Amifa komentáře u knih
Jako vzdy, nezklamala. Klasicka klasika - mam ty basne, i pres jejich pochmurny ton, rada.
Tý jo, uf. Napínavé, čtivé, s dramatickým koncem. Co víc si přát. Těším se na další.
Uf, od této knihy se prostě po prvních 20 stránkách nedalo odejít. Ještěže máme to konarovirové volno, prostě jsem to musela dočíst. Ubulená a plná dojmů jsem ve 3:52 ráno otočila poslední stránku. Děkuji za knižní výzvu, protože bez ní bych se ke knihám od paní Chamberlainové nedostala, a jakože zatím všechny stály za přečtení.
Nádherný čtivý příběh z konce 1. světové války se smutným koncem, který vás chytí u srdce. Čtu po několikáté a vždy se slzami v očích.
Tak tato kniha mi doma leží snad už 25 let (asi od mých 10 let) a nikdy jsem se k ní nedostala, nějak mě nelákala, myslela jsem, že to bude něco jako Ostrov pokladů. Nyní jsem jí vytáhla, že jí budu číst dcerám. A jsem z knihy unešená, chtěla bych být na místě Vlaštovek a zažívat jejich dobrodružství. Jak si dokázali vystačit jen se svou fantazií a tak si užít spoustu zábavy. No už máme vypůjčené další díly a asi se víc těším já než děti :-)
Velmi čtivý příběh s nádherným koncem. Chvíli jsem se bála, že to dopadne jinak :-)
To nevadí, že jsme něco udělali špatně, důležitý je umět to okecat a hlavně se za vše pochválit. Co mi to jen připomíná ... ? Toť pohled dospělého :-) Dcera byla z knihy celá pryč - nejvíc jí dostal být vytahovaný na radnici. " Mami vždyť ho uškrtí, copak je to nenapadlo? Vždyť jsem to říkala, chudáček! Mami a proč říkají, že jsou chytří, když jsou úplně blbý? No co na to říct - snad jen "Zvykej si, holka!
Jak je v předešlých komentářích, je zde vidět jaký je kontrast, když popisuje stejnou událost oběť holokaustu a nacista. že kniha dopadne, tak jak dopadla, jsem tušila od prvního nahlédnutí Sage do spisu. Velmi pěkná kniha
Opět a zase velmi čtivá kniha. Ze začátku jsem si myslela, že se stalo úplně něco jiného než se stalo :-) Moc se mi líbí autorčin styl, kdy až s poslední stránkou máte teprve skládanku poskládanou.
Smutny a zaroven zabavny pribeh. Moc hezka kniha.
Opět pohled na válku z trochu jiné strany. Moc se mi příběh i styl psaní líbil. Stojí za přečtení.
Krásné, a jak píše Terezzzz níže, také jsem poslední stránky probrečela.
Příběh ze života, s trochu zvláštním koncem. Perfektně popsané myšlenkové pochody - jak stejnou věc oba brali úplně jinak. Velmi mi to připomíná příběh mé spolužačky, která bohužel díky podobné situaci skončila v protialkoholní léčebně.
Pro mě zatím "nejhorší" kniha o holokaustu - myšleno z pohledu mých pocitů při čtení, pokusy na dětech a na ženách ( a vůbec na všech) mě velmi zasáhly. Zatím jsem všechny knihy s podobnou tématikou zvládala docela dobře, ale tuto jsem musela docela rozdýchávat. Jinak úžasně napsaná čtivá kniha.
Až do poslední chvíli vlastně nevíte co se komu stalo, skvěle napsané, čtivé.
Pekna kniha, zajimava zapletka, i kdyz jsem tak nejak od zacatku tusila, jak kniha skonci. Ale i tak napinave do konce.
Super knizka, je fajn, ze tu jsou i postavy z predeslych knizek. Zajimavy pribeh, kdy sice od zacatku tudite jak to bude dal, ale i tak hltate stranku za strankou :-)