Andrea x komentáře u knih
Krásně napsaný příběh, ve kterém plujeme s Varvarou od jejího narození až do dovršení její dospělosti. Líbilo se mi, prolínání příběhu s fakty o životě velryb. Zároveň oceňuji, jak autorka citlivě popisuje i nešťastné udalosti ze života v moři. Čteno s dětmi (4,5 a 7), byly nadšené. Pěkně ilustrovaná. Jsem ráda, že jsme knížku koupili, určitě se k ní budeme vracet.
Koupili jsme si z nabídky ve školce. Je to skvělá knížka. Ač je kniha ilustrovaná, všechna zobrazení jak zvířat, tak rostlin jsou velice věrohodná, reálná.
Kdo byl na mateřské dovolené asi ocení, že všechno se může odehrát, jak autor píše, ale když je každá epizoda je převedena do maximální vtipnosti, nadsázky a neskuečnosti, začíná to být fakt nuda.
Jedničku jsem nečetla, knihu jsem dostala jako dárek, zpočátku jsem byla ráda za nějaké oddechové čtení, ale po přečtení první části bylo jasné, že nic převratného se na dalších stranách neuděje.
Jako blog asi dobré (jednou za týden si přečíst pár odstavců pro pobavení), ale jako kniha ne.
Za celou knihu by stačilo si přešíst z každé části jednu kapitolu.
Jak se Ti to líbilo?
Úplně hezky. (Dava 6 let)
Kdo zná knihy Daisy Mrázkové určitě nebude zklamaný. Víte, že je vám dobře u ohně ale nevíte proč, přesně jako u čtení této knížky.
Příběhy nejsou úplně top. Naopak oceňuji za každým příběhem reálný popis zvířat, která se v textu objevovala. V součtu pěkný průměr za tři hvězdy. Čteno s předškolákem
Petra Soukupová dokáže vystihnout pocity, na které jsme už dávno zapomněli. Doporučuji nejen dětem, ale i dospělým.
Ano, bylo to i vtipné, ale nic by se nestalo, kdybych tuto knížku nepřečetla.
Kniha nás nebavila. Ale asi mě měl upozornit popis na obálce: Poučné a krásně legrační příběhy... Čekala jsem, že s tygrem zažijí nějaká dobrodružství, a tak nějak kromě pití piva spolu nezažili nic moc.
Četli jsme s předškolákem. Rádoby mantorské příběhy mě neoslovily, očekávala jsem alespoň více vtipu. Nic by se nestalo tuto knížku vynechat.
Knížku jsem četla, když jsem chodila na gymnázium. Tenkrát jsem se u toho docela bavila. Ještě po letech si vybavuji: ... v létě budu půjčovat loďky a v zimě budu saunařem....