Ameri Ameri komentáře u knih

Naslouchač Naslouchač Petra Stehlíková

Tým ,že často nepíšem pozitívne recenzie/komentáre som už skoro zabudla ako nato ale tu to budem nejak musieť prekonať. Nieže by som mala niečo proti českým autorom ale v niektorých ohladoch som k nim podozrievavá a pristupujem k nim s rezervou.
Tu? to absolútne nieje potrebné. Pre mňa toto znamená kvalitná kniha
Má to dobrí nápad-(počula som že to má podobné prvky s Dunou ale okrem piesku a horniny ktorá je velmi žiadaná tam nič nieje aspon z môjho pohladu)
Kvalitný worldbuilding
Číta sa to v podstate samo
Má to hlbku, emócie
Každá postava má svoj charakter niesu to žiadne ploché placky.
Budete kopu krát napnutý ako guma v trenkách a teda musim povedať ,že v jednej pasáži som si musela ísť rozsvietiť velké svetlo pretože som dostala zimomriavky. Autorka vie pracovať s atmosférou.
Proste nemám čo
Doporučujem na 110%

20.09.2024 5 z 5

Nasterea Nasterea Petra Stehlíková

(SPOILER) !
SPOILER
!
Píšem v smútku...kniha dobrá a super ale ... autorka ma pre nejakú dobu emočne zdevastovala .... To čo sa Erna týka....to bolo vážne kruté pani autorka ...toto sa nerobí >.>

06.09.2024

Podzemí Křivých hor Podzemí Křivých hor Alexej Osadčuk

Kniha určite patrí k tým lepším z RPG žánru čo sa mi zatiaľ dostali pod ruku.
Príbehu nechýbal:
sympatický hlavný hrdina
zaujimavá zápletka
emócie
vedľajšie charaktery ktoré neboli len placho snazornené pomôcky do deja

Hneď na začiatku pre mňa bolo úsmevné ako autor využil pre hráčov nezabudnuteľné slová ako random alebo bug: D zato rozhodne dávam plus.
A ako tu už zaznelo bolo fajn sledovať príbeh nie hráča ale NPC a ich život, nejak to pre mňa bolo záživnejšie.
Kniha za pozornosť určite stojí mňa teda nesklamala a to je u mňa veľmi jednoduché. Dávam plné hodnotenie a rozhodne odporúčam.

15.10.2024 5 z 5

Worldbuilding-30%
Čarovanie/mágia-15%
Snaženie záporáka-10% a pokojne by som išla aj nižšie
oblúbenosť vlka- 99%

Tu jediné čo mi vadilo že príbeh a záplatka ako taká bol ako starček na invalidnom vozíku a romantika a všetko ostatné ho predohnali v novom aute prišlo mi toho nápadu proste škoda. Inak hlavná hrdinka sa ROZHODNE nechovala na svoj vek 10 rokov by som jej ešte ubrala ale inak fajn oddychovka. Kto má rád nenáročné romantasy doporučujem

05.10.2024 2 z 5

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

(SPOILER) Zas prišiel ten môj čas vyliať si srdiečko. Knihu som čítala možno aj polroka dozadu ale zanechala na mne rozhodne silný dojem takže stále mám k tomu čo povedať.
Začiatok bol celkom akčný s nejakým tým predstavením kde sa počas deju budeme nachádzať a samozrejme charakterom hl. hrdinky. Nie že by to bolo zlé ale moc ma to nebavilo... na druhú stranu keď skončila vo väzení? nádhera. Tam ma to vážne bavilo a konečne to dostalo trochu nábeh.
Tie modne nápady čo tam ten malí mal boli super a tie dialogy čo tam s Brexley mali boli tiež dokonalé.

Čo sa týka večne ospevovaného Warwicka tak ja sa vám hrozne ospravedlňujem ale ešte nikdy vo mne hl. mužská postava nezanechala tolko ´´proč?!´´ momentu ako tento zjav.

Za prvé moja predstavivosť musela vo chvíli jeho opisu asi hrozne zhlyhať ale ja si ho neviem predstaviť inak ako Dr. Munda z League of Legends. A ten vám teda poviem nieje ani príťažlivý ani pekný...a keď už si odmyslím jeho fyzický popis neviem v ktorej diere sa stratil ten charakterový pretože mi príde že žiadny nemal. o.o Proste len :Warwick sa zle pozerá, Warwick vrčí, všetci sa ho boja, každý mu uhýba z cesty, všetci s ním chcú spať proste proč?!

Uznávam ,že sa u mňa niekde asi stala chyba a nečítala som to asi v správnom období alebo nálade inak si to proste nedokážem vysvetliť. Ku koncu knížky prichádza zvrat za mňa teda dosť slušný a koniec s ešte väčším.

Knihu doporučujem všetkým kto nemá tak skazenú predstavivosť ako ja. Dej odsýpa ,má viac silnejších chvíl ako tých slabších a sú tam postavy ktoré zato stoja.

27.07.2024 3 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

(SPOILER) (SPOILER)(SPOILER)(SPOILER)(SPOILER)(SPOILER)(SPOILER)
Ešte naposledy varujem tento komentár bude asi plný spoileru takže kto nechce dostať nepríjemne prekvapenia nech TU je vhodná doba zastaviť sa.

Tak čím začať...dlho očakávaná kniha...draky zbožňujem kto by nie ....ALE
Som človek čo radšej uprednostní keď je ubraná romantika aby vynikol príbeh miesto toho aby romantika prehnane prevládala na úkor príbehu. Tu mam bohužiaľ pocit že sa stalo presne to druhé.(aj keď je v popise že je to žhavá fantasy) Nechápte ma zle Xaden je super postava je mi sympatický ale nepochopila som spôsob akým to gradovalo. Tým že Violet nad ním vzdychala doslova ZAKAŽDYM keď ho videla tak ten jej začiatočnícky strach z toho ,že ju zabije nebol ani trochu uveriteľný. Tie poznámky si mohla odpustiť a značne obmedziť myslím ,že ako čitatelia by sme pochopili ,že sa jej páči aj keby nám to autorka naznačila jeden-dva krát.
Tiež som čakala aspoň zo začiatku nejaký minimálny akt agresie ...no tak nič.

Náznaky väčšej zápletky mohli byť dané najavo viac. Miesto toho máme len chodenie z triedy do triedy. Bolo by aspoň za mňa trochu lepšie keby sa dostanú von viac ako jeden krát a my viac zistíme ako to tam funguje.
Čo sa toho porna týka ...nijak mi to nestojí zato nato poukazovať, erotické romány nečítam ale v dnešnom Young Adult som narazila na také scény že už asi zvládnem všetko. Nikdy mi to u autorky moc nevadí iba AK mi zabije moju obľubenú postavu a to sa presne tu bohužiaľ stalo. Znie to ufňukane? áno fňukám? hrozne moc ale autorka si tým u mňa vyslúžila veľký čierny puntík.
Čakala som ,že ich umrie moc....bolo mi jedno nech by zabila úplne kohokoľvek až na jednu jedinú postavu ._. .
Jedna hviezdička dole za tú smrť.
Druhá za to jej neustále ospevovanie.
a Tretia za všetky ostatné menšie nedostatky ktoré sa mi sem nechcelo písať.
Za mňa kniha bola veľký psychický stres ...snáď v pokračovaní to autorka rozdelí rovnomerne do celej knihy a nestrelí všetko zlé na koniec ...Všetkého moc škodí

26.03.2024 2 z 5

Božští rivalové Božští rivalové Rebecca Ross

(SPOILER) Moje postavenie k tejto knihe prevažuje pozitívne.

O knihe som vedela absolútne minimum čakala som ,že tam pôjde hlavne o brata a Kitt bol príjemné prekvapenie.
Páči sa mi ,aké prostredie a atmosféru autorka zvolila. Nepovedala by som ,že by sa Iris snažila o prácu ´´sloupařky´´ zuby nechty pretože na svoju úlohu o článku často zabúdala.

V časti kedy zmení prostredie oceňujem ako to pôsobilo ´´realisticky´´. Väčšinou keď som čítala knihu kde prebiehala vojna alebo bitka vždy to bolo z pohladu jednej alebo druhej strany a nie civilistou ktorý žijú v okolí takže sirény boli super.

Čo sa týka bohov a tých kreatúr pôsobilo to trochu až rozprávkovo ale vôbec to nevadilo.
Jediná moja taká viditelná výtka je ,že na môj vkus hl. hrdinka až príliš rýchlo zmenila názory a postoj voči hl. hrdinovi ale je to plus mínus zanedbatelné.

Som rada že stihli to čo stihli a zvyšok uvidíme čo sa stane v druhom diely. :d

09.10.2024 5 z 5

Bezmocná Bezmocná Lauren Roberts

(SPOILER) Bohužial som knihu musela dať do nedočítaých a zvyšok som si nechala povedať od kolegyne. Na knihu som sa tešila uprimne pretože fanarty na ňu boli nádherné. Snažila som sa k nej pristupovať s chladnou hlavou aby sa mi nestalo to čo u Štvrtého krídla a nebola som zase sklamaná.

Jediné čo.... čitala som predtým recenziu že dej sa velmi podobá Hunger Games a Červenej Kralovnej. Tak som to mala na pamäti a jemne sa pustila do čítania.

Čo sa týka toho ,že sa to podobá Červenej kralovnej tak podoba tam v niečom je ale minimálna a za mňa zanedbatelná.

Čo sa týka podoby na Humger Games tak pardon ale tá už je do očí bijúca. Skúšky na smrť, pohovory aby si získali skore a ludí na svoju stranu. (Cenim že moderatorke aspoň zmenili pohlavie ale farbu vlasov tiež mohli dať inú je to síce detail ale dobré dejové linky na detailoch stoja)

Napriek podobnostiam a toho ,že originalita si tu moc cestu nenašla by ani trochu nevadilo ak je kniha čítavá, postavy majú charaker, dušu a dej má hlavu a pätu. Čítavosť tam bola a k deju ako celku sa moc vyjadrovať nemôžem kedže som ju neprečítala celú.
Postavy ale boli hrozne nudné a ploché a tým sa pre mňa stala aj celá kniha.
Paedyn aj Kai mi prišli akoby prešli len cez šablonu bez toho aby im autorka pridala niečo im vlastné. Niesom fanúšik milostných trojuholnikov ani mnohouholnikov atd. ale tu som doslova škemrala aby tam Kitt alebo ktokolvek prišiel urobiť aspoň trošku bordel.

Pre tých ktorým sa to páčilo mrzí ma ,že vám tu nato v podstate nakladám ale za 10 rokov sa mi stalo len 1-2 krát že som knihu nedočítala.

02.09.2024 1 z 5

Jiný svět Jiný svět Dmitrij Rus

(SPOILER) Na knihu som sa podla komentárov a hodnotení velmi tešila. Zbožňujem hernú tematiku v doramách, anime, mange a v knihách som ju teprve nedávno začala preskúmavať. No ...prvá moja chyba asi bola v tom že som si neodpustila velké očakávania a potom začalo porovnávanie.
Moje +
Dej odsýpal, postavy boli sympatické aj keď odomňa si všetky sympatie pochytali len rouguni. Popis levelovania a postup hry ako takej bol tiež super.
Moje-
TAK... konečne si môžem vybiť frustráciu. Na začiatku mi moc nebolo cítiť nejaká tá vážna nota ktorá by tam mala byť pretože predsa len hlavný hrdina sa dozvedel že mu už vela času na svete nezostáva- to neviem či som to len nečitala v nesprávnej nálade a či som nebola jedina kto to tam necítil každopádne mi to tam dosť chýbalo.
Čo sa týka romantiky tak jako pardon ale toto slovo by sa v spojitosti s touto knihou nemalo moc uvádzať :d chémie medzi hl. hrdinom a jeho vyvolenou predpokladam (nečitala som ešte druhý diel ale nemýslim že pán Rus si potrpí na milostne zapletky ako Maas) bolo tolko že nebola žiadna ...doslova žiadna ešte by som si trúfla napísať že bola v mínuse to mi celkom vadilo pretože nemusí to byť román aby to jemné dokreslenie aj keď minimálnej romatiky krásne doplnilo príbeh tu bohužial nebola žiadna proste ne.
To čo autor ušetril na chémií, romantike ,rodine a iných emociách to vynahradil šťastím ale že AKYM. Tolko šťastia by ste nenašli ani v sebelepšej motivačnej knihe keby mám použiť náboženské prirovnanie tak tolko lásky ani boh nerozdal ,kolko šťastia dostal náš hlavný hrdina. Väčšina knihy napredovala presne v tomto duchu. Všetko sa zlomilo až niekde okolo 300 stránky a vtedy si ma to získalo. Ten vážny nádych , tá chvíla kedy si vy aj hlavný hrdina uvedomíte že toto už nieje len hra a treba to začať brať sakra vážne.
Druhý diel už mam doma tak som zvedavá ,ako ma to ešte prekvapí. :d
Napriek mojim výhradám doporučujem.

22.07.2024 3 z 5

Princův štít Princův štít Cassandra Clare (p)

(SPOILER) Teda musím povevať že ma autorka pár krát nachytala keď som sa snažila predvídať dej a vy sa hlavne (kto to teda nečital) pripravte na poriadnu dávku nových slov a názvov bez slovníčku na konci bohužial...

Kniha je písaná z dvoch pohladov Kel-princov živý štít a Lin- lekárka. Tu si poviete ,že to sú naše dve hlavné postavy ,ktoré ideme sledovať ale! nieje tomu tak. Ja som sa tak sústredila na nich dvoch ,že som úplne zabudla na princa *dôležitého princa

Príbeh začína Kelovým pohladom keď je ešte dieťa a časom kedy ho odvedú do paláca v podstate taký úvodný príbeh ako to celé začalo. Potom už máme Kela a Conora ako dospelých a ako to tak už býva u šlachty niesu to žiadne neviniatka čo sa zábavy týka a keď už princovi prezentujú potenciálne princezné na svadbu prezentujú aj princov a v celej knihe mi príde že nieje jediný heterák čo je v pohode ale kazí mi to moje vyhliadnute shipy pretože keď si vyhliadnete pár potencionálna hrozba je z oboch smerov proste strašné.

Dej sa nijak neponáhla naši hrdinovia na seba narazia až za nejakou 130 stránkou. A spominané intriky z anotácie som tam teda moc nenašla ,príde mi ,že v tomto sú tam všetci až príliš priehladný. Niekto ťa zdroguje, pozná tvoje tajomstvo aj identitu ale ty to skoro neriešiš a ešte sa s nim skoro vykusneš. Alebo tajná spolupráca so zločincom VED ANI NEZAVAHALA ani sa nebála, nepremýšlala ...nič aj keď mala dobrí dôvod to prijať príde mi ,že sa tam pomaly nikto reálne nebál o svoj život.

Za mňa to dostáva tie ´´grády´´ až ku koncu knihy kedy sa začnú sypať telá ale aj láska na ktorú budete celú dobu číhať kde vlastne vykvitne.

Mám tu svoje výhrady ...(taký priemerný počet) ale pokračovanie si prečítam lebo koniec bol samozrejme najakčnejší.

29.10.2024 3 z 5

Dluh Dluh Dmitrij Rus

(SPOILER) uhhh ...Takto.. cením vývoj deja páči sa mi ,ako zvelebujú chrám a tá harmonicky rodinná atmosféra tam.

Na druhú stranu už ma trochu začína dopalovať Glebova bezcitnosť pokial nejde o peniaze ...a v opačnom prípade zo seba robí mesiáša. Všetci sa ho boja a majú rešpekt ale sám v podstate žiadnu akciu neurobí. Dokonca aj to čo sa stalo na konci ,veď to by mal byť minimálne trochu nejaký ten psychický emočný zvrat či? Jedna slza, hotovo viac energie tomu náš hlavný hrdina nevenuje. Jediný vývoj postavy ,ktorý tam můžeme vidieť je mierna zmena kůlizodpovednosti a aj tam to končí. Hrozne ma to štve pretože je to užasný svet a malo by to taký potenciál keby z toho autor neurobí takú placku. Fakt dúfam že to zvládnem dočítať celé ale už som v polovici Inferna a mám chuť za Loth poslať Gleba aj s autorom. !!

05.10.2024

Roztříštěná láska Roztříštěná láska Stacey Marie Brown

(SPOILER) Túto knihu som si na prečítanie vybrala na odreagovanie a z rozmaru.

Začiatok- ten ma príjemne prekvapil boli tam tie emocie tej straty a práznoty mimo to som to čítala v dňoch keď pršalo a to sa velmi hodilo pretože to tiež človek nechce vyliezať von.

Ten zvyšok je už pre mňa diskutabilný. Súhlasím že oriezka má pekný odkaz nato čo je v knihe a tiež uznávam ,že vývojom ma autorka prekvapila stále tam mám ale niekolko svojich ALE.

Trochu ma mrzí ako sa to pojalo okolo Coltonovej smrti, často keď máme prvého hrdinu a autor chce aby sme si oblubili druhého tak z prvého urobí slusne povedané hajzlika. Jediná výnimka ku ktorej som sa zatial dostala bolo v serií od Sarah J Mass nech nespoilerujem uplne.

Dúfala som ,že aj tu sa dočkám tej výnimky pretože povedzme si úprimne tam by sa z toho potom dalo dostať ďaleko viac.

Hlavná hrdinka síce bola občas na facku (mylím to jej zbytočné obviňovanie) ale vo výsledku som ju mala radšej ako Huntera a ešte som lutovala že mu nevrazila pretože ako ju postavil k celej tej situacií s Codym ...to si mohol uvedomiť .. vek aj rozum nato mal.

Vo výsledku pekná kniha, pekná obálka aj oriezka je to čtivo napísané aj námet je zaujimavý ale mňa to trochu sklamalo. Vraj má kniha ešte druhý diel takže už teraz si viem predstaviť čo všetko sa pokazí tam. >.

05.10.2024

V znamení nefritu V znamení nefritu Majka Danihelová

(SPOILER) Tak konečne mám hotovo, táto séria patrí medzi moje oblubené tak som rada že som sa k nej konečne dostala.
Tretia časť začína niečo málo potom kde skončila druhá. Uprimne bola som prekvapená ako to autorka vymyslela čakala som že Meggie bude na zlej strane a bude našim postavám všetko zneprijemnovat ale ona v podstate len utiekla od problémov.

Spoznávame ďalšiu, novú časť spoločenstva národou, máme aj nové postavy načo u mna vedie Mikhail ale moje srdiečko stále patrí Wenovi ktorý si už pomaly ide svojou cestou ale stále trošku dúfam že jeho ehmehm trafí šlak a on sa vydá na nejaké dobrodružo.

Navzdory tomu čo všetko Meggie pokazila postava ,ktorá sa dostala do merku môjmu zlému pohladu je Lia. Naordinovala by som jej aspon jeden pád z útesu s 50% šancou na prežitie. Naopak Tori získava hviezdičku.

Viac ako 500 stránok a príde mi ,že sa tam toho stalo úplne málo a ešte toho treba TOLKO vyriešiť. Takže dúfam ,že autorka v túto chvílu píše >.> .

01.10.2024 5 z 5

Padlý vládce nebes Padlý vládce nebes Denisa Janštová

(SPOILER) Už som to niekde spomínala že k českým/aj slovenským autorom pristupujem s rezervou. Tu som ale opäť bola milo prekvapená.

Páčilo sa mi vývoj hl. hrdinky ,ktorá priznajme si to bola na začiatku celkom rozmazlená a jej nápad aj keď mal potenciál bol dosť naivný keď vezmeme v úvahu historiu královstva.
Plus patrí aj striedaniu pohladov ktoré dostaváme z pohladu princezny aj Nathana.

Čo tiež oceňujem je ,že Autorka nezabudla nato že Drak je iný tvor ktorý necíti a nechápe rovnako ako človek a podla toho sa aj choval a premýšlal.

Videla som nejaké zmienky o tom ,že v knihe sa nachádza pár ..neprijemnejších/brutalnejších scén ale nemýslim si ,že je to až TAK pohoršujúce.
Podla mňa s tým len asi nikto nerátal a preto to ludí tak prekvapilo. Nieje to o nič horšie ako niektoré výjavy v Dvůr křídel a zmaru a pod. končatina sem orgán tam ale nieje to tak zlé.
Skončilo to velmi napínavo a ja velmi silne dúfam ,že sa dočkáme pokračovania.

22.09.2024 5 z 5

Klan Klan Dmitrij Rus

(SPOILER) Tak mám za sebou aj dvojku a musím teda povedať ,že asi lepšie. Ako tu už zaznelo viac krát hl. hrdina má tolko šťastia v pomere vody v ludskom tele a ešte trochu viac.

Žeby tu nejak autor popustil nejak uzdu emociám tak s tým sa môžeme rovno rozlúčiť neviem či sú tak opomenuté kôli žánru alebo s nimi autor proste nevie pracovať ale velmi tým knihu oberá o hlbku. Tak či tak to uplne nevadí teda mne to vadí ale aj tak ma kniha bavila a určite sériu dočítam celú. :D

Tempo knihy prebiehalo svižne ale skôr odpočinkovo. Všetko sa samozrejme pokazilo na konci ešte viac ako v prvom diely, takže môj škrečok má čo robiť aby zohnal 3 diel.

Len tak mimochom ja som VEDELA že je Routha pekná sv**a takže si ten koniec Laith aj celkom zaslúžil a cítim mierné zadosťučinenie.

10.08.2024 3 z 5

Město hořících křídel Město hořících křídel Lily S. Morgan

(SPOILER) Ja teda častejšie píšem skôr negatívne naladené komentáre ale čuduj sa svete tento krát nie!
Prvé ma teda zarazila cena ale obálka je nádherná takže (každý to pozná) človek proste musí.

Moje +
Dosť cením ,že ma autorka zo začiatku zamotala ale takým tým prijemným spôsobom. Príbeh začína z pohľadu May a tým sa každý hneď naladí nato ,že ona je tá hlavná dôležitá postava... čo ma bavilo bolo ,že ste o tom neustále pochybovali pretože tu nám na scénu prichádza Luan. Kapitoly máme tiež z jeho pohľadu a tak máme pred sebou myšlienkové pochody z oboch strán.

Interakcie medzi nimi sú dokonalé a vtipné. Jejich vzťah negraduje klasickým spôsobom a tým vás nechá napochybách čo vlastne bude ďalej (mňa fakt nachytala s tým kto z nich bude mať v konečnom dôsledku navrch).
Príjemný slowburn a tiež vývoj hl. hrdinky je fajn lebo ako tu už zaznelo bola celkom na facku ale iba zo začiatku.

Tiež sa mi veľmi páčil nápad s krídlami ,že to autorka neodflákla tým ,že sú biele
krídla, čierne , flekaté ale máme tam celú škálu druhov podľa vtákov napríklad taký Havraní lord.

Moje -
Ocenila by som keby tu máme trochu viac z worldbuildingu, bolo by to dosť viditelné vylepšenie.
To isté čo sa týka historie ,mohlo jej tam byť viac pomohlo by to v ponorení sa do deja a sveta ako takého. Čo sa nachádza mimo rozbúrené more? Vážne tam nič nieje? žiadny život? Kde vezmú stavebný materiál keď im dôjde? a to sa pri všetkých tých opravách určite stane.

Tak či tak ja som s knihou spokojná a 5 hviezdičiek jej dávam s nádejou ,že si udrží dobré hodnotenie.

05.08.2024 5 z 5

Třetí dcera Třetí dcera Leandra Sold (p)

(SPOILER) Bude tu asi vela spoileru tak prosím pozor!
Napíšem to pre istotu hneď na začiatok ,berte prosím tento komentár s nadhladom a humorom dúfam ,že to nikoho neurazí obzvlášť autorku ,pretože písať vie len teraz konkrétne mi úplne netrafila notu a to je úplne v poriadku.

Asi by som začala nejakým tým svojim očakávaním ktoré hlavne zahrňovalo ,že autorka vie písať čtivo čo sa aj splnilo autorka vie čo robí dej odsýpal skoro doslova.
Moja rada bežte do toho s tým ,že je to proste rozprávka nič viac nič menej. V tom prípade si myslím ,že to splní čo má a bude vás to baviť. POZOR s tým ,že mám na mysli vyslovene rozprávku pre dospelých čo sa týka slovníku a scén intímneho charakteru nieje to pre mladších čitatelov úplne to vhodné.
Moje+
Chémia medzi našimi hl. postavami funguje krásne, je tam vidieť ten vekový rozostup (ten je tak 5 rokov) a o to sú viac ich interakcie vtipnejšie. Žiadna z postáv nieje vyslovene napisaná bud len ako dobrá alebo len ako zlá každá má svoje dobré a zlé vlastnosti a tak je lepšie sa do nich vcítiť.
Moje-
TAK.....TAK
Pokial ste boli na hlavnej stránke vydavatelstva a upútala vás veta ´´Jakou roli ve fantasy hraje SLEPICE?´´ a vás napadlo že to bude super postava ,ktorá bude nejak vtipne doplňať dej tak ani p*d ...skončí podrezaná ...a v polievke. Ktorá (podla Marca) bola moc dobrá. :) HOTOVO
Chápem ,že jej hlbší zmysel bol v obeti a že o to išlo ale jako pardon V POLIEVKE?! huh..
Čo mi prišlo dosť vtipné bolo že keď už ste v 3/4 knihy dozvedáte sa určité veci ,ktoré je treba urobiť aby boli všetci zachranený resp. umrelo čo najmenej ludí. To je klasika čo mi práve prišlo humorné je ,že aby to splnili museli ísť v podstate na druhú stranu mapy (ktorá je v knihe) a vy si hovoríte ako to za tých niekolko strán chcú stihnúť ,že nemaju šancu ,že to bude na pokračovanie ...a v tej chvíli prichádza na scénu to prečo je na oriezke (velmi peknej mimochodom) drak ....dámy a páni to vám predstavujem taxík tejto knihy alebo bolt zaleží kto čo preferuje. Vznešené, obrovské, vzácne stvorenie a jeho jediným dôvodom existencie je taxislužba. Ale uznávam že ma autorka dostala rozhodne som to nečakala vie ako použiť moment prekvapenia.
Čo ma tiež trochu prekvapilo je ,že slečny majú vybudovanú velmi silnú psychickú aj emocionálnu odolnosť. Tá zabije otca ktorého aj má rada ale šak čo potrebuje to. Tá zabije svojho milého lebo jako síce nemá na výber ale čakala by som trochu viac smútku, Tá vidí smrt toho a toho zabije si domáce zvieratko aby prežil jej milí ale tiež to teda podla mna vzala celkom športovo. A ten sa dozvie o smrti svojho brata a bum mesiac depresia čo za mňa fajn aspoň niekto tam vie byť smutný.
Poslednú vec ktorou ma autorka teda zaskočila a nebola nijak zlá ale keď sa nato pozriete už trochu s tým kritickým humorom tak ten koniec bol niečo sám o sebe. V skratke princezna ide zabiť našeho velkeho zaporáka a zachrániť svoju posadnutú sestru + má k tomu špecialnu zbraň -> výsledok -> princezna plače a snaží sa presvedčiť svoju staršiu posadnutú sestru aby zachránila svoju malú sestričku. Tá to nakoniec urobí záporáka zabije a sama sa potom prepichne. Toto je odkaz a poučenie pre všetkých rodičov ktorý sa rozhodli toto moje dielo dočítať až sem KTO ŽE TO TVRDIL ŽE PLAČOM SA NIČ NEVYRIEŠI HA?!

Vo výsledku velmi dobre napisaná kniha akurát nie pre hnidopicha ako ja.
Určite budem čítať aj iné knihy od autorky a tam už nemajú byť sliepky takže by to malo byť v pohode. :D

22.07.2024 2 z 5