Anahk1 Anahk1 komentáře u knih

U severní zdi U severní zdi Petra Klabouchová

Uff!! Tak tohle bylo hodně těžké a bolestivé čtení, na pár dní jsem knihu v polovině musela odložit.. nějak to nešlo, potřebovala jsem to vstřebávat postupně.. nyní již dotčeno a bohužel nemám slov...

...Už se mi tvůj šátek v dáli ztrácí,
smutek v duši mám.
Já se pro tebe v cele na Pankráci
asi ustýskám.
A to proto jen,
že jsem měl svou zem
tak rád,
dělí nás ostnatej drát...

21.08.2023 5 z 5

Lustr pro papeže Lustr pro papeže Jan Tománek

Bravo soudruzi.. opět je mi na zvracení.. tohle vám zřejmě šlo perfektně.. zlikvidovat tolik životů, jen tak, v podstatě pro nic za nic.. nechutné, neodpustitelné, nepředstavitelné .. velké díky za tento příběh, který by si měl přečíst opravdu každý.. jak píše autor v doslovu : "Ať není to, co prožili, nikdy zapomenuto.. "

15.02.2020 5 z 5

Gump – pes, který naučil lidi žít Gump – pes, který naučil lidi žít Filip Rožek

To bylo příjemné čtení plné různých emocí a námětů k zamyšlení ..

07.12.2022 5 z 5

Matčin hrob Matčin hrob Lisa Regan

Nemůžu jinak než 5*.. opět naprosto super.. napínavé od začátku do konce!!!

17.07.2022 5 z 5

Genesis Genesis Chris Carter

Tak to čekání na Genesis stálo za to, opět skvělé Carterovské čtení, které nezklamalo.. opět měl příběh vše, co čtenáři Chrise Cartera očekávají.. ikdyž zvrácenost a brutalita dosahovala opravdu vysoko, ale tak to jsme očekávali, že? :-) .. těším se na další případ moc moc moc...

31.03.2023 5 z 5

Nejšťastnější muž na Zemi Nejšťastnější muž na Zemi Eddie Jaku (p)

Příteli Eddie... velké díky za toto skvostné dílo plné všemožných emocí a důvodů k zamyšlení...

01.08.2023 5 z 5

Osudné svědectví Osudné svědectví Robert Bryndza

Další super jízda s Erikou.. Pan Bryndza opět nezklamal, čtivé, napínavé, zamotané, nešlo odložit.. těším se na další, ať už to bude Erika nebo Kate, je to jedno obě série moc povedené... a i Coco mě vždycky pobaví :) ...

08.11.2022 5 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Tak pro mě zatím druhá kniha od paní Klevisové a teda každopádně budu v této krasojízdě pokračovat :-) ... čtivé, napínavé, vřele doporučuji!!!

08.01.2022 5 z 5

Nebe nad Perninkem Nebe nad Perninkem Štěpán Javůrek

Poslouchala jsem audio zpracování a musím říct, že se mi to líbilo. Celou dobu jsem Petrovi držela palce a jsem ráda, že dokázal druhou šanci využít:) .. a poslouchat o kráse Krušných hor je příjemný bonus.

07.01.2024 4 z 5

Sběratelka sirotků Sběratelka sirotků Ellen Marie Wiseman

Tak jak je napsáno v mnoha komentářích, i pro mne bravurně napsaný příběh z doby, kdy svět trápila Španělská chřipka. Nicméně musím ubrat jednu *, na můj vkus se moc "handlovalo" s dětskou duší, ikdyž je mi jasné, že se něco podobného někdy někde mohlo dít...

16.08.2023 4 z 5

Mizející dívky Mizející dívky Lisa Regan

Tak tohle vypadá na dobrou sérii.. První díl super, čtivé, napínavé.. Vrhám se na další příběh s Josii Quinnovou.. doporučuji!!

11.06.2022 5 z 5

Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Přátelé, lásky a ten ohromný průšvih Matthew Perry

Ajaj.. co napsat .. Matthew a jeho život v začarovaném kruhu. Za knihu jsem moc ráda, ukázala mi, že vše může být jinak, než se na první pohled zdá. Ztotožňuji se s komentářem od Ellinek, taky to tak vnímám. Při čtení jsem pociťovala - lítost, naštvanost, pobouřenost a zase lítost.. a pak jsem si uvědomila, že se snažím hodnotit něco, co nejsem schopna pochopit a porozumět tomu... Matthymu držím palce a přeji, aby mu ty jeho "průšvihy", již do života nevstupovaly.. a Chandlera.. pořád zbožňuju :)))

26.02.2023 4 z 5

Dívka beze jména Dívka beze jména Lisa Regan

Plný počet hvězdiček.. jinak to ani nejde, skvělé čtení, jdu do dalšího dílu této super série.. :)

25.06.2022 5 z 5

Údolí krásných žab Údolí krásných žab Stanislav Rudolf

Wow!!! V myšlenkách jsem se vracela o "hodně" let zpět :) a bylo to úchvatné.. děkuji za výzvu, bez ní bych se k této knize asi nevrátila..

15.11.2023 4 z 5

Drak spí Drak spí Michaela Klevisová

Pro mě moc milé překvapení, čtivé, zajímavé, věrohodné.. první a stopro ne poslední kniha od autorky. Doporučuji!!!

02.10.2020 5 z 5

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Vřele doporučuji.. výborné čtení..opět moc povedený příběh paní Mornštajnová, za který moc děkuju.. je zvláštní, jak jedno "nešťastné" rozhodnutí (osudová chyba), ovlivní nejeden život a to navždy..

05.05.2019 5 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Němci, Sověti nebo kdokoli jiný není asi úplně podstatný, ale to čeho lidi byli a jsou schopni je zdrcující.. dechberoucí, děsivý příběh tisíců lidí, kteří i přes to všechno, co museli prožít a přežít, v sobě našli sílu žít dál.. všem jim tleskám a smekám.. mají můj velký obdiv.. tato kniha se mi dostala pod kůži a zůstane tam navždy.

08.01.2019 5 z 5

Sochař smrti Sochař smrti Chris Carter

Jo tak to teda opět byla jízda.. velmi čtivé, pro mě nepředvídatelné, napínavé a jak už to u pana Cartera bývá lehce zvrácené.. :) .. nicméně i pachatel může získat mé "sympatie" ..

05.03.2020 5 z 5

Sluha dvou pánů Sluha dvou pánů Carlo Goldoni

Audiokniha.. a za mne super, pravda hru znám, takže jsem se v ději orientovala .. pobavilo!!!

19.09.2023 5 z 5

Dokonalý zločin Dokonalý zločin Helen Fields

Ach jo.. zase 5*.. prostě skvělé a ten hlas pana Šťastného, super výkon!!! Děkuji:)

05.05.2022 5 z 5