alois.randa komentáře u knih
Pěkný román, který nás zavede do lázní Kuks, kdy Matyáš Braun začíná budovat svůj Betlém a pan hrabě Špork bojuje s Jezuity.
Krásný román o Matyáši Braunovi, pro mě umocněn letošní návštěvou Kuksu. Když si člověk prohlíží nádheru, kterou stvořil, musí pochopit, jak citlivý to byl člověk.
Kniha se četla rychle, velice totožná s filmem. Ponuré, depresivní čtení se smutným koncem.
Příjemná oddychovka, chvíli mi trvalo se začíst s ohledem na sled událostí a vyznat se v severských jménech, pak to ale nabralo spád, závěr na hřbitově mě však úplně nenadchl
Čtení, u kterého nemusí člověk příliš uvažovat, byly zde části, které byly vynikající a kterým jsem se dlouho smál, ale pár míst bylo takových, že mě vůbec nezaujaly.
Začátek vypadal dost nadějně, ale postupně se z toho stala kriminálka ala Agatha Christie, s dosti předvídatelným dějem. Jako oddechovka to ale nebylo špatné.
Kapitoly týkající se Václava byly perfektní, ale v rusko-mongolských osobách jsem se příliš neorientoval.
Nerad odkládám knihy bez dočtení, neučinil jsem ani zde. Jednoduchý, dosti nereálný děj, spíše čtení pro mládež.
Velice čtivá kniha pojednávající o soudním procesu nastrčeného královraha. Prokuratura se snaží všemi prostředky zastřít pravdu týkající se tohoto atentátu. Podobnost s atentátem na presidenta jedné vyspělé země, která zaútočila na jeden nezajímavý stát, aby v něm pomohla chránit "nezávislost" asi není náhodná.
Opět popis totalitního kriminálu, tentokrát oddělení pro práce neschopné vězně. Je až s neuvěřením, kdo všechno musel pobývat na tomto hrozném oddělení.
trochu nepřehledné v postavách, ale jinak to nebylo špatné čtení
Kniha se četla velmi dobře, zajímavé spojení dvou nezávislých případů
Kdysi jsem viděl film, nyní četl. Místy zbytečně protahované, ale jinak se mi kniha jako oddechovka líbila