu stran méně, byl by to příjemný oddychový počin.
Perfektní, skvělé, dokonalé... Jedna z nejlepších detektivek, kterou jsem zatím četla. Mám určitou představu, jak vypadá scénář pro film, proto obdivuji autora za to, jak s bravurou a citem přepsal suchou řeč scénáře do bezvadného, čtivého celku. Psychologie postav prokreslena až na dřeň, chvíli s nimi soucítíte, pak je nesnášíte, obdivujete i nenávidíte. Kniha silných emocí, které vás přinutí zaujmout jakýkoliv postoj, jen ne lhostejnost... Doporučuji s nadšením.
Měla jsem ze začátku problém orientovat se v postavách, zejména pak v pozicích, které v televizi zastávaly, ale pak jsem si v tom udělala pořádek a nechala se unášet skvělou spisovatelovou prací.
Víc než dobrý průměr, za mě 3,5* Konec je nedotažený, myslím, že si autor nechal prostor pro pokračování...
Velmi poutavě napsaný příběh čtyř amerických rodin a jedné svobodné ženy, které si přijely do "tajemné", nelidské Číny pro své adoptivní dítě.
Dějová linka s malým Sebastianem byla mnohem slabší, než příběh jeho právníka Daniela. Vytrpěl si v dětsví svoje, ale v dospělosti se zachoval vůči osobě, která ho bezmezně milovala, a hlavně by bez ní nebyl tím, čím se stal, nemilosrdně sobecky. Hned mi přestal být sympatický.
Cela číslo 17 je opradu brilantní detektivka, která mi stoprocentně sedla. Hlatala jsem každou větu, příběh mě přitahoval a zároveň odpuzoval svou vězenskou syrovostí, emoce se mnou mávaly tak, že mi až v polovině knihy došlo, že se někam ztratila má oblíbená mordparta. Nakonec se objevila a byla opět skvělá, jako vždy.
Od autorky mám přečteny všechny její knihy, ale jak jsem již uvedla v jiném komentáři, její díla z posledních let se s těmi staršími nedají srovnat. Už to prostě není, co to bývalo.