andream komentáře u knih
Právě jsem dočetla.... po první třetině chtěla knihu odložit s tím, že je to neuvěřitelně prvoplánová slátanina, při druhé třetině jsme se opravdu začetla a najenou se těšila na každý další řádek a poslední část knihy jsem přemýšlela nad svým vlastním životem a na konci brečela jak..ne nebrečela, řvala jsem jak tur...a dočetla na jeden zátah.... Neuvěřitelné emoce, kniha mě donutila přemýšlet na d tím, že vlastně nevím, jak se k postiženým chovat, jak reagovat, nad tím, že člověk žije vlastně prázdnej život a že...a spousta spousta věcí se mi honí hlavou. A jsem moc ráda, že jsem vydržela aknihhu dočetla, protože mi dala opravdu hodně a všem doporučuju, aby si knihu přečetli a zamysleli se u ní, obsahuje totiž mnohem víc než jen příběh ...
Úžasná kniha, donutila mě přemýšlet o ní ještě dloouuho po dočtení.... doporučuji.
Krátké kapitoly jsou super, jinak jsem moc nepochytala styl psani- zadne emoce postav ani psychologie jednání hodně přímé reči a témeř žaldný popis čehokoli.. i presto se kniha cetla dobre a tema sudet a cechu versus nemcu je jako vzdy zajimave a pritom tak hrozné urcite doporucim k precteni
Velice zajímavá kniha, mapuje nelehký život předků, jejich každodenní těžký život, narození, svatby, náboženství, smrt, pohřby... prostě všední život, která oproti tomu, o žijeme ted, byl opravdu velice těžký.
Kniha je velice poutavě napsaná, střídají se osudy jednotlivých generací, dozvíte se také mnohé zajímavé informace, např o hospodaření, plodinách, dobytku, náboženství, robotě, nevolnictví atd.
Rozhodně vřele doporučuji každému přečtení této knihy, kterou jsem objevila jenom náhodou.
Hned začínám číst druhý díl, který doufám bude neméně zajímavý.
smutné a přesto krásné, útlá kniha ale obsahuje mnohé.... doporučuji jednoznačně k přečtení.
Ze začátku zajímavé, pak ponekud zdlouhavé a ke konci zase hodne neuveritelné... nicméně přečtení muzu doporučit.
Kniha se mi líbila moc, jen mě trosku rusily politické vsuvky, dle mého názoru v téhle knize zcela zbytečné .
Po pocatecnich rozpacich precteno jednom dechem... pribeh Minky- od neho se proste nedalo odejit.... a zaver... trosku laciny, nicmene podle me knize neublizil... jednoznacne doporucuji , za precteni stopro stoji
A me se to libilo moc... i kdyz nekdy sem se ztracela kdo je kdo, ale slapalo to i tak.... kniha na letni oddychove cteni jak stvorena, doporucuji
Kniha plná velice zajímavých, pro mě přínosných myšlenek.... budu o ní řemýšlet ještě dlouho, nejen o ní... doporučuji
Pěkná oddychovka přesně zachycující dobu, fakt to tak bylo, do pismene -))
Pod komentář JanaDor se můžu podepsat, plně souhlasím.
Příjemná oddychovka, žádná sladárna prostě fakt ze života a za přečtení určitě stojí.
Zajímavá kniha, dobře se četla. Někdy malinko zmatek v časových úsecích, fakt to chce číst datumy u kapitol -) . Nejdřív mi vadilo, že mluví Amelia v první osobě, když už je vlastně mrtvá... poslední kapitola to spravila a celkově knihu hodnotím jako velice zdařilou a určitě stojí az přečtení.
Krásné, milé, kouzelné....kapitoly kapku delší, tak se rodiče připravte na večerní chrapot ze čtení -)) za mě krásná knížka ze které budou nadšené i děti
Jednoduché, zajímavé, doporučovala ybch aby si ji každý přečetl , povinně -))
Velice čtivá kniha, která chytne a velmi těžko se od ní odchází. Trošku kazí dojem špetka červené knihovny ale ke konci knížka zase nabírá grády, takže ze mě jednoznačně doporučuji. Hned se vrhám na druhý díl -))
Čte se jedním dechem, je taková..syrová, nehraje na city, je natura...je skvělá. Doporučuji přečíst a přemýšlet u ní -)