andrejci andrejci komentáře u knih

Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Z nějakého důvodu jsem to ze začátku srovnávala se Skleněným trůnem. Po byla velká chyba. Když jsem to přestala srovnávat bylo to super. I když to vyšlo 16 let zpátky řekla bych, že to bylo i originální. Hlavně ty jedy. Za ty smekám, opravdu jsem z nich byla nadšená. Jedna věc mi byla celkem jasná, ale jinak super. Svět byl taky dobrý. Možná bych tam, ale uvítala mapu. Moc jsem si ho nedokázala představit.
Co se týče postav tak za mě velké plus. Hlavně za Valeka. Ten mě opravdu bavil. S Jelenou jsem se musela ze začátku sžít, ale potom už to bylo supr. Ani ostatním postavám bych nic nevytkla.
Hodnotím ji kladně. Není to, že bych si z ní sedla na zadek, ale moc se mi líbila. Škoda, že to u nás nevyšla dřív.

02.03.2021 5 z 5

Noci běsů Noci běsů Kateřina Šardická

Dočteno. Od knížky jsem neměla žádná očekávání. Popravdě nejvíce mě zaujala obálka a hlavně kvůli ní jsem se do knížky pustila. Musím říct, že jsem byla příjemně překvapena. Nápad se mi moc líbil. Rozhodně doporučuji číst v noci pak to má tu správnou atmosféru. Plus dostává knížka za nářečí co bylo použito. To se mi tam opravdu hodně líbilo.
Mám i jednu výtku. A to doba ve které se příběh odehrával. Přišlo mi to takové zmatené. Nevěděla jsem jestli jsem v současnosti, nebo v minulosti. Nebo někde mezi tím. To je tak jediné co bych vytkla.
Hodnotím ji kladně. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla, ale není to něco co bych si musela nutně přečíst znovu.

21.02.2021 4 z 5

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Některým knížkám prostě nestačí dát jenom pět hvězdiček. Podruhé to snad bylo ještě lepší, než poprvé Doslova jsem ho zhltla. Setkání Feyr a Rhyse jsem si četla několikrát. Tahle část pro mě vždy bude srdcovka. Moc se mi líbilo, vývoj postav. Například Nesta mi přišla hodně zajímavá. Moc se těším na A court of silver and flames až si přečtu její příběh. Kdo mě ještě hodně zaujal byl Lucien. Bitvy byly skvěle popsané. Vůbec jsem se v nich neztrácela. Při poslední bitvě mi přeběhl mráz po zádech. A u jedné, částí jsme prostě prostě měla chuť se rozbrečet. Moc se mi líbilo jak Maasová všechno propojila, takže konec byl famózní. Tohle autorka umí - napsat nádherný konec plný očekávání kdy jenom sedíte s pusou dokořán. Rozhodně to není naposledy, co jsem po této sérii chytla, v budoucí si ji určitě přečtu znovu. Stoprocentně si celou sérii přečtu ještě jednou. A rozhodně ji doporučuji.

13.02.2021 5 z 5

Napůl ztracený Napůl ztracený Sally Green

Tak tohle byl nejlepší díl z celé série. Po předchozím díle jsem byla zklamaná a teď jsem nadšená. Moc se autorce všechno povedlo. Líbilo se mi, že to nebyl klasický happy end. Popravdě jsem si i poplakala. Konec mě prostě zasáhl a považuji ho za jeden z nejlépe napsaných. Autorka všechno napsala dobře, rychle se to četlo. Série pro mě byla taková průměrná, ale povedli se obálky. Asi bych neřekla, že to je stejná autorka co napsala zloděje dýmů tohle byla úplně jiná liga.

14.12.2020 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malého prince jsem přečetla podruhé. Myslela jsem, že ho pochopím, ale to se nestalo. Možná se mi to někdy v budoucnu povede.

21.11.2020 2 z 5

Rudé svitky magie Rudé svitky magie Cassandra Clare (p)

Magnus a Alek - moje dvě oblíbené postavy. Na jejich příběh jsem se moc těšila. Začátek mi přišel takový divný a nemohla jsem se moc začíst. Potom se to už rozjelo. Ale něco mi tam pořád chybělo. Co mi vadilo tak bylo to, že se mi trvalo se zorientovat v čase. Mohlo se to tam nějak upřesnit takže ze začátku jsem nemusela přemýšlet. Jinak příběh byl hezký a i když vím jak to s nimi skončí jejich příběh jsem si moc užila. Jelikož to skončilo otevřeně jsem zvědavá na další díl.

30.10.2020 4 z 5

Medvěd a Slavík Medvěd a Slavík Katherine Arden

Do knížky jsem se pustila jenom z toho důvodu, že mě zaujal 3. díl. A asi by mě nenapadlo, že mě to bude tak moc bavit. Skvělý příběh s nádechem Ruska a jeho pohádek. Moc se mi líbilo dodržení těch názvů a celkově to zachování ruských pravidel. Příběh mi rychle utíkal a moc se mi to líbilo. Konec byl super. Já teď jenom lituji, že jsem si nevzala z knihovny 2. díl a musím čekat až se opět otevřou. Moc se na něho těším.

25.10.2020 5 z 5

Jed Jed Bex Hogan

Tahle série mě baví čím dál tím víc a dokáže pořádně překvapit. Z prvního dílu jsem byla nadšená, ale bála jsem se abych nebyla zklamaná z druhého dílu. To se naštěstí nestalo. Knížka mě ze začátku chytla a nepustila. Děj mi rychle utíkal a hlavní hrdinka mi opět byla sympatická. Smekám před autorkou, protože porušila ''taková všeobecná pravidla''. Po skončení toho dílu jsem zvědavá kdy vyjde další, protože tohle bude ještě hodně napínavé. Navíc musím dodat, že obálka byla opět krásná a mapa ostrovů se taky povedla.

05.10.2020 5 z 5

Krutá krása Krutá krása Rosamund Hodge

Já jsem se tak moc těšila, ale tohle byla hrůza. Děj nebyl vůbec zajímavý. Svět byl na mě moc komplikovaný. Hlavní hrdinka mi nebyla vůbec sympatická. No prostě děs a hrůza. Styl psaní autorky se mi vůbec nelíbil. Knížku jsem ani nedočetla po 70 stránkách jsem ji musela odložit. Dávám jednu hvězdičku a to za tu obálku, která se mi líbila a kvůli které jsem po knížce sáhla. Ještě si rozmyslím jestli si přečtu další díl.

10.09.2020 1 z 5

Bouřná vrána Bouřná vrána Kalyn Josephson

Co jsem četla podle komentářů tak jsem čekala, že mě to nebude bavit. Takže jsem knížku z tohoto důvodu odkládala. A nakonec se mi to moc líbilo. Co mě nadchlo byl svět. Za mě moc pěkně propracovaný. Další věc co se mi líbila byla hlavní hrdinka. Rychle jsem si k ní vybudovala přátelský vztah. Další na seznamu věcí co se mi líbily byla Kiva a její vztah k Thie. Hodně věcí se dalo očekávat, ale jednou věcí mě autorka překvapila. Autorka píše dobře, děj rychle utíká. Nikde se to netáhlo a jak se to na začátku rozjelo už to nešlo zastavit. Za mě musím dát plný počet a čekám na další díl.

02.09.2020 5 z 5

Rozetmění Rozetmění Jay Kristoff

U Matky to bylo úžasné. Drsné, temné a sexy. Asi nejlepší díl celé série. Popravdě moc nevím co k tomu napsat. Ze začátku se to všechno krásně rozjelo a potom ten příběh nešlo zastavit. Autor píše skvěle. Nic nevynechal všechno skvěle popsat. Byla jsem v některých částích hodně překvapena. Bylo dobré, že si ze sebe dokáže autor udělat i srandu. No a závěrečná bitva byla úžasná. Dokonce jsem si párkrát poplakala. Moc se mi líbila Mia. Hlavní hrdinka, ale úplně jiná. Všechny postavy byly fajn s žádnou jsem neměla problém. Jak říkám byl to nejlepší díl z celé série a kdyby šlo tak bych ho hodnotila více jak 5 hvězdičkami. Série rozhodně patří k mezi mou oblíbenou a dostane čestné místo v knihovně.
Jediná věc co mi tam vadila byly poznámky pod čarou. Bylo jich tam málo!!!

17.08.2020 5 z 5

Město zrady Město zrady Martina Čekalová

Musím říct, že druhý díl líbil v jistém ohledu o něco víc než první. Samozřejmě měl svoje mínusy a svoje plusy. Co mi vadilo byl závěr. Byl podle mě uspěchaný. Co mi možná ještě vadilo bylo to, že tam celkem chyběl Chriss. Některé věci potom nebyly i pořádně vysvětleny. Jinak knížku i sérii hodnotím kladně. Klidně mohl být ještě jeden díl. Ničemu by to podle mě nevadilo. Autorka píše dobře a pokud napíše ještě tak si to s radostí přečtu.

08.08.2020 4 z 5

Mrazivá kletba Mrazivá kletba Jen Calonita

Knížka nebyla vůbec špatná, ale v jistém ohledu mě zklamala. Čekala jsem, že to bude trošku jinak. Tohle bylo hodně podobné filmu. Vím, že je to jiná autorka, ale oproti předchozím dílům jsem byla zklamaná.
Jinak autorka píše dobře. Bylo to čtivé a rychle to uteklo. Mohla tam pár věcí víc popsat, ale díky filmu jsem si hodně věcí dokázala představit. Postavy byly super a oblíbila jsem si je ještě víc než ve filmu.
Pro mě to byla taková odpočinková knížka, ale bavila mě. Hodnotila bych 3,5 hvězdičky, ale za obálku, která se mi líbí dávám 4.

26.07.2020 4 z 5

Uvězněná královna Uvězněná královna Kristen Ciccarelli

100% lepší než první díl. Vůbec jsem se na pokračování netěšila a byla jsem příjemně překvapena. Děj byl lepší a ,,dospělejší". Bavilo mě to a také postavy mi přišly lepší. Už to nebyly tak naivní jako v prvním dílu, ale pořád měli svoje chyby. Co se mi líbilo bylo to, že se tam objevily postavy z prvního dílu. Jako odpočinková kniha fajn jinak jsem z ní nebyla nadšená. Těm co váhají po přečtení prvního dílu se pustit do druhého radím aby dali této knížce šanci. Opravdu je lepší než jednička.

15.07.2020 4 z 5

Panství zášti a lásky Panství zášti a lásky Sara Holland

Oproti předchozímu dílu to pro mě bylo jisté zklamání. Začátek byl dobrý a všechno bylo ok. Ale pokazil to ten konec. Závěr byl dobrý, ale chtělo ho víc popsat. Byl strašně uspěchaný. Kdyby si dala autorka s tím koncem větší práci byla bych nadšená. S celou sérií jsem spokojená pro mě to byl takový oddych. Co musím ještě podotknout jsou obálky, které se opravdu povedly.

12.07.2020 4 z 5

Pouto stínu Pouto stínu Petra Machová

První díl se mi líbil a tohohle jsme se bála. Pořád to je od české autorky s 500 stránkami a bála jsem sem. A vůbec jsme nemusela! Byla to skvělé. Některé věci se natahovali, ale dalo se to přežít. Musím říct že svět je skvělý. Ten nemám chybu. Dějová linka byla skvělá. Postavy skvělé. Jan se sice mohla trošku zlepsit, ale oproti prvnímu dílu byly skvělé. Líp propracované.Musím říct že jsme zvědavá jak to skončí. Vůbec nemám tušení a po těch posledních stránkách jsme úplně na vážkách. Doufám že vyjde brzy, protože to asi nevydržím. Musím napsat že je vidět že to autorka píše s nadšením. Dej vás pohltí a už nepustí

14.05.2020 5 z 5

Bez srdce Bez srdce Marissa Meyer

Na knížku jsme se hodně těšila a byla jsme příjemně překvapená. Šprým mi byl symticky hned od začátku. Klóbr mi přišel už od začátku trochu šílený. A na konec Catherin. Nedovedla jsme si představí jak se z dívky ktera miluje pečení stane taková královna. Byli tam i nějaké nejasnosti. Jinak kniha byla velmi zajímavá:).
,,Petr Petr, dýní pán,.
,,Ženu měl, však zůstal sám". l

28.04.2020 4 z 5

Pozorovatelka Pozorovatelka Anna Bright

Nápad dobrý. Líbil se mi svět ve kterém se všechno odehrálo. Co už se mi tak moc nelíbilo byla hlavní postava. Nesympatická a naivní. Je to knížka spíš pro menší dívky. Starším se to už moc líbit nebude. Mohla být prostě lepší. Dávám 3,5 hvězdiček.

27.04.2020 3 z 5

Zlodějská přísaha Zlodějská přísaha Mary E. Pearson

Páni tohle bylo skvělé. Nevím který díl byl lepší jestli první nebo druhý. Krásný červeno-černý obal. Skvělý příběh ze kterého jsem byla nadšená. Všechno bylo skvěle vymyšleno. Kazi je skvělá zlodějka. Mohla možná říkat víc hádanek ale to nevadilo. Jase byl skvělý. Nejlepší byl na konci. Posledních 150 stránek bylo skvělých. Finální bitva byla skvělá a ten konec byl jeden z nejlepších, které jsem kdy četla. Kdyby bylo možné dát víc jak 5 hvězdiček tak je dám a nepřemýšlím. Možná mě mrzí, že to má jenom dva díly. Doufám, ale že autorka napíše víc knížek z tohohle světa a boudou tam postavy jak Falešného polibku tak i ze Zlodějského tance.

08.03.2020 5 z 5

Královnovrah Královnovrah Sebastien de Castell

Páni nebála bych se říct, že tohle byl asi nejlepší díl ze série. Oproti předchozímu dílu tady bylo víc akce a napětí. Ale na plné čáře to vyhrály rozhovory Kellena s Reichsem. Ty byly od druhého dílu asi nejvtipnější. Ten konec byl nejlepší. Moc se mi líbily ty intriky. A ten konec? Opravdu se nemůžu dočkat Rozvratníka a nedovedu si představit jak to velké finále bude vypadat. Kdyby šlo dát víc hvězdiček jak 5 tak je bez rozmýšlení dám.

16.02.2020 5 z 5